خبرگزاری کار ایران

رئیسی پیش از عزیمت به اندونزی:

امیدوارم سفر به اندونزی نقطه عطفی در مسیر توسعه روابط فیمابین باشد

امیدوارم سفر به اندونزی نقطه عطفی در مسیر توسعه روابط فیمابین باشد
کد خبر : ۱۳۶۰۱۰۶

رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه دولت سیزدهم برای ارتباط جامع با همه کشورهای آسیایی تاکید کرد: بر اساس این برنامه باید با اندونزی به عنوان کشوری بسیار مهم و با جایگاه ممتاز در جنوب شرق آسیا روابطی گسترده‌تر تعریف کنیم و امیدوارم این سفر نقطه عطفی در مسیر توسعه روابط فیمابین باشد.

به گزارش ایلنا، سید ابراهیم رئیسی عصر امروز دوشنبه پیش از آغاز سفر رسمی دو روزه به اندونزی در گفت‌وگویی با خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد، درباره برنامه‌ها و اهداف این سفر،‌ با اشاره به اینکه این سفر به دعوت جوکو ویدودو، رئیس‌جمهور این کشور انجام می‌شود، گفت: اندونزی کشور مهمی در منطقه جنوب شرق آسیا است و در ترتیبات منطقه‌ای و بین‌المللی جایگاه مهمی دارد.

وی با اشاره به عضویت اندونزی در سازمان آسه‌آن، کشورهای غیرمتعهد، اتحادیه دی.8 و سازمان همکاری‌های اسلامی اظهار داشت: اندونزی به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان، روابط عمیق و دیرینه‌ای با جمهوری اسلامی دارد. علاوه بر روابط دیپلماتیک دو کشور از 70 سال پیش، روابط عمیق تمدنی و تاریخی نیز بین دو ملت برقرار است که به اعتقادات و باورهای دو ملت برمی‌گردد.

رئیس‌جمهور با مهم توصیف کردن پیوند تمدنی و معنوی میان ایران و اندونزی که شرق و غرب آسیا را نیز به یکدیگر پیوند داده است، تصریح کرد: تهران و جاکارتا امروز روابط خوبی دارند و تعاملات اقتصادی و تجاری دو کشور نیز از حجم قابل توجهی برخوردار است، اما حتما این سطح همکاری‌های تجاری و اقتصادی برای دو کشور قابل قبول نیست و با توجه به ظرفیت‌های متقابل می‌تواند به سطح بالاتری ارتقا یابد.

رئیسی با اشاره به برنامه دولت سیزدهم برای ارتباط جامع با همه کشورهای آسیایی خاطرنشان کرد: بر اساس این برنامه باید با اندونزی به عنوان کشوری بسیار مهم و با جایگاه ممتاز در جنوب شرق آسیا روابطی گسترده‌تر تعریف کنیم. روابط با اندونزی می‌تواند در حوزه‌های تجاری و اقتصادی، به ویژه در زمینه انرژی و نفت و گاز و پتروشیمی بین دو کشور دنبال شود.

وی با بیان اینکه در این سفر علاوه بر دیدارهای رسمی که با مقامات عالی اندونزی خواهیم داشت، دیدارهایی نیز با مقامات عالی در حوزه‌های علمی و دینی داریم، ابراز داشت: در حوزه علم و فناوری نیز دو کشور می‌توانند همکاری‌های جدی داشته باشند و در سال‌های اخیر در این زمینه گام‌های خوبی نیز برداشته شده است. در این سفر نیز تفاهم‌نامه‌هایی در این زمینه به امضا خواهد رسید.

رئیس‌جمهور با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌هایی در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، گمرکی، ترانزیتی، فرهنگی و بهداشتی در این سفر بیان کرد: ایران و اندونزی نگاه‌های مشترکی نسبت به مسائل منطقه‌‌ای و بین‌المللی دارند؛ هر دو کشور مخالف یکجانبه‌گرایی و موافق صلح و امنیت پایدار در منطقه هستند و این نگاه‌های مشترک باعث نزدیکی بیشتر دو کشور می‌شود.

رئیسی با اشاره دوباره به سیاست تقویت روابط همسایگی جمهوری اسلامی ایران، اظهار امیدواری کرد که این سفر نقطه عطفی برای توسعه روابط میان ایران و اندونزی باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز