ایلنا بررسی کرد؛
سرنوشت محموله پرحاشیه تفنگ در گمرک غرب تهران/ نماینده مجلس: دستگاههای نظارتی-امنیتی قاطعانه با تخلفات در حوزه واردات برخورد کنند
نماینده مجلس تاکید کرد: این یک خیانت به صنعت کشور است که وقتی در داخل کشور یک کالای باکیفیت، ارزان قیمت و رقابتپذیر تولید میشود ما برویم و مشابه خارجی آن را وارد کنیم و صنعت داخل را با مشکل مواجه کنیم.
به گزارش ایلنا، چند ماه قبل بود که خبرگزاری ایلنا با دست یافتن به برخی اسناد از واردات پرابهام یک محموله ۱۰ هزار قبضه تفنگ بادی با ظن قاچاق به گمرک غرب خبر داد. محمولهای که ارزش آن بیش از ۳۰۰ هزار دلار تخمین زده میشود اما علیرغم اطلاعرسانی اولیه و پیگیریهای خبرگزاری ایلنا تا این لحظه دستگاههای مرتبط درخصوص این واردات ابهامآمیز و آمیخته با تخلف سکوت اختیار کردند، سکوتی که با نگاهی به فرآیند وارد شدن این محموله علامت سوالها را بیشتر و بیشتر میکرد.
اکنون پس از سپری شدن قریب به ۲۴ ماه از زمان وارد شدن محموله ۱۰ قبضه تفنگهای بادی و بعد از اینکه پیگیریهای چند ماهه ایلنا از دستگاههای مسئول و مرتبط در این حوزه از جمله وزارت صمت و گمرک با عدم پاسخگویی مواجه شده، اطلاعات تازه واصله خبر از تلاش برای صدور مجوزهای لازم برای ترخیص این محموله آن هم بعد از حدود دو سال انبار شدن و خاک خوردن در گوشه گمرک غرب تهران حکایت دارد.
این در حالی است که واردات کالا به کشور نیازمند اخذ مجوز ورود (ثبت سفارش معتبر) و مجوز قانونی وزارت دفاع است و به استناد مواد ۸ قانون مقررات صادرات و واردات و ۶۵۸ آئین نامه اجرایی قانون امور گمرکی مصوب ۱۳۹۰ اظهار کننده باید کلیه مجوز های لازم را در زمان ورود به کشور ارائه دهد و بدون داشتن مجور ثبت سفارش و مجوز وزارت دفاع به استناد ماده ۱ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بند الف ماده ۱۱۳ قانون گمرکی از مصادیق مسلم نقض تشریفات گمرکی و قانونی است، طی آخرین گزارش خبرگزاری ایلنا از وضعیت این محموله در فروردین ماه گذشته حکایت از این داشت که این نص صریح قانون درباره واردات ۱۰ هزار قبضه تفنگ بادی که تمام این قوانین را پس و دور زده به اجرا نرسیده است.
اما حالا شنیده میشود با دور زدن این قوانین تلاشهایی برای ثبت اسناد مورد نیاز و صدور مجوز ترخیص به نام فرد دیگری در جریان است تا بتواند این محوله پر ابهام را راهی بازار کشور کند.
در همین رابطه حجتالاسلام سید جواد حسینیکیا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: این یک خیانت به صنعت کشور است که وقتی در داخل کشور یک کالای باکیفیت، ارزان قیمت و رقابتپذیر تولید میشود ما برویم و مشابه خارجی آن را وارد کنیم و صنعت داخل را با مشکل مواجه کنیم. مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند بر این موضوع و الان هم باید در این رابطه تلاش کنیم تا شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
وی ادامه داد: خلاء قانونی در این زمینه نداریم که بگویند برای جلوگیری از این مساله خلاء قانونی وجود دارد. قانون و آییننامهها هم این را گفتهاند، حتی خاطرم هست که با پیگیری کمیسیون صنایع انجام داد، ابلاغ شد به گمرکات برخی جاها که واحدهای تولیدی که دارند تولید میکنند ۵۰ درصد بازار را تامین میکنند و ظرفیت تولید بیشتر و تامین ۱۰۰ درصد نیاز بازار را دارند همان هم ممنوع شود و وارد نشود تا انگیزهای برای رونق تولید و اشتغال باشد که آن واحد برود و توان تولید خود را به ۱۰۰ درصد ظرفیت برساند.
عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا نسبت به ورود محموله مذکور اسلحه که مشابه داخلی آن از توسط وزارت دفاع تولید میشود و اکنون وارد شده و قریب به ۲ سال است که در انبار گمرک مانده است، اظهار داشت: به نظر من دستگاههای نظارتی و امنیتی باید به این مساله ورود کنند، وقتی یک کاری این چنین با تخلف انجام شده باید ورود کنند و محکم و قاطعانه با آن برخورد کنند.