خبرگزاری کار ایران

امیرعبداللهیان:

هیچ دانشجویی در جریان ناآرامی‌ها در دانشگاه یا محوطه دانشگاه‌ها بازداشت نشد

هیچ دانشجویی در جریان ناآرامی‌ها در دانشگاه یا محوطه دانشگاه‌ها بازداشت نشد
کد خبر : ۱۳۲۸۹۵۰

وزیر امور خارجه ایران موافقت رهبر معظم انقلاب با عفو محکومان ناآرامی‌های اخیر در کشور را ناشی از توجه ایشان به رأفت و رحمت اسلامی توصیف و تاکید کرد که متاسفانه رسانه‌های غربی در پوشش خبری وقایع مشابه در دنیا استاندارد دوگانه دارند.

به گزارش ایلنا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با رادیو ملی آمریکا (NPR) که بخشی از آن منتشر شده است در پاسخ به سوالی درباره موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی با عفو و تخفیف مجازات تعداد قابل توجهی از متهمان و محکومان در ایران و ادعای خبرنگار این رسانه مبنی بر اینکه ده‌ها هزار نفر در جریان ناآرامی‌های اخیر در کشور بازداشت شده‌اند، گفت: بسم الله الرحمن الرحیم. اجازه دهید در همین ابتدا تصریح کنم که وقتی می‌گویید ده‌ها هزار نفر بازداشت شده‌اند، خب این دقیقاً درست نیست.

وی ادامه داد: و من، این را قاطعانه می‌گویم. در جریان این ناآرامی‌ها هیچ دانشجویی در دانشگاه‌ها یا محوطه دانشگاه‌ها بازداشت نشد. در واقع کسانی که بازداشت شدند، افرادی بودند که در اغتشاشات خیابانی نقش داشتند. همان‌طور که گفته شد، صدها نفر هیجان‌زده شدند و بر همین اساس دست به شورش زدند. به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، این افراد - صدها نفر از بازداشت‌شدگان - مورد عفو قرار گرفتند. رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه ویژه‌ای به مسئله رأفت و رحمت دارند و بنابراین، فرمان این است که همه این بازداشت‌شدگان به غیر از کسانی که مرتکب قتل یا سایر جرایم جدی شده‌اند، آزاد شوند.

امیرعبداللهیان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار رادیو ملی آمریکا که با استناد به ادعاهای سازمان‌های حقوق بشری مدعی شد که هزاران نفر در ناآرامی‌های اخیر ایران بازداشت و صدها نفر نیز کشته شده‌اند، اظهار داشت: من گمان می‌کنم که ما شاهد نوعی اغراق در این اعداد و ارقام، حتی اگر توسط گروه‌های حقوق بشری گفته شده باشد، هستیم. تعداد کشته‌شدگان در جریان ناآرامی‌ها نیز درست بیان نشده است. می بینید که در جریان این اغتشاشت اتفاق مهمی رخ داده است اما با وجود تنش شدید، پلیس اجازه حمل سلاح گرم نداشت. 

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: با این حال، تسلیحات آمریکایی و اسرائیلی از برخی از کشورهای همسایه ما با ثبات کمتر وارد شد. کاری که آنها انجام دادند، این بود که در میان اوباش و توده‌ها ویرانی ایجاد کردند و در واقع به تسلیحات مورد نظر متوسل شدند.

وی در پاسخ به این ادعا که ۹۳ خبرنگار در ناآرامی‌های ایران بازداشت شده‌اند، بیان کرد: ما نمی‌توانیم بازداشت روزنامه نگاران در ایران را تایید کنیم. برچسب زدن مجدد به فردی که بازداشت شده، بسیار ساده‌ است. شما می‌توانید در هر لحظه آن شخص مورد نظر را مدافع حقوق بشر، روزنامه نگار و هر چیز دیگری بنامید. هیچ خبرنگاری در جریان ناآرامی‌ها بازداشت نشد.

حسین امیرعبداللهیان ادامه داد: ببینید همین دو هفته پیش در ایران اتفاقی افتاد که قرار بود یک کلاهبردار از کشور فرار کند. کاری که او برای کمک به فرارش انجام داد این بود که ویدئوهایی را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد که در آن مدعی شد یک معترض است و تحت شکنجه قرار گرفته است اما در واقع او یک کلاهبردار بود. در نهایت مشخص شد که او تهدید شده است و سپس توسط پلیس دستگیر شد.

وی با اشاره به نحوه مواجهه رسانه‌ها و دولت‌های غربی با موارد مشابهی همچون قتل شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی به دست صهیونیست‌ها تاکید کرد: ببینید، غرب با دقت و موشکافی ناآرامی‌ها را هدف قرار داده است. اجازه بدهید این سوال را از شما بپرسم؛ روی ماجرای مهسا امینی مانور زیادی توسط رسانه‌های غربی صورت گرفت اما وقتی صحبت از شیرین ابوعاقله می‌شود، آیا واقعاً چنین پوشش خبری انجام گرفت؟

او همچنین در پاسخ به خبرنگار رادیو ملی آمریکا که در سوال خود درباره نارضایتی مردم ایران از وضع موجود در کشور، جمهوری اسلامی را رژیم خطاب کرد، گفت: اولاً این یک رژیم در ایران نیست. ما یک حکومت مستقل، مشروع و قانونی داریم. بنابراین، به شما توصیه می‌کنم که از کلمات صحیح استفاده کنید.

وی افزود: ما می‌پذیریم که در ایران نیز مثل همه جای دنیا مشکلاتی وجود دارد. در ماه سپتامبر، زمانی که در نیویورک بودم، اتفاقاً این فرصت را داشتم که کمی در این شهر پرسه بزنم و ایستگاه‌های مترو را در ساعات پس از نیمه شب ببینم. من در واقع با برخی از شهروندان صحبت کردم و پاسخ هایی که من از اتباع آمریکایی گرفتم بدتر از پاسخی بود که شما از ایرانی‌ها گرفتید. بنابراین، تا حد زیادی به این بستگی دارد که کدام نمونه از جامعه را برای اطلاعات خود انتخاب می‌کنید. این، بخش مهمی از دموکراسی در ایران را تشکیل می‌دهد، اینکه مردم می‌توانند آزادانه نظرات خود را بیان کنند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز