بیاتی در نطق میان دستور:
مقتدی صدر درباره ذکر عبارت «خلیج عربی» عذرخواهی کند
نماینده تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس با اشاره به اظهارت اخیر مقتدی صدر و نخست وزیر عراق درباره استفاده از عبارت خلیج عربی گفت: توصیه می کنم مقتدی صدر و نخست وزیر عراق برای رضایتمندی مردم عراق و ایران که ید واحد هستند، عذرخواهی کنند و باعث اختلاف نباشند ؛ما اینگونه اظهارات را که مغایر با منافع دو ملت هست را محکوم میکنیم.
به گزارش ایلنا، ولی الله بیاتی در نطق پیش از دستور در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۸ دی ماه) مجلس شورای اسلامی گفت: در روزهای اخیر مقتدی صدر، رهبر جریان صدر در عراق و نخست وزیر این کشور در اقدامی عجیب در آستانه آغاز رقابت فوتبال منطقه ای از عبارت خلیج عربی استفاده کردند، خلیج فارس در طول تاریخ همواره به عنوان خلیج فارس بوده است و خواهد بود و همچنین ارتباط مردم ایران و عراق ریشه در تاریخ دارد و حتماً مردم عراق از این اظهارات راضی نیستند.
وی تاکید کرد: توصیه میکنم آقای صدر و نخست وزیر عراق دوران دفاع مقدس را مرور کنند. وقتی صدام جنایتکار به ایران حمله و بخشی از خاک ایران را اشغال کرد، جوانان ما با حضور در جبهههای نبرد اجازه ندادند یک وجب از خاک ایران در تصرف دشمن بماند.
وی ادامه داد: توصیه می کنم مقتدی صدر و نخست وزیر عراق برای رضایتمندی مردم عراق و ایران که ید واحد هستند، عذرخواهی کنند و باعث اختلاف نباشند ؛ما اینگونه اظهارات را که مغایر با منافع دو ملت هست را محکوم میکنیم.
بیاتی بیان کرد: نمایندگان ما در آستانه تصویب بودجه سال ۱۴۰۲ هستیم ، آیا سوال کردید بودجه امسال چگونه اجرا شد؟ سرنوشت بودجه ۱۴۰۱ به کجا رسید؟ در شهرستانها تا به امروز اعتبارات تخصیص پیدا نکرده است. اوایل سال در کمیته برنامه ریزی شهرستان ها با نظر نمایندگان اعتبارات توزیع شد، اما دولت در واگذاری اعتبارات کاری نکرده است.
نماینده تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس گفت: فرمانداری ها برای هزینه های جزئی هم مشکل دارند، خب سوال این است که پس این همه اداره و فرمانداری ها چه مشکلی از مردم حل می کنند، به واقع وقتی پول ندارید فقط مردم سرگردان می شوند. هر جلسه که با مردم هست و مسئولین حضور دارند، فقط جواب نداریم به مردم داده می شود. آنچه که در کمیته برنامهریزی تصویب شد، اجرا نشده است لذا از دولت محترم و رئیس کمیسیون تلفیق درخواست دارم از این تریبون برای نمایندگان و مردم توضیح دهند که اعتبارات سفر دولت را از کجای بودجه تامین کرده اند، مگر ما در بودجه ۱۴۰۱ اعتباری تحت عنوان اعتبار سفر داشته ایم، چرا خلاف قانون بودجه رفتار می شود؟ چرا در استانها دفترچه بودجه را کنار میگذارند و براساس نظر خود عمل می کنند.
وی با ذکر این نکته که جایگاه مجلس کجاست ؟ ادامه داد: برخی از کارها مصداق بارز قانون گریزی و بیعدالتی است. برخی احکام بودجه اجرا نمی شود و به برخی از آنها که تعهد شده هم عمل نمی شود. خب برای چه بودجه تصویب میکنیم و برای چه مجلس را درگیر می کنیم لذا ما نمایندگان در طول سال برای مردم از بودجه صحبت میکنم اما دولت به آن عمل نمی کند، مگر مجلس تصویب نکرده بود که هر استانی ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار محرومیتزدایی داشته باشد و آن را برای آسفالت معابر هزینه کند، چرا تا به امروز اقدامی نشده است.
وی ادامه داد: مگر قرار نبود ۱۵ درصد درآمد معادن به شهرها داده شود، متاسفانه این منابع نه در سال ۱۴۰۰ و نه در ۱۴۰۱ داده شد، مجوز معادن در بالای سر شهرها و روستاها صادر شده اما حقوق مردم داده نمیشود و فقط زیرساختها خراب و به آسایش و آرامش مردم آسیب وارد می شود و طبیعت مورد تخریب قرار می گیرد.
وی خطاب به مسئولین دولتی بیان کرد: دولتمردان در سفرهای دولتی گفتند که اعتبارات به پروژه های ۵۰ درصد به بالا داده میشود ، با این حال این پروژه ها غالباً در مراکز استانها است و عملاً شهرهای کوچک و روستاها از این اعتبارات محروم مانده اند.وی ادامه داد: منافع سفر دولت برای روستاها تقریباً صفر بود لذا ما به اینگونه توزیع منابع معترض هستیم چراکه مردم از ما سوال می کنند که از سفر هیئت دولت به استان چه نصیبمان شد و ما هم برای آنها جوابی نداشتیم.
وی ادامه داد: از هیئت رئیسه و کمیسیون برنامه و بودجه درخواست دارم قبل از اینکه بودجه سال ۱۴۰۲ اعلام وصول شود این ابهامات را برطرف کنند تا بودجه بر اساس واقعیات تنظیم شود.
بیاتی با اشاره به ماموریت های روی زمین مانده وزارت ورزش وجوانان بیان کرد: ما وزارتخانه ای به عنوان وزارت ورزش و جوانان داریم، این وزارتخانه فقط اسم جوانان را یدک می کشد ،جوانان ما با هزینه های گزاف تحصیل میکنند و سپس رها میشوند. در حال حاضر برای جوانان شغل وجود ندارد و وقتی شغل وجود نداشته باشد، زندگی شکل نمی گیرد و انرژی جوانی در کشور ما هدر میرود.
نماینده تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس ادامه داد: یادمان هست که هشت سال دفاع مقدس ما را جوانان هدایت کردند و همین جوانان بودند که در مقابل استکبار ایستادن و امروز این جوانان به فراموشی سپرده شده اند. با این وضعیت اجاره مسکن و تورم بیرویه و بیکاری مگر کسی می تواند تشکیل خانواده دهد. نمایندگان آمار طلاق در سال ۱۴۰۰ ،۳۶ درصد و در ۹ ماهه امسال به ۳۸ درصد رسیده است و افزایش آمار طلاق یعنی بنیان خانواده از بین میرود و باید در این زمینه تدبیر کرد.وی ادامه داد: مگر مقام معظم رهبری امسال را سال تولید و اشتغال بر اساس دانش نامگذاری نکردند، پس از فرمایشات مقام معظم رهبری چه اقداماتی انجام شد؟ حتی تبصره ۱۸ بودجه واگذار نشد، لذا از دولت تقاضا دارم به این مسائل رسیدگی کند.