اسماعیلی:
میان ماموریتهای وزارت ارشاد و بودجه نسبت منطقی وجود ندارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: بین مطالبات، ماموریتها و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بودجه نسبت منطقی وجود ندارد.
به گزارش ایلنا، محمدمهدی اسماعیلی پس از حضور در نشست امروز کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، گفت: در جلسه امروز پیشبینیهای مربوط به بودجه ۱۴۰۲ موردبررسی قرار گرفت، همچنین اقدامات انجام گرفته و مشکلات موجود در مباحث بودجهای و نیروی انسانی حوزه فرهنگ و هنر تشریح شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه عزم خوبی در همه بخشها به ویژه در مجلس وجود دارد تا امسال گامهای بلندی برای حل موضوعات فرهنگی برداریم، افزود: همه اعضای کمیسیون در جلسه امروز نقطه نظرات خود را ارائه کردند در همه این نقطه نظرات، همدلی قابل مشاهده بود تا تلاش شود که در جریان تدوین بودجه ۱۴۰۲ که کار آن در دولت تمام شده و به زودی به مجلس ارائه میشود، کمیسیون برنامه مساعدت کند تا بتوان بودجه فرهنگی را ارتقا داد تا بخشی از مطالبات موجود را پاسخ دهیم.
اسماعیلی افزود: در جلسه امروز درباره مباحث ماههای اخیر گفتوگو کردیم و گزارشی از اقدامات وزارت فرهنگ و تمهیدات و برنامههایی که در گفتو گو با اهالی فرهنگ و هنر داشتیم را تشریح کردیم.
وی درباره تنگناهای اعتباری وزارت فرهنگ و ارشاد در بودجه، گفت: بین مطالبات، ماموریتها و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بودجه نسبت منطقی وجود ندارد به طور مثال در سال ۸۵ اقتصاد کتاب حدود ۲۵۰ میلیارد بود و وزارت ارشاد ۸۰ میلیارد برای مدیریت کتاب در اختیار داشت، امسال این عدد ۸ هزار و ۵۰۰ شده اما وزارت ارشاد ۳۰ میلیارد برای مدیریت حوزه کتاب در اختیار دارد که نقص است و بایستی توازن ایجاد شود، ما در ۱.۵ سال اخیر تلاش کردیم بسیاری از گرهها را با همکاری دولت و مجلس باز کنیم که بخش عمده آن باز شده است.
بررسی اعتبارات حوزه فرهنگ در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس
محمدمهدی مفتح در توضیح نشست امروز یکشنبه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه اسماعیلی در این جلسه به بیان اقدامات خود در حوزه فرهنگ طی یک سال گذشته پرداخت، افزود: همچنین در این نشست وزیر ارشاد، مشکلات مربوط به اعتبارات فرهنگی را نیز تشریح کرد.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به بررسی موضوعات مربوط به پرسنل و تجهیزات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: تشریح اعتبارات و موضوعات پیشبینی شده در حوزه فرهنگ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ یکی دیگر از موضوعات بررسی شده در جلسه امروز بود.
بودجه پیش بینی شده برای فرهنگ و هنر متناسب با تولیدات این عرصه نیست
احمد راستینه هفشجانی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در توضیح دستورکار روز یکشنبه این کمیسیون، گفت: در ابتدای نشست امروز مسئولان قرآنی (دولتی و غیردولتی) گزارشی از عملکرد خود ارائه کردند.
وی افزود: در ادامه این جلسه، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری حضور داشتند و گزارشی از عملکرد شش ماهه خود را به استماع اعضای کمیسیون رساندند؛ این سازمان در عرصههای مختلف فرهنگی و هنری از تئاتر و سینما گرفته تا تولیدات فیلمهای کودک و نوجوانان فعالیت دارند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: لازم و ضروری است سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری عملکرد مردمیتری در بخشهای فرهنگی داشته باشند، همچنین نمایندگان دغدغهها و پیشنهادات خود را در این جلسه عنوان کردهاند.
راستینه تصریح کرد: ضرورت توجه به تولیدات آثار اثربخش در برابر تولید محتوای شبکههای معاند، از پیشنهادات مشترک اعضای کمیسیون در این جلسه بود. رئیس سازمان تبلیغات در این راستا اقداماتی از قیبل ایجاد شبکههای فرهنگی کنشگرانه در میان جوانان و نوجوان را تشریح کرد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی خاطرنشان کرد: همچنین در این نشست اعتبارات فرهنگ و هنر که دغدغه مسئولان و اعضای کمیسیون بود، مورد بررسی قرار گرفت که متاسفانه در لایحه بودجه هر ساله به این موضوع توجه چندانی نمیشود؛ با توجه به عملکرد رسانههای خارجی لازم و ضروری است در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ توجه ویژهای به اعتبارات فرهنگ و هنر شود.