وزیر امور خارجه در نشست بغداد-۲:
گفتوگو و همکاری یک ضرورت قطعی است/ امنیت قابل گزینش از منطقهای به منطقه دیگر نیست/ آماده جمعبندی مذاکرات هستیم
وزیر امور خارجه در نشست بغداد-۲ در بحرالمیت اردن، ضمن ایراد سخنرانی خود، به بیان نظرات جمهوری اسلامی ایران در رابطه با عراق، منطقه و برخی موضوعات بینالمللی پرداخت.
به گزارش ایلنا، حسین امیرعبداللهیان در سخنان خود، ضمن تاکید بر حمایت همیشگی ایران از دولت و ملت عراق، اظهار امیدواری کرد که در نتیجه تعامل و همکاری کشورهای حاضر در این نشست، منطقه خلیج فارس شاهد توسعه، آبادانی و ثبات بیشتری باشد.
وی، گفتوگو و همکاری میان کشورهای منطقه برای رسیدن به یک فهم مشترک جهت نیل به ثبات، صلح و توسعه را نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت قطعی دانست.
وزیر امور خارجه، توسعه همکاریهای همه جانبه با کشورهای همسایه و از جمله کشور عراق را از اولویتهای ایران اعلام کرده و بر حمایت همه جانبه ایران از دولت عراق تاکید کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به ارتباط مستقیم آرامش و ثبات ایران و منطقه، سیاست بدون تغییر تهران را، دوری از جنگ و کمک به اعاده امنیت و ثبات در منطقه دانست.
وی با یاداوری اینکه ایران پاکترین خونها و شجاعترین فرزندانش را برای دفاع از امنیت و ثبات منطقه، در کنار ملت و دولت عراق و سوریه و در مصاف با داعش تقدیم کرده است، یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهانشان که با ترور مستقیم رژیم آمریکا به شهادت رسیدند را گرامی داشت.
وزیر امور خارجه، جایگاه عراق در برقراری صلح و ثبات در منطقه را مهم و از نقش مثبت منطقهای عراق در جهت برقراری صلح و ثبات منطقه و ترویج فرهنگ گفتوگو اسقبال کرد.
امیرعبداللهیان در این نشست آمادگی تهران برای تعمیق همکاریهای منطقه ای را یادآور شد.
وی با بیان اینکه، امنیت، امری وارداتی و خریدنی نبوده و قابل گزینش از منطقهای به منطقه دیگر نیست، از عدم حضور نماینده جمهوری عربی سوریه در نشست امروز ابراز تاسف کرد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: ایران انتظار ندارد که از خاک عراق، هیچ تهدیدی متوجه همسایگان شود.
امیرعبداللهیان، کارآمدترین مدل ائتلاف در بین کشورهای منطقه را، ائتلاف برای صلح و توسعه با مشارکت همه کشورهای منطقه دانست و در همین رابطه، ضرورت همکاریهای کشورهای منطقه در برخورد با چالشهای منطقهای، نظیر موضوعات زیست محیطی و پدیده طوفانهای گرد و غبار را یادآور شد.
وی ضمن برشمردن ظرفیتهای ژئوپولیتکی و اقتصادی منطقه از جمله در زمینه حمل و نقل و ترانزیت بین آسیا، اروپا و آفریقا، این ظرفیتها را محرک و زمینهساز مناسبی برای همکاری مشترک بین کشورهای منطقه عنوان کرد.
وزیر امور خارجه با تاکید بر جدیت ایران در مذاکرات دو سال گذشته در خصوص برنامه هستهای، رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار را هدف طرف ایرانی در مذاکرات اعلام کرد.
وی افزود: روز جاری با جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا مذاکراتی داشتم و ضمن تشکر از نقش سازنده ایشان در مذاکرات وین، به وی گفتم که ما با رعایت خطوط قرمز و متون پیشرو، آماده جمعبندی هستیم.
تاکید بر منطقه عاری از سلاح هستهای و کشتار جمعی و ضرورت جلوگیری از فرصت تهدید امنیت منطقه توسط کلاهکهای هستهای رژیم صهیونیستی، از دیگر محورهای سخنرانی وزیر امور خارجه بود.
امیرعبداللهیان در پایان، مسئله فلسطین را همچنان موضوع اول جهان اسلام نامید و ضمن حمایت کامل ایران از مقاومت در مقابل اشغالگری، راه حل سیاسی مسئله فلسطین را با توجه به اصل «حق تعیین سرنوشت»، برگزاری رفراندم میان ساکنان اصیل سرزمین تاریخی فلسطین، اعم از مسلمانان، یهودیان و مسیحیان و تشکیل دولت واحد فلسطین به پایتختی قدس دانست.