خبرگزاری کار ایران

در نشست «صدای ما باشید» مطرح شد؛

مقایسه حجاب با کاپیتولاسیون منصفانه نیست/ همه مشکلات جامعه محدود به حجاب نیست/ اگر کنار هم نباشیم، کار کردن سخت است

مقایسه حجاب با کاپیتولاسیون منصفانه نیست/ همه مشکلات جامعه محدود به حجاب نیست/ اگر کنار هم نباشیم، کار کردن سخت است
کد خبر : ۱۲۹۵۱۲۳

سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت: ما هرجا پیشرفتی داشتیم، در کنار هم بودیم و دست در دست هم دادیم، اگر کنار هم نباشیم، کار کردن سخت است. ما کشوری هستیم که سخت‌ترین و سنگین‌ترین تحریم‌ها بر ما اعمال شده است اما راه خروج از این شرایط کنار هم بودن است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست گفت‌وگوی دانشجویی «صدای ما باشید» ظهر امروز در سالن جابر بن حیان دانشکده شیمی دانشگاه شریف با حضور سید نظام‌الدین موسوی، احمد امیرآبادی و سید محسن دهنوی اعضای هیات رییسه مجلس برگزار شد.

سید نظام الدین موسوی در سخنانی گفت: بیرون از سال به دانشجویانی که معترض بودند گفتم که هر اتفاق سیاسی که برای این کشور رخ بدهد، ما همه اهل همین آب و خاک هستیم و در کنار هستیم.

وی افزود: گفته شد که رانت وجود دارد بله ما منکر این نیستیم و اتفاقاً منتقد وجود رانت‌ها هستیم و سبک زندگی و سبک زندگی ما و خانواده‌های ما نشان می‌دهد که خیلی دور از سطح متوسط جامعه نیستیم.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت: به مشکلات سیستان و بلوچستان اشاره شد که بسیار تلخ و ناراحت‌کننده بود اما دوستان ما در اولین سفر استانی در این دوره مجلس به سیستان و بلوچستان رفتیم در حالی که حوزه انتخابیه ما نبود اما وظیفه داشتیم و داریم که برویم و این مشکلات را از نزدیک ببینیم و احساس وظیفه می‌کنیم که تغییر و بهبود ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: می‌گویند در این ۴۰ سال اتفاقی رخ نداده است، به نظرم این منصفانه نیست و با این روش اگر بحث کنیم نتیجه گرفتن را سخت می‌کند. واقعاً در این ۴۰ سال اتفاقات زیادی رخ داده است و خدمات زیادی به روستاها انجام شده که وظیفه بوده است. برای مثال شاید تعداد روستاهایی که برق‌کشی شده قابل مقایسه با هوتک‌ها نباشد اما این هم باید تلاش کنیم که نباشد.

موسوی یادآور شد: به عنوان دانشجویان فعال و سیاسی بیاید در کنار هم این ۴۰ سال را بررسی کنیم، خدمات و اقدامات و پیشرفت‌هایی صورت گرفته است و در عین ضعف‌ها و مشکلاتی هم وجود دارد که این‌ها را باید تلاش کنیم تا برطرف شود. ما هرجا پیشرفتی داشتیم، در کنار هم بودیم و دست در دست هم دادیم، اگر کنار هم نباشیم، کار کردن سخت است. ما کشوری هستیم که سخت‌ترین و سنگین‌ترین تحریم‌ها بر ما اعمال شده است اما راه خروج از این شرایط کنار هم بودن است.

وی با بیان اینکه ما به حجاب معتقدیم و حجاب در همین شرایط که قانون حجاب هم چندان اجرا نمی‌شود، انتخاب بخشی از بانوان جامعه ما است، گفت: اما قبول دارم همه مشکلات جامعه محدود به حجاب نیست. عرض من این است که همه چیز را واقع‌بینانه‌ نگاه کنیم نه خودمان سیاه‌نمایی کنیم نه اجازه دهیم که دیگران سیاه‌نمایی کنند. ممکن است ما به بسیاری از کشورها برویم و قانونی داشته باشند که مطلوب ما نیست اما قانون است و باید اجرا شود.

موسوی اظهار کرد: در زمانی که امام در فرانسه بودند یک نفر قصد داشت گوسفندی را برای ایشان قربانی کند اما به ایشان گفتند که اینجا ذبح گوسفند در خانه خلاف قانون است، امام گفتند که این کار انجام نشود، یعنی قانون باید اجرا شود.

احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در این جلسه، گفت: ما وقتی وارد مجلس می‌شویم وظیفه ملی داریم، من سال ۹۱ که وارد مجلس شدم اولین پیشنهادی که در کمیسیون تلفیق داشتم ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه گازرسانی برای سیستان و بلوچستان بود، یکی پرسید تو که نماینده قم هستی من گفتم اگر استان‌های مرزی ما پیشرفت داشته باشند و توسعه پیدا کنند و مشکلات‌شان حل شود، همه در آرامش خواهیم بود.

وی درخصوص سوالی درباره مقایسه کاپیتولاسیون و حجاب، ابراز داشت: اگر در این مجلس هم قانونی مانند کاپیتولاسیون تصویب شد، حتما مقابلش بایستید، اما مقایسه حجاب با کاپیتولاسیون منصفانه نیست. قانون حجاب هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده مانند مصوبه دیگر در حوزه کنکور که ما انتقاد داریم و جلساتی برگزار شده است.

نماینده قم عنوان کرد: برخی موارد هم در کشور بزرگنمایی می‌شود به قصد سیاه‌نمایی، مثلا همین تحقیق و تفحص اخیر در فولاد که گفته شد ۹۲ هزار میلیارد، اصلا این عدد اختلاس نیست. ۵۷ هزار میلیارد تومان از این عدد دستور وزیر بود که فولاد مبارکه تخفیف بدهد به ایران‌خودرو و سایپا تا خودرو گران نشود. این عدد اختلاس نبود.
 
وی تاکید کرد: نکته‌ای اخیرا مطرح شد که حقوق نمایندگان مجلس ۵۰ درصد افزایش داشته است، این حرف دروغ بود. حقوق ما الان ۲۰ میلیون تومان است، ممکن است بپرسید که این مبلغ زیاد است اما دوستان عزیز نماینده مراجعات مردمی دارد، عیادت بیماران می‌رود، یادواره شهدا و مسجد می‌رود و لازم است کمک مالی انجام دهد خب این مبالغ از همین حقوق پرداخت می‌شود.

سید محسن دهنوی نماینده تهران در مجلس هم در این نشست گفت: در بحث برخوردها و صحبت‌هایی که دوستان گفتند، ما هم دانشجو بودیم و بیش از یک دهه از عمر من در این دانشگاه سپری شده است. ده‌ها و صدها نشست دانشجویی در این سال‌ها داشتیم، طبیعی هم بوده که شاید برخوردی هم باهم داشتیم و عکسی هم از ما منتشر شده اما فقط دشمنی نبود، دوستی هم بود. برخی جریانات تلاش دارند فضا را متشنج کنند و درگیری و برخورد شود تا فرصت گفت‌وگو میان ما گرفته شود.

وی افزود: در همان سیستان و بلوچستان ما همواره گفتیم و تاکید داریم که اگر قصوری شده باید بررسی شود و برخورد هم صورت گیرد. در نقاط دیگر کشور و در تهران هم اگر اشتباهاتی صورت گرفته و برخوردهای بدی بوده که تصاویری هم منتشر شده باید پیگیری و برخورد شود. اما دوستان دقت داشته باشید که نیروی انتظامی ما در همین اعتراضات هم اجازه استفاده از گلوله جنگی ندارد، بله پینت بال و گلوله پلاستیکی استفاده می‌شود اما گلوله جنگی نه، شما ببینید در کجای دنیا برخورد پلیس اینگونه است؟ در وقایع کرج دیدید که چه برخوردی شد، واقعاً در کجای دنیا اگر به پلیس و مقر پلیس حمله شود و پلیس را خلع سلاح کنند، برخورد جدی صورت نمی‌گیرد؟

امیرآبادی درخصوص طرح تغییر شیوه تخصیص بنزین، اظهار داشت: در دولت گذشته این مطرح شد که برای جلوگیری از توزیع یارانه پنهان، شیوه توزیع بنزین براساس کدملی اجرایی شود اما آقای روحانی به دلیل اینکه این طرح برخلاف منافع ثروتمندان بود و چون مردم عادی فرزند بیشتری دارند و سهم بیشتر می‌برند اما ثروتمندان فرزند کمتری دارند، با این طرح مخالفت کرد و اجرایی نشد.

موسوی درخصوص تلاش نمایندگان و نقش مجلس برای حل معضلات کشور گفت: در ماجرای هفت‌تپه ما نمایندگان مجلس واقعاً جنگیدیم، آن فرد دارای روابط و رانت که این مجموعه را خریده بود با استاندار و بخشی از دستگاه قضایی بسته بود. مثل بعضی از شما که به من گفتید کاری نمی‌توانید انجام دهید روی سینه من می‌زدند و می‌گفتند که اینجا دیگر تمام شده است، اما تلاش کردیم و پیگیری کردیم تا اینکه این واگذاری ابطال شد و اکنون شنیدم که به تازگی به حداکثر تولید رسیده است. آنجا هم مثل اینجا در دانشگاه اولین بحث ما این بود که با کارگرانی که صحبت می‌کنند، برخورد امنیتی نشود.

دهنوی در رابطه با مهاجرت دانشجویان شریف، گفت: اگر بچه‌ها در شریف درس بخوانند و برای یک مقطع تحصیلی به خارج از کشور بروند بنده به شخصه نه‌تنها مخالف نیستم بلکه خیلی هم خوب است و خیلی از اساتید من و شما و نخبگان موفقی که الان به کشور خدمت می‌کنند یک دوره رفته‌اند و بعد به کشور برگشتند اما بحث اپلای کردن با مهاجرت متفاوت است. اینکه دانشجویان احساس کنند آینده روشنی نیست و بخواهند به دلیل مشکلات از کشور بروند، اتفاق تلخی است.

وی افزود: دوستان من هم با شما موافقم که کشور ما مشکلات زیادی دارد اما سوال این است که چه کسی باید این کشور را بسازد؟ چه کسی باید پای کشور بایستد و کشور را بسازد. من از ابتدای حضور در مجلس پیگیر مسأله سربازی شدم چون می‌دانستم جوانان با این مسأله مشکل و معضل دارند. سربازی تبدیل شده بود به مجانی کار کردن، اولین کاری که کردیم اصلاح حقوق ‌ا براساس قانون موجود بود. در نتیجه امسال بچه‌های نخبه و مقطع دکترا با حقوق ۸ میلیون رفتند سربازی، خب اگر من هم بیرون می‌ماندم و می‌گفتم این مشکل حل نمی‌شود و باید مهاجرت کنیم که این مسأله حل نمی‌شد.

دهنوی یادآور شد: اینکه گفته شد سن مدیریتی بالاست و بدنه مدیریتی کشور یک بدنه مسن و سال‌خورده‌ای است، من هم قبول دارم چراکه تازه به ما هم ایراد می‌گیرند که شما جوان هستید برای مسئولیت‌ها، اتفاقا شما بچه‌های شریف باید آماده شوید برای به حرکت در آوردن چرخ‌دنده‌های پیشرفت کشور، اقتضائات دنیای جدید و حکمرانی این است که نسل جوان و جدید وارد عرصه مدیریت شوند. یک تصویری درخصوص مشکلات در کشور وجود دارد که شاید دور از واقعیت و نزدیک به بدبینی و سیاه‌نمایی است اما یک واقعیتی وجود که چهره حقیقی جامعه است. ما باید تلاش کنیم این چهره واقعی بهتر و بیشتر نمایش داده شود. گاهی با تصویرسازی رسانه‌ای اجازه نمی‌دهند پیشرفت‌ها و نکات مثبت را ببینیم مانند کاری که در حوزه واکسن صورت گرفت یا اینکه از ۷۰۰ فوتی کرونا به ۲ فوتی رسیدیم اینها را نمی‌بینیم اما مشکلات و بدبختی‌ها را پررنگ می‌بینیم.

موسوی گفت: اینکه گفته شد نباید امروز کشور را با ۴۰ سال قبل مقایسه کنیم، بله من هم موافقم که شأنیت و جایگاه مردم ما خیلی بالاتر است اما علت اینکه می‌گوییم این است که گاهی مشاهده می‌شود که امروز را با گذشته مقایسه می‌کنند و می‌گویند چه بودیم و چه شدیم، نباید این مقایسه‌های غلط و نادرست ما را فریب دهد.

وی عنوان کرد: ما در گذشته ۶/۵ میلیون بشکه نفت می‌فروختیم اما این اندازه وفور نبود در کشور، یعنی جمعیت کمتر بود، فروش نفت بیشتر اما کمبودها بیشتر بود. از لحاظ امکانات رفاهی، آب و برق همه کشور در سطح فقر بودیم. همین زاهدان با مشکلاتی که گفته می‌شود را ببینید، آن زمان کل کشور به این وضعیت بود، ما راه طولانی آمده‌ایم و پیشرفت کردیم، یک جاهایی مشکلاتی وجود دارد که آن هم نباید باشد. آیا اینکه همه چیزی که هستیم و آمدیم مطلوب بوده؟ خیر.‌ ما خیلی بیشتر می‌توانیم جلو برویم، ما باید با رانت و فساد مقابله کنیم، نخبگان را بیشتر حمایت کنیم تا در کنار هم از این مشکلات عبور کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز