خبرگزاری کار ایران

توضیحات فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه درخصوص ماهواره بر قائم ۱۰۰

توضیحات فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه درخصوص ماهواره بر قائم ۱۰۰
کد خبر : ۱۲۹۴۸۲۷

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اظهاراتی با اشاره به پرتاب ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ گفت که قرار است بعد از ماهواره‌بر قائم ۱۰۰، قائم ۱۰۵ و تا قائم ۱۲۰ ادامه پیدا کند.

به گزارش ایلنا، سردار علی جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اظهاراتی درخصوص پرتاب ماهواره‌بر قائم ۱۰۰گفت: پرتابی که دیروز انجام شد یک پرتاب زیرمداری بود، به این معنا که ماهواره ای روی ماهواره‌بر وجود نداشت و ماهواره‌بر به مدار زمین نرفت و دوباره به سطح زمین بازگشت، این آزمون‌ها مخصوص ماهواره‌برهای جدید هستند که در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارند، لذا اول باید آنها مورد آزمون قرار بگیرند و اطمینان حاصل شود که صلاحیت لازم برای پرتاب ماهواره را دارند.

وی در گفت وگو با شبکه العالم افزود: جمهوری اسلامی ایران، اولین و تنها کشور اسلامی است که قدرت پرتاب ماهواره را دارد این توانمندی ۱۲ سال پیش با پرتاب ماهواره امید توسط وزارت دفاع ایران شروع شد و ادامه پیدا کرد، دو سال پیش هم سپاه پاسداران با پرتاب ماهواره نور ۱ توسط ماهواره‌بر قاصد به باشگاه فضایی جهان پیوست.

سردار جعفرآبادی درخصوص ویژگی های پرتابگر قاصد گفت: پرتابگر قاصد یک پرتابگر ترکیبی بود که مرحله اول آن با سوخت مایع و مراحل دوم و سوم آن با سوخت جامد بود، وزن قابل حمل قاصد محدود بود و به همین دلیل موتور مرحله اول آن با یک موتور سوخت جامد قدرتمند جایگزین شد و به نام ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ نامگذاری شد و یک ماهواره‌بر تماما سوخت جامد ایرانی است.

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب تاکید کرد که نتایج اولین آزمایش ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ نشان می‌دهد که ماهواره با وزن ۸۰ کیلوگرمی را قادر است در مدار زمین قرار دهد، توسعه نسل های بعدی ماهواره‌بر قائم همچنان ادامه خواهد داشت تا امکان قرار گیری وزن ۵۰۰ کیلوگرمی در مدار زمین فراهم شود.

سردار جعفرآبادی تاکید کرد که امیدواریم به وضعیتی برسیم که در سال های آینده علاوه بر رفع نیازهای کشور به کشورهای همسایه، مسلمان و دوست، خدمات پرتاب ماهواره را ارائه بدهیم.

وی درخصوص کاربردهای ماهواره‌بر قائم گفت: خود ماهواره مخصوص حمل ماهواره طراحی شده است، اما محموله آن می تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد، از جمله ماهواره‌های حوزه های تجاری، دفاعی و اشراف اطلاعات.

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب درخصوص نگاه آمریکا و غرب به پیشرفت فضایی ایران گفت: مسئله فضایی یا دفاعی نیست، آمریکا از پیشرفت کشور ایران نگران است و با فشار ها و تحریم های خود سعی می کنند ایران را محدود کنند، اما در ۴۳ سال گذشته راه اقتدار ایران متوقف نشده است.

وی نقشه راه فضایی سپاه پاسداران را بسیار شفاف و منظم دانست و گفت: قرار است بعد از ماهواره‌بر قائم ۱۰۰، قائم ۱۰۵ و تا قائم ۱۲۰ ادامه پیدا کند، که در هر مرحله علاوه بر اینکه ما یک محصول ماهواره‌بر خواهیم داشت به موتورهای جدید و بزرگتر می رسیم و هر سال می توانیم ماهواره های بزرگتری به مدارهای بالاتر حمل کنیم، در نقشه راه ما براساس فرمایش رهبر انقلاب قرار دادن ماهواره در مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین است که موارد استفاده های فراوانی دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز