خبرگزاری کار ایران

اژه‌ای در دیدار با علمای اهل سنت:

تصور نکنیم جوانان و نوجوانان به واسطه شیطنت‌های دشمن، نفوذ فضای مجازی و کم کاری‌های ما مسئولان، از دست رفته‌اند

تصور نکنیم جوانان و نوجوانان به واسطه شیطنت‌های دشمن، نفوذ فضای مجازی و کم کاری‌های ما مسئولان، از دست رفته‌اند
کد خبر : ۱۲۸۵۹۹۵

رئیس قوه قضائیه گفت: امروز ممکن است دشمن مجدداً برای مخدوش کردن امنیت کشور اسلامی ما طمع کند؛ بنابراین ضروری است همگان در راستای حفظ و ارتقاء امنیت ایران اسلامی مجاهدت کنیم.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز سه‌شنبه (۱۹ مهر) همزمان با هفته وحدت در دیدار با علمای اهل سنت، ضمن تبریک و تهنیت میلاد نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و امام جعفرصادق (ع)  اظهار کرد: در قرآن کریم و کلام پیامبرعظیم‌الشأن اسلام و فرمایشات انبیا و اوصیا و اصحاب خاص بر مقوله وحدت و برادری و همزیستی مسالمت‌آمیز مسلمین و دوری و اجتناب آنها از افتراق و نزاع و نِقار بسیار تاکید شده است.

رئیس قوه قضاییه ضمن اشاره به نگرش و بینش امام راحل به عنوان یکی از بزرگترین منادیان وحدت میان مسلمین، بیان داشت: امروز و در عصر حاضر اهمیت و ارزش مقوله وحدت میان مسلمین بیش از هر عصر و زمان دیگری است؛ امروز فقط یک کشور سلطه‌گر نیست که در پی فرقه‌سازی و تفرقه‌افکنی در میان امت اسلام است بلکه چندین کشور سلطه‌گر و مستکبر این سیاست خبیثانه را دنبال و پیگیری می‌کنند.

رئیس دستگاه قضا به توطئه‌های پیچیده و چندوجهی دشمنان جهان اسلام و دنیای سلطه برای ایجاد تفرقه و نزاع میان امت اسلام اشاره کرد و گفت: دشمنان جهان اسلام از پیگیری سیاست‌های تفرقه‌افکنانه خود در قبال امت اسلام دست نخواهند کشید چرا که دست کشیدن آنها از این سیاست‌های خبیثانه به معنا و منزله صرفنظرکردن‌شان از مطامع و غارتگری‌ها در بلاد اسلامی می‌باشد.

رئیس عدلیه در ادامه ضمن اشاره به نقش بسیار مهم و حائزاهمیت علمای جهان اسلام در شناساندن و معرفی دسایس و توطئه‌‎های کشورهای مستکبر به مردم و بویژه جوانان، «جهاد تبیین» را یک راهکار اساسی و بنیادین در این راستا دانست و گفت: در گام نخست باید به اولویت‌بندی مسائل و مقوله‌ها مبادرت بورزیم؛ در این مرحله توجه به دو مقوله «امنیت» و «فرهنگ» بسیار حائز اهمیت است؛ باید روش‌های حفظ و ارتقاء امنیت و فرهنگ را شناسایی و تبیین کنیم و نقشه‌های دشمنان برای مخدوش کردن این دو مقوله مهم را بشناسیم و خنثی گردانیم.

 حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه جوانان و نوجوانان موسوم به دهه هشتادی، امروز بعضاً بیشتر از جوانان و نوجوانان نسل اول انقلاب، معتقد به آرمان‌ها و ارزش‌ها هستند، گفت: نباید این تصور را داشت که جوانان و نوجوانان ما بواسطه شیطنت‌های دشمن، نفوذ فضای مجازی و برخی کم کاری‌های ما مسئولین، از دست رفته‌اند؛ بلکه نسل جوان ما امروز بهتر و مجهزتر از نسل اول انقلاب در مسیر ارزش‌ها و آرمان‌ها قرار دارند؛ البته در این زمینه با توجه به عمق و شدت تلاش دشمنان، همه صاحبان تریبون، افراد دارای نفوذ کلام و مسئولین بخش‌های ذیربط در نقاط مختلف کشور، باید تلاش بیشتری به خرج دهند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه این جلسه به تشریح محورها و زمینه‌های ضروری جهت جلب مشارکت فعالانه علمای اهل سنت پرداخت و در همین راستا تاکید کرد که برای تحقق این مهم باید سازوکارهای عملیاتی طراحی شود و به صرف توصیه اکتفا نکرد.

«همفکری و مشارکت فعال در برقراری هرچه بیشتر امنیت در کشور»؛ این نخستین محوری بود که رئیس دستگاه قضا برای جلب مشارکت علما و بزرگان اهل سنت بر آن تاکید کرد و در همین راستا گفت: امروز ممکن است دشمن مجدداً برای مخدوش کردن امنیت کشور اسلامی ما طمع کند؛ بنابراین ضروری است همگان در راستای حفظ و ارتقاء امنیت ایران اسلامی مجاهدت کنیم و راه‌ها و روش‌هایی را که دشمن با تمسک به آن درصدد مخدوش کردن امنیت میهن ماست بشناسیم و آن‌ها را مسدود گردانیم و با مساعدت و معاضدت یکدیگر به تقویت روش‌های ارتقاء امنیت بپردازیم.

رئیس عدلیه «پیشگری از ایجاد اختلافات و وقوع جرم» را یکی دیگر از محورهای ضروری برای جلب مشارکت علما و بزرگان اهل سنت دانست و گفت: بدون تردید علما و بزرگان اهل سنت در نقاط مختلف کشور با نفوذ کلام و جایگاهی که دارند می‌توانند در جلوگیری از ایجاد اختلافات خانوادگی و قومی و گروهی و همچنین پیشگیری از وقوع جرم، نقش‌آفرینی فعال و اثربخشی داشته باشند.

قاضی القضات در ادامه افزود: نقش علما و بزرگان اهل سنت در «رفع اختلافات و خصومات خانوادگی ، قومی و گروهی و جلوگیری از ارجاع آنها به مراجع و محاکم قضایی» نیز بسیار حائزاهمیت و برجسته است. بدون تردید بزرگ و ریش‌سفید یک طایفه و خانواده به دلیل شناخت بهتر و موسع از شرایط و ساختارهای گروهی و قومی بهتر و مطلوب‌تر از یک قاضی حاذق و مجرب می‌تواند مرافعات و خصومات پیش‌آمده در آن قوم و طایفه و خانواده را حل و فصل کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به خبری که رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه درخصوص گذشت اعضای خانواده یک مقتول که از شیعیان شهرستان دلفان لرستان بودند از قصاص قاتل که از اهالی سنت سیستان و بلوچستان بود و بدون دریافت یک ریال دیه انجام شد، گفت: بدون تردید برکت و حلاوت و ارزشی که مقوله صلح و سازش دارد بسیار بیشتر از حکم حق و صوابی است که از سوی یک مرجع قضایی صادر می‌شود.

رئیس عدلیه در همین راستا گفت: قوه قضاییه این آمادگی کامل را دارد که زمینه‌ها و امکانات لازم را برای علما و بزرگان اهل سنت در نقاط مختلف کشور جهت مشارکت بیشتر آنها در دو مقوله «پیشگری از ایجاد اختلافات و وقوع جرم» و «رفع اختلافات و خصومات خانوادگی ، قومی و گروهی و جلوگیری از ارجاع آنها به مراجع و محاکم قضایی» فراهم گرداند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به مبحث قتل‌های شبه‌عمد نیز گفت: در قتل‌های شبه‌عمدی که فرد محکوم به پرداخت دیه و گذراندن حبس به لحاظ جنبه عمومی جرم است، علما و بزرگان اهل سنت می‌توانند ورود داشته باشند و با جلب رضایت اولیای‌دم و شاکی خصوصی، زمینه اعطای ارفاقات قانونی به فرد محکوم و محبوس را فراهم آورند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به جرائمی نظیر مواد مخدر و جرائمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات است، اظهار داشت: یکی از شروط اعطای ارفاقات قانونی به محکومان و تقلیل مجازات آنها، حصول اطمینان از متنبه شدن فرد محکوم و عدم تکرار جرم از ناحیه وی است؛ در این مقوله نیز علما و بزرگان اهل سنت می‌توانند مشارکت داشته باشند و با حضور در زندان‌ها و سخن گفتن با محکومان جرائم مواد مخدر و سایر جرائمی که مجازات‌های سنگینی مترتب بر آن‌ها است، زمینه اعطای ارفاقات قانونی به این محکومان و تقلیل مجازات‌شان را فراهم کنند.

رئیس عدلیه همچنین تصریح کرد: برخی محکومان نیز بواسطه انحرافات فکری در راستای به مخاطره انداختن امنیت گام برداشتند؛ در قبال این قبیل محکومان نیز می‌توان از ظرفیت علما و بزرگان اهل سنت جهت هدایت آن‌ها بهره گرفت و ما در قوه قضاییه نه تنها از این ظرفیت و مشارکت استقبال می‌کنیم بلکه زمینه‌ها و امکانات آن را نیز فراهم می‌آوریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به موضوع دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر نیز بیان داشت: افرادی که در جریان اغتشاشات اخیر، در زمره عناصر کم‌گناه  گنجانده می‌شوند شامل سه مرحله ارفاق می‌گردند؛ در مرحله نخست با تمهیدات اندیشیده شده و تبدیل قرارها، این افراد تا زمان برگزاری دادگاه آزاد می‌گردند؛ در مرحله دوم، چنانچه در مدت آزادی و انتظار برای برگزاری دادگاه، از عمل ارتکابی خود پشیمان و متنبه شده باشند و در اعمال و کردار این را ثابت کنند، در مرحله صدور رأی مشمول ارفاق می‌گردند؛ در مرحله سوم نیز پس از صدور رأی و محکومیت، چنانچه رفتار پسندیده از خود بروز دهند و از عدم ارتکاب مجدد جرم از ناحیه آنها اطمینان حاصل شود، با تأسیسات ارفاقی قانونی مواجه می‌شوند.

رئیس قوه قضاییه در همین رابطه خطاب به علما و بزرگان اهل سنت گفت: از مشارکت فعالانه شما برای متنبه ساختن عناصر کم‌گناه اغتشاشات اخیر و بازگرداندن آنها به کانون خانواده‌های‌شان استقبال می‌کنیم و بدانید که این موضوع، خواست نظام است.

وی در همین راستا بیان داشت: هم اکنون زمینه اعزام گروه‌های فرهنگی به ندامتگاه‌های کشور جهت متنبه ساختن و گفتگو با عناصر کم‌گناه اغتشاشات اخیر بویژه افراد دارای سن کمتر، فراهم شده و در برخی نقاط کشور این اعزام‌ها صورت گرفته است و این برنامه استمرار دارد و گسترده تر می‌شود.

رئیس عدلیه همچنین بر ایجاد سازوکارهای عملیاتی برای بوجودآمدن ارتباط وثیق میان علما و بزرگان اهل سنت و بخش‌های مختلف قضایی از جمله پژوهشگاه قوه قضاییه تاکید کرد.

رئیس دستگاه قضا در پایان با اشاره به مشکلات و کبودهای موجود در قوه قضاییه برای تجهیز نیروی انسانی اعم از قاضی و کارمند و همچنین شیوه کار کمیسیون نقل و انتقال قضات، خاطرنشان کرد: در کمیسیون نقل و انتقل قضات معیارهایی که برای ارتقاء یک قاضی وجود دارد صرفاً ناظر بر عملکردهای قضایی اوست و شیعه یا سنی بودن هیچگونه مدخلیتی در ارتقاء پیدا کردن یک مقام قضایی ندارد.

پیش از سخنان رئیس عدلیه،  حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با بیان اینکه ما همه علمای اهل سنت را جزو اعضای ستاد ملی صبر می‌دانیم و همه علمای اهل سنت به مانند روحانیون و علمای اهل تشیع می‌توانند در امر مصالحه و نجات محکومان مشارکت داشته باشند، اظهار کرد: روز گذشته و همزمان با هفته وحدت، در نتیجه‌ مصالحه‌ای که با مشارکت اعضای ستاد ملی صبر و بدون دریافت یک ریال دیه در شهرستان دلفان استان لرستان صورت گرفت، اعضای خانواده مقتول که از شیعیان شهرستان دلفان بودند از خون قاتل که یکی از برادران اهل سنت سیستان و بلوچستان بود گذشتند.

مولوی «احمد صارمی» از علمای اهل سنت استان خراسان رضوی با بیان اینکه مقوله وحدت اسلامی برگرفته از آموزه‌ها و نصوص قرآنی است، گفت: وحدت اسلامی در سایه عمل به قرآن و سیره عملی رسول اکرم(ص) محقق می‌شود و ما در ایران اسلامی افتخار می‌کنیم که خداوند متعال این نعمت عظیم را به کشور ما بخشیده است.

وی با بیان اینکه صلح، آرامش و امنیت از ارزش‌های محوری دین اسلام و کلیدی‌ترین نعمات خداوند متعال است که جوامع بشری در سایه آن به تعالی می‌رسند، تصریح کرد: به واسطه حکمفرما بودن صلح و امنیتی که امروز در کشورمان شاهد آن هستیم، باید شاکر درگاه پروردگار متعال باشیم.

حجت‌الاسلام «کاظم لطفیان» دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت نیز طی سخنانی، با بیان اینکه اهل سنت جمهوری اسلامی ایران بیش از سه هزار پایگاه نماز جمعه در مناطق مختلف کشور دارند، گفت: در جمهوری اسلامی ایران بیش از ۶۰۰ مدرسه علوم دینی برای برادران اهل تسنن وجود دارد .

ماموستا «فایق رستمی» امام جمعه اهل سنت سنندج نیز در این جلسه گفت: در شرایط حساس کنونی که دشمن تلاش خود را معطوف به اختلاف‌افکنی میان مسلمانان کرده و ضمن انجام اقدامات گسترده برای به یغما بردن زمین‌های ممالک اسلامی و ویران‌سازی اقتصاد کشورهای اسلامی، دسته سَلَفیت را در میان مسلمانان ایجاد کرده است، شاهد هستیم که ایران اسلامی به خوبی نقشه‌های دشمن را شناخته و تلاش خود را برای ایجاد وحدت میان همه مذاهب اسلامی به کار گرفته است.

وی با بیان اینکه مردم استان کردستان در دوران دفاع مقدس حدود ۱۰ هزار جانباز و شهید و اسیر را در راه حُب مملکت و نظام اسلامی تقدیم کردند، گفت: دشمن امروز امنیت کشور ما را نشانه رفته است و می خواهد این امنیت را از ما بستاند اما ما این اجازه را به آنها نخواهیم داد.

ماموستا «عبدالرحمن مرادی» امام جمعه اهل سنت کرمانشاه نیز طی سخنانی ضمن اشاره به فعالیت‌های گسترده علمای اهل سنت کرمانشاه در ایجاد صلح و سازش میان مردم، خواستار رسیدگی و ساماندهی مسئولان به مشکلات کوله‌بران و مرزنشینان غرب کشور شد.

آخوند «عبدالباسط نوری‌زاد» امام جمعه اهل سنت گنبد کاووس نیز در این جلسه با اشاره به زندگی برادرانه اهل تسنن و اهل تشیع در استان گلستان گفت: سالیان سال است که دشمنان با هدف ایجاد تفرقه میان مسلمانان در ایران، به گونه‌ای تبلیغ می‌کنند که گویی اهل سنت در ایران هیچگونه مسئولیت دولتی ندارند و در انزوا هستند اما من با افتخار اعلام ‌می‌کنم که ۲۵ سال است جزو کوچکی از پرسنل دستگاه  قضایی هستم و در حال حاضر نیز معاون قضایی دادگستری شهرستان آزادشهر می‌باشم.

شیخ «محمدصدیق فهیمی» از علمای اهل سنت استان هرمزگان نیز طی سخنانی بیان داشت: در این برهه زمانی که دشمنان دائما در حال تلاش برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان هستند، همه ما مسئولیت داریم که باید با اتخاذ تدابیر صحیح و مناسب و عملیاتی‌سازی آنها، اقدام به خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن کنیم.

شیخ «اسماعیل بازدار» امام جمعه اهل سنت بوشهر نیز در این جلسه با بیان اینکه وحدت، اتحاد و همدلی، ریشه در اعتقادات مسلمانان دارد، اظهار کرد: به هر اندازه که در یک جامعه‌ دامنه تقوا افزایش پیدا کند، دامنه اتحاد و همدلی نیز در آن جامعه گسترش خواهد یافت.

ماموستا «مامد کلشی‌نژاد» امام جمعه اهل سنت ارومیه نیز طی سخنانی خواستار توجه و اهتمام بیشتر از ناحیه مسئولان مربوطه در امر قوام‌بخشی مدارس اهل سنت شد و در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افرادی که در جریان اغتشاشات اخیر دستگیر شدند گفت: از دستگاه قضایی انتظار داریم که در قبال آن دسته از دستگیرشدگان در اغتشاشات اخیر که یا بی گناه بودند یا از روی غفلت در این قضایا حاضر بودند، با رأفت اسلامی برخورد کند.

مولانا «غلام‌نبی توکلی» امام جمعه اهل سنت تایباد نیز در این جلسه، ضمن بیان برخی مشکلات و مسائل مربوط به حوزه قضایی این شهرستان، خواستار تسهیل در امر جذب جوانان اهل سنت و فارغ‌التحصیلان رشته حقوق به دادگستری‌ها شد و در همین زمینه گفت: این جوانان سالها در رشته حقوق درس خواندند اما نتوانستند وارد دادگستری شوند و ما این را تبعیض می دانیم و از قوه قضاییه می خواهیم که این جوانان را دریابد.

شیخ «عبدالواحد خواجوی» امام جمعه اهل سنت شیراز نیز طی سخنانی در این جلسه بیان کرد: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی این است که همه ساله مراسمات جشن وحدت را با حضور مردم اهل تسنن و اهل تشیع برگزار می‌کند.

حجت‌الاسلام «حسین خانی‌پور» امام جمعه اهل سنت تالش نیز در این جلسه ضمن تقدیر از عملکرد دادگستری گیلان در زمینه مبارزه با فساد، اظهار کرد: متاسفانه خروجی نظام آموزش و پرورش در کشور ما متناسب با نیازهای کشور نیست و مسئولان باید برای این موضوع، راه‌حل جامعی را اتخاذ کنند.

ماموستا «جلال مرادی» امام جمعه اهل سنت دیوان‌دره نیز طی سخنانی با اشاره به اغتشاشات اخیر در کشور اظهار کرد: از سعه صدر و رأفت حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای و همچنین دستگاه قضا در جریان اغتشاشات اخیر و در برخورد با جوانانی که ناپختگی کردند و از روی هیجان وارد خیابان شدند، قدردانی می‌کنم.

وی افزود: این مایه افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران است که زندان‌های مخوف دوران ستمشاهی، به کانو‌ن‌های اصلاح و تربیت تبدیل شده‌اند.

ماموستا «محمد عزیز حسامی» امام جمعه اهل سنت جوان‌رود نیز در این جلسه خواستار افزایش بهره‌گیری از ظرفیت علمای اهل سنت در مسند قضاوت شد و گفت: ما نسبت به عدم استفاده یا استفاده‌های موردی از نخبگان اهل سنت در مسندهای قضاوت گلایه‌مندیم.

آخوند عصام‌الدین گوکلان از علمای اهل سنت استان گلستان نیز در سخنانی، خواستار توسعه ارتباط میان پژوهشکده دستگاه قضا با مدارس و حوزه‌های علمیه اهل سنت در سراسر کشور شد و در بخش دیگری از سخنانش گفت: پیشنهاد ما به مسئولان قضایی و دادستان‌های مناطق اهل سنت این است که در احوال شخصیه، طبق مذاهب خود برادران اهل سنت رای صادر کنند.

در پایان این نشست صمیمی، علمای اهل سنت حاضر در جلسه با حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه عکسی به یادگار گرفتند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز