معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح:
اهتمام نیروهای مسلح به پدافند غیرعامل خوب است ولی کافی نیست
معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح گفت: خوشبختانه با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب، در نیروهای مسلح اقدامات خوبی در موضوع پدافند غیرعامل انجام شده است که البته کافی نیست.
به گزارش ایلنا، نشست دو روزه مدیران کل پدافند غیرعامل استانداریها در سازمان پدافند غیرعامل کشور با حضور سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، سردار سید مهدی فرحی؛ جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، جانشینان قرارگاههای تخصصی و معاونین و مدیران سازمان در سالن شهید آبشناسان سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد.
سردار علی عبداللهی، معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح، نیز در این همایش با بیان اینکه اصل موضوع پدافند غیرعامل و اهمیت آن، امروز در ارکان اساسی کشور جایگاه خود را پیدا کرده است، اظهار داشت: ورود مباحث پدافند غیرعامل در سیاستهای کلی نظام، برنامه پنجم و ششم توسعه نشان از درک جایگاه اهمیت این موضوع در روند توسعه کشور دارد.
وی ادامه داد: صیانت و حفظ جان مردم در مواقع بحران و تامین پایداری، مداومت و استمرار خدمترسانی زیرساختهای کشور از جمله وظایف حیاتی و اصلی پدافند غیرعامل است. این رسالت با توجه به پیچیده شدن و افزایش روبهرشد تهدیدات به ویژه با وجود روند روزافزون وابستگی انسان به فناوری هر روز بیشتر اهمیت مییابد.
معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه فرمانده معظم کل قوا بسیار بیشتر از همه متوجه اهمیت موضوع پدافند غیرعامل شده و بر رعایت الزامات آن تاکید جدی دارند، تصریح کرد: خوشبختانه با توجه به تاکیدات معظمله، در نیروهای مسلح اقدامات خوبی در موضوع پدافند غیرعامل انجام شده است که البته کافی نیست. اما امروز آنچه وظیفه سازمان پدافند غیرعامل کشور را سنگینتر کرده است، اهتمام برای استقرار نظامات پدافند غیرعامل در بخش کشوری است.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به اقدامات شورای عالی پدافند غیرعامل اشاره کرد و توضیح داد: این بخش از جمله شوراهایی است که جلسات آن با وجود مشغلههای متعدد سردار باقری، رئیس محترم ستاد کل نیروهای مسلح به صورت مستمر برگزار میشود که تدوین و تصویب آئیننامهها و اسناد راهبردی متعدد در حوزههای پدافند غیرعامل از جمله ثمرات آن است.
به گفته معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح، این کمیته با وجود اعضای موثر و تاثیرگذاری که در جلسات آن حضور دارند، در توسعه راهبردهای دفاع غیرنظامی نقشی تاثیرگذار را ایفا کرده است.
سردار عبداللهی با بیان اینکه ساختار پدافند غیرعامل در استانها به ریاست استانداران، فرصت و ظرفیت خوبی را در راستای اجرای ماموریتهای پدافند غیرعامل در اختیار مدیران کل قرار داده است، گفت: اسناد، تنها برای صادر شدن نیست و تا اجرا نشوند کاری پیش نرفته است چرا که هنر پدافند غیرعامل این است که قبل از بحران برای کاهش اثر و آسیب تهدیدات اقدام کند.
وی با بیان اینکه با توجه به اهتمام دولت سیزدهم در بحث پدافند غیرعامل، پیش بینی ما این است که گامهای موثری در استقرار نظامات پدافند غیرعامل و به دنبال آن افزایش تابآوری زیرساختهای حساس و تضمین تداوم کارکرد آنها در کشور را شاهد باشیم، افزود: این فرصت مناسبی را در اختیار ادارات کل پدافند غیرعامل استانداریها قرار داده است تا دراین زمینه به نقش آفرینی بپردازند و از ظرفیتهای خود استفاده کنند.
این مقام ارشد نظامی آموزش و فرهنگسازی عمومی را یکی از وظایف مهم اداره کل پدافند غیرعامل برشمرد و توضیح داد: مردم باید بدانند که قبل از بحران و در حین آن باید چه کنند. چرا که سردرگمی افراد در هنگام بروز تهدیدات، خود آسیبزاست. دراین زمینه باید از ظرفیت اسنادی که در این زمینه در حوزه پدافند غیرعامل ابلاغ شده است استفاده کرد.
سردار عبداللهی با بیان اینکه مدیران کل پدافند غیرعامل استانداریها اطمینان داشته باشند که نیروهای مسلح و در راس آن سرلشکر باقری، پشتیبان پدافند غیرعامل خواهند بود، متذکر شد: نیروهای مسلح هرچه در توان داشته باشد در زمینه کمک، پشتیبانی و همکاری و همچنین رایزنی با بخشهای مختلف دولت در حوزه مدیریت و برنامهریزی، زیرساختهای انرژی و ارتباطی به منظور کمک به استقرار نظامات پدافند غیرعامل در ارکان اساسی کشور، دریغ نخواهد کرد.