سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری مطرح کرد؛
آخرین وضعیت پرونده میلاد حاتمی، شکایت سید حسن خمینی از دهباشی، اجرای حکم بابک زنجانی، بازداشت تبعه سوئدی و قتل یک وکیل
سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده میلاد حاتمی، شکایت سید حسن خمینی از دهباشی، اجرای حکم بابک زنجانی، بازداشت تبعه سوئدی، قتل یک وکیل دادگستری در شاهرود، مصطفی تاجزاده و وضعیت سر شبکههای فساد الکس توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود با اشاره به سالروز کودتای ۲۸ مرداد اظهار کرد: به رسمیت نشناختن حقوق ملت ایران در ۲۸ مرداد سرآغاز رسمی دخالت ایالات متحده در ملت ایران و لگدمال ساختن حقوق اولیه ملتها و حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی است.
وی با اشاره به روز ۱۸ مرداد ماه ایام گرامیداشت تقدیر از شهدا مدافع حرم توجه ویژه و از نقش شهید پر افتخار و سربلند شهید سلیمانی و همچنین شهید همدانی در نبرد با داعش در سوریه و عراق تجلیل کنیم.
سخنگو قوه قضاییه گفت: هدف و انگیزه مدافعان حرم همانا ادامه دادن مکتب حسینی و حراست و صیانت از ارزش های والا و بالای معنوی انقلاب اسلامی، مبارزه قاطع و بی امان با دست پروردگان و جنایتکاران در عرصه بین المللی، مقابله قاطع با طراحی های پیچیده علیه ملت های منطقه و ایجاد تفرقه ی میان امت اسلامی است این مبارزه صورت گرفت تا تفرقه هایی که حادث شده بود از بین برود.
ستایشی اظهار کرد: امروز جمهوری اسلامی در برابر دسته بندی های جعلی جغرافیایی و سیاسی منطقه ایستادگی می کند و نقش مدافعان حرم در برهم زدن نقشه رژیم اشغالگر قدس در این ایستادگی روشن، آشکار و بس مبرهن است از این رو مشخص است.
وی با اشاره به روز گرامیداشت بازگشت آزادگان به میهن اسلامی گفت: جای دارد که از مقاومت، ایستادگی، پایمردی آزادگان سرفراز و به ویژه شهید مرحوم سید علی اکبر ابوترابی تجلیل داشته باشیم. امروز راه ایستادگی، صلابت و سلامت در برابر دشمنان از خرمشهر تا غزه از دمشق تا بغداد و بیروت نتیجه بخش و ثمره پیروزی است.
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده میلاد حاتمی گفت: در این پرونده ۲۲ متهم مطرح بودند که پرونده در دادسرا مورد بررسی قرار گرفت و با صدور کیفرخواست به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارجاع شد.
وی افزود: فرد مورد نظر به اتهام افساد فی الارض، پولشویی و اخلال در نظام ارزی و پولی و فرد دیگر به اتهام معاونت در افساد فیالارض، پولشویی و اخلال در نظام ارزی و پولی در بازداشت هستند.
به گفته او باقی متهمان که ۱۸ نفر هستند با تودیع قرار وثیقه در دادسرا فعلا آزادند و پرونده در دادگاه انقلاب مطرح رسیدگی است.
ستایشی در مورد اجرای حکم بابک زنجانی گفت: اجرای حکم بابک زنجانی در حال انجام است و در اختیار دادسرای عمومی و انقلاب تهران قرار گرفته است. تاکنون نسبت به شناسایی اموال بابک زنجانی در داخل کشور و استرداد اموال در خارج از کشور اقدام جدی صورت گرفته است.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: حدود ۵۰۰ میلیون دلار به وزارت نفت واگذار شده و رد مال این فرد حدود یک میلیارد ۹۶۰ میلیون یورو است؛ در خصوص باقی طلب وزارت نفت با همکاری ظابطین در حال پیگیری و انتقال اموال از خارج از کشور هستیم. سرنخهای خوبی از اموال به دست آمده که استرداد خواهد شد.
ستایشی در مورد زمان اجرایی شدن فعالیت سامانه جامع تکالیف قانونی که در سند تحول قضایی نیز به آن اشاره شده است و اینکه مهلت اجرای این بند از سند تحول تا آخر تیر ماه بوده است. این بند از سند تحول چه زمانی اجرا می شود؟ گفت: تکالیفی کلیدی و ویژهای در رابطه با بسیاری از دستگاهها در حوزههای مهم کشور احصا و شناسایی و مطابق با اولویت بندی ها تعیین شده و در حال بارگذاری در سامانه قوه قضاییه است.
وی ادامه داد: درگاه سامانه یکپارچه نظارت الکترونیک سازمان باررسی کل کشور به نام سینا در هفته قوه قضاییه رونمایی شد که در دو بخش طراحی شده است . بخش اول که مربوط به فعالیت های درون سازمانی و در راستای تجمیع سیستم های اطلاعاتی درون سازمانی است. بخش دوم برون سازمانی است و در راستای ارائه خدمات و انتشار اطلاعات به صورت شفاف و ضابطه مند به شهروندان است.
ستایشی افزود: در حال حاضر درگاه درون سازمانی در حال بهره برداری است و در ارتباط با سازمان بازرسی است ، درگاه برون سازمانی به دلیل اهمیت موضوع اطلاع رسانی که همان ظابطه مند بودن، شفافیت و منطبق با موازین بودن و ضرورت رعایت کلیه قوانین مرتبط در حال حاضر در مرحله اخذ تاییدیه های لازم است که زمانی که این مرحله از کار به اتمام رسد مجوزهای لازم بارگذاری و منشر و اطلاع رسانی مقتضی صورت خواهد گرفت.
سخنگوی قوه قضاییه گفت : بر اساس گزارش از سازمان بازرسی کل کشور این موضوع ناظر بر این است که بالغ بر یک هزار و صد تکلیف قانونی دستگاه ها در درون پایگاه داده ها و بانک اطلاعاتی سازمان بازرسی وجود دارد و فرایند بررسی و صحت سنجی آن به طور مستمردر حال اقدام است و تکالیف در رابطه با دستگاه ها شناسایی و رصد و با هماهنگی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه انجام می شود.
ستایشی در خصوص بازداشت تبعه سوئدی گفت: پرونده این فرد در دادسرای تخصصی تهران تحت رسیدگی قرار دارد و اتهام این فرد هم جاسوسی است.
وی بیان کرد: در تاریخ ۲۸/۰۱/۱۴۰۱ قرار بازداشت موقت این فرد صادر شده و تاکنون هم در بازداشت به سر می برد. توسط ضابطین خاص اسنادی از این فرد کشف شده است که این اسناد در حال بررسی هستند و تحقیقات مقدماتی به نحو محرمانه انجام می شود.
ستایشی ادامه داد: درباره این پرونده تحقیقات مقدماتی در حال انجام است. براساس سرنخ هایی که داریم امکان اینکه اتهامات دیگری نیز در مورد این فرد بعدا مطرح شود وجود دارد. فعلا نمی توان گفت این اتهامات چیست چراکه این پرونده در مرحله مقدماتی قرار دارد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر زمان اجرای الکترونیکی شدن مزایدههای اجرای احکام و اجرایی شدن ثبت و واریز نشدن این موارد به سامانههای خدمات الکترونیک دولت، گفت: سامانهای که در حال حاضر در این خصوص مطرح است، متناسب با قانون برگزاری مناقصات است و نیاز به اصلاح دارد.
وی افزود: با تلاش مرکز تجارت الکترونیک و همکاری مرکز آمار و فناوری اطلاعات و معاونت راهبردی قوه قضاییه در تلاش هستیم تا در فصل پاییز و در یکی از مجموعههای قضایی تهران بزرگ که احتمالا مجتمع قضایی صدر باشد، این سامانه به صورت آزمایشی راه اندازی شود.
ستایشی ادامه داد: پیش بینی بر این است تا پس از راه اندازی این سامانه معایب، گلوگاهها و مشکلات در بحث مزایده نیز شناسایی و رفع شود و همچنین در پی هستیم تا در پایان سال ۱۴۰۱ تمام مزایدههای قوه قضاییه به صورت الکترونیک انجام شود.
وی افزود:علت تاخیر راه اندازی این سامانه بحث اصلاح سامانه تدارکات الکترونیکی دولت «ستاد» و عدم اتصال سامانه مدیریت پروندههای قضایی به سامانه تدارکات الکترونیکی دولت است.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده سید مصطفی تاجزاده بیان کرد: اتهام ایشان تشویش اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت سر شبکههای فساد شهروز سخنور معروف به الکس گفت: اتهام وی راهاندازی شبکه فساد است و ما هم گفتهایم در خصوص فساد سر سازشی با کسی نداریم. ما در حوزه مبارزه و مقابله شبکههای سازمان یافته اقدامات خوبی انجام دادیم. این فرد به اعدام متهم شده و دیگر متهمان پرونده به ۸ سال حبس محکوم شدهاند و متهم دیگری وجود دارد که حکمش هنوز عنوان نشده است.
وی در خصوص پرونده سید حسن خمینی از دهباشی عنوان کرد: این پرونده در دادسرای ۳۱ عمومی مورد بررسی قرار میگیرد که قرار صادر میشود با اعتراض شاکی مجدد مورد بررسی قرار میگیرد که فرد به ۶ ماه حبس محکوم میشود و در حال حاضر پرونده در حال بررسی است و حکم قطعی شده اعلام میشود.
ستایشی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، درباره جزئیات پرونده قتل یک وکیل در شاهرود بیان کرد: نسبت به مسئله مقتول مورد بحث، متاسفیم که این شرایط پیش آمده. ایشان در حوزه شاهرود از استان سمنان بر اثر اصابت گلوله مجروح میشود و در زمان حادثه قادر به تکلم بوده وقتی مجروح شده اطلاعاتی را راجع به کسی که مظنون است و احتمالاً مرتکب قتل شده ارائه کرده و حتی بر اساس گزارشهای واصله اسمی را آورده است.
وی افزود: در همین راستا، بر اساس دستور مقام قضایی و اقدام به موقع ضابطین فرد مورد نظر دستگیر میشود و پس از این که دستگیر میشود با قرار تامین کیفری بازداشت میشود. پرونده در مرحله مقدماتی و در حال رسیدگی است. در مرحله بازپرسی رسیدگی به صورت محرمانه است. فقط میتوانیم اطمینان بدهیم پرونده با جدیت و قاطعیت پیگیری میشود نکاتی در پرونده است که از تهران هم بررسی میشود به محض اینکه اطلاعات دقیقتر و قابل ارائه به دست رسید، خدمت شما آن را عرض خواهیم کرد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگار میزان مبنی بر تشریح آخرین وضعیت باند بزرگ شناسایی شده در حوزه قاچاق سلاح در استان خوزستان، اظهار کرد: ساعت ۱۰ صبح و قبل از آغاز نشست امروز، جزئیات این موضوع به اطلاع بنده رسید.
وی با بیان اینکه اهتمام قوه قضاییه و ضابطان بر همکاری فی مابین برای برخورد قاطع با برهم زنندگان امنیت است، گفت: این باند قاچاق ۱۴۰ قبضه سلاح گرم کشف شده است که از این تعداد ۱۳۸ قبضه سلاح کمری، یک قبضه سلاح سیمینوف و یک قبضه سلاح شکاری است.
ستایشی با بیان اینکه اعضای این باند سلاحهای مکشوفه را از یکی از کشورهای همسایه به داخل کشور قاچاق کرده بودند، تصریح کرد: ۳ نفر از اعضای باند مذکور با قاچاقچیان خارجی ارتباط برقرار کردند و این محموله را به داخل کشور وارد کردند که ۲ نفر از این افراد دستگیر شدند و نفر سوم نیز تا ساعاتی آینده دستگیر خواهد شد.
وی افزود: پرونده به شعبه مدنظر ارجاع شده و توسط دادگستری شهرستانهای شوش، دزفول مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
سخنگوی قوه قضاییه در واکنش به آخرین وضعیت آمار عفو قصاص و تعداد بخشش آنها، بیان کرد: تلاش قوه قضاییه بر این مهم استوار است که از ظرفیت های مردمی و از ساختارهای سازمانی مانند مرکز شورای توسعه حل اختلاف و ظرفیتهایی که می توان برای تحقق صلح و سازش ایجاد شود، استفاده شود.
وی با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در زمینه جرایم قابل گذشت صورت گرفته است، بیان کرد: همچنین در زمینه جرایمی با دو جنبه حیثیت عمومی و حیثیت خصوصی اقداماتی خوبی صورت گرفته است.
ستایشی بیان کرد: براساس تلاش های صورت گرفته، در سال ۱۴۰۰ ، قصاص ۶۷۹ نفر براساس گذشت شاکی خصوصی و اولیای دم ساقط شده است. همچنین براساس آمارها در چهارماهه سال ۱۴۰۱ براساس گذشت اولیای دم، ۲۴۵ نفر از اعمال حکم قصاص برخود رهایی یافتند.
ستایشی در ادامه درباره طرح مسئله سقوط حق قصاص بیان کرد: قاضی صادرکننده رای بر اساس مواد ۶۱۲ و ۶۱۳ قانون مجازات اسلامی اختیار دارد که در هر زمانی که مشاهده کرد سقوط حق قصاص مخل امنیت شده است، مجازاتهایی واجد جنبه عمومی بر حق جانی مقرر کند.
وی با بیان اینکه صلح و سازش امر بسیار خوبی است، گفت: در ایام محرم الحرام استفاده خوبی از حوزه صلح و سازش و ظرفیتهایی که مطرح شد، داشتیم. همچنین پویشهای مختلفی نیز مانند «به عشق علی (ع) میبخشم» و «به عشق حسین (ع) میبخشم» را در فضای مجازی، حقیقی و رسانهای داشتهایم چرا که باید سیره رسول مکرم اسلام در جامعه متجلی باشد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره ترک فعل مسئولان دولتی پیرو جلوگیری از تهدیدات حوزه رمز ارزها و ورود قوه قضایه به این موضوع، بیان کرد: رئیس قوه قضاییه تاکیدات زیادی در قبال ترک فعلها و انجام تکالیف قانونی که باید صورت میگرفته و اما انجام نشده، داشته است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال رئیس قوه قضاییه در موضوعاتی از جمله جمعیت و حوزههای مختلف ماموریتهایی را به سازمان بازرسی کل کشور داده است تا اقداماتی که صورت نگرفته مورد پیگیری قرار گیرد.
ستایشی با اشاره به طرح مبارزه با اخلالگران در نظام اقتصادی در مجلس اظهار کرد: در جریان تدوین این طرح قوه قضاییه هم نقش موثری داشته است. این طرح به کمیسیون حقوقی و قضایی ارجاع شده است و مادهای در زمینه جرم انگاری رمز ارزها در آن پیش بینی شده است. معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه نیز در چند جلسه مشترکی که با حضور دادستانی کل کشور و معاونت راهبری قوه قضاییه حضور داشتند خلاءهای قانونی در حوزه برنامهها تخصصی به ویژه در حوزه رمز ارزها را بررسی کردند، مازاد بر آنچه که در طرح مبارزه با اخلالگران اقتصادی آمده است؛ همچنین موضوع رمز ارزها در لایحه تعزیرات نیز پیش بینی خواهد شد و در این لایحه هم مدنظر قرار گرفته است.
وی با اشاره به گزارش بازرسی کل کشور در این بخش، بیان کرد: این گزارش به تعیین تکلیف سریع شفاف و ضابطه مند از حیث ممنوعیت یا عدم ممنوعیت قانونی در حوزه رمزارزها و به تبع آنها تدوین وضع قوانین جامع و کارآمد متناسب با حجم فرآیند در حوزه مزبور اشاره دارد که این گزارش به دولت ارائه شده است.
ستایشی تصریح کرد: در این گزارش تاکید شده که با اعمال نظر به شرایط ، واقعیت و اتفاقات روز کشور و همچنین گستره بین المللی فعالیت رمز ارزها نسبت به بررسی این موضوع با بهره گیری از دیدگاهها اقدام شود و اگر لازم است، اصلاح مقررات، تدوین ائین نامهها مدنظر قرار گرفته و لایحه قانونی سریع تر به مجلس برود و اقدامات قانونی صورت گیرد. بنابراین بازرسی کل کشور این موضوعات را مطالبه کرده است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره تخلفات حوزه شهری به واسطه عدم نظارت مدیران شهری گفت: ما برای هرگونه تخلف در کشور متاسف هستیم، ما باید تمام تلاشمان را در جهت افزایش مولفههای پیشگیری از افزایش جرم داشته باشیم.
وی افزود: در حوزه قطع اشجار و ساخت و سازهای غیر مجاز شهرداریها مکلف هستند و باید به بند بندی که قانونگذار اعلام کرده عمل کنند. چه بسا قوانین متقنی درباره شهرداریها نداریم که قانونگذار باید بگذارد.
ستایشی ادامه داد: ناحیه تخصصی برای تخلفات شهری، ناحیه ۳۷ گذاشته شده است. ۳۷ فقره پرونده در این شعب تشکیل شده است و در کمیسیون ماده ۱۰۰ هم ۴۷ پرونده تشکیل شده است و مناطق مختلفی دستور گرفته اند. ۲۳۰ مورد ساخت و ساز در گلابدره و امامزاده قاسم وجود داشته است که دستوراتی در مورد آنها صادر شده است.
وی درباره معرفی عاملان اختلال اخیر اینترنت به دستگاه قضا گفت: ما این را انشاالله بررسی میکنیم که آیا نکاتی اعلام شده است یا خیر تا این لحظه موردی به من اعلام نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره قتلی که توسط یک تبعه افعانستانی در رفسنجان صورت گرفته است، گفت: تبعهای افعانستانی به نام صمد سلیمانی اقدام به قتل ۶ تبعه هموطن خود و ۴ فرد ایرانی کرده است. این فرد قصد فرار داشته است که از این اقدام جلوگیری شده است.
وی افزود: این فرد قبل از دستگیری دست به خودزنی کرده است که از ناحیه شکم آسیب جدی دیده است و امیدوارم رأی قطعی در این مورد صادر شود تا کسی دیگر دست به چنین اقداماتی نزند.
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده هواپیمایی اوکراینی گفت: پرونده با صدور قرار تحقیق و بررسی به دادگاه رفت و در مرحله دادگاه با اعتقاد به نقض تحقیقات به دادسرا برگشت که به واسطه اعتراض به نظرات کارشناسی دادسرا رفع نقص دادگاه را انجام داده است و به نظر میرسد که روزهای آتی به دادگاه برود. اعتراض به نظرات کارشناسی بود و این حق اولیای دم است کار در مرحله ابلاغ در حال انجام است که در روزهای آتی به دادگاه برود.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده برومند نجفی گفت: فردی به نام آقای یوسف فلاحی داربندی توسط یکی از محیطبانان به قتل رسیده است، پرونده به اتهام قتل عمدی به دادگاه رفت و حکم قصاص داده شد که این رای تایید شد. چون موضوع قصاص بود اقدامات بسیار خوبی برای صلح و سازش صورت گرفت که در شرف اتفاقاتی بود.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: بعضیها در این میان به این اینکه در مورد از بین رفتن قصاص صحبت کنند حرفهای دیگری زدند که بحث قصاص از بین میرود که پدر مقتول با یک فرد دیگر هنگام منتقل وی به دادگاه از سلاح جنگی که در برخی از مناطق کرمانشاه در دسترس است به وی ۳ گلوله شلیک میکند، سلاح، اتومبیل و فردی که همراهی کرده دستگیر شدهاند اما ضارب و فردی که به وی کمک کرده متواری هستتد که انشاالله به زودی دستگیر خواهند شد.
ستایشی در خصوص آخرین وضعیت پرونده حمید نوری بیان کرد: از شرایط پیش آمده متاسف هستیم، پیامهای صریح و واضح دادیم و اگر گوش شنوایی در مجامع بینالمللی وجود داشت، نمیگذاشتند این پدر در این وضعیت باشد.
وی ادامه داد: اعتراض خودمان در خصوص دادگاههای سوئد را کردهایم، ایشان در سختترین شرایط نگهداری میشوند. دسترسی به حقوق اولیه که از اولین حقوق یک زندانی است را قطع کردهاند، تماس ایشان را با خانواده قطع کردند و خانواده هیچ اطلاعی از وی ندارند.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: رای دادگاه به زبان فارسی که مترجم هم داشته به وی داده نشده است.
وی گفت: در مرحله تجدیدنظرخواهی اقدام خواهیم کرد. وزارت خارجه و دولت باید اقدام مستمر کنند و میخواهیم این مهم صورت گیرد و حق این مظلوم در دادگاههای ناعادلانه احقاق شود.
ستایشی خاطر نشان کرد: اگر ادعای حقوق بشر داریم، از متهم که شهودی دارد باید بپذیریم. دشمنی تروریسم چندین و چند سال است که آشکار است. شهود تروریستها پذیرفته شده است اما شهود آقای نوری خیر.
در این جلسه مهدی نوری فرزند حمید نوری هم حضور پیدا کرد.
وی گفت: پدر هزار روز است که در انفرادی قرار دارد. خود پلیس سوئد در تعجب است که چرا چنین رفتاری با وی میشود.
فرزند حمید نوری عنوان کرد: پدر هنوز حکم را نخوانده است، وکلای جدیدی که معر فی کردیم پذیرفته نشدهاند. در گذشته وی برای دستشویی میتوانست خارج شود اما امروز در اتاق خودشان باید این کار را انجام دهند.