با تصویب نمایندگان مجلس؛
نحوه انحلال و خاتمه فعالیت تشکلهای صنفی– تخصصی مشخص شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نحوه انحلال و خاتمه فعالیت تشکلهای صنفی– تخصصی را مشخص کردند.
به گزارش ایلنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها درمورد طرح نحوه تشکیل و فعالیت تشکلهای صنفی– تخصصی با ماده ۱۸ این طرح با ۱۸۶ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده ۱۸ آمده است:
انحلال و خاتمه فعالیت تشکل به دو شکل زیر صورت می پذیرد:
الف - انحلال اختیاری طبق شرایط مقرر در اساسنامه؛
ب - انحلال به موجب رأی دادگاه صالح.
براساس تبصره ۱؛ در مواردی که مفاد اساسنامه برای تاسیس و یا تعیین اعضای ارکان تشکل برای دو سال اجرا نشود و یا پروانه تشکل به موجب تصمیم و رأی کمیته توقیف شود، کمیته موظف است موضوع را جهت انحلال به دادگاه صالح ارجاع نماید.
در تبصره ۲ آمده است: درصورت انحلال تشکل، ضمن آگهی انحلال در روزنامه رسمی توسط وزارت کشور یا استانداری حسب مورد، امور مربوط به تصفیه اموال آن با رعایت حقوق دولت و اشخاص زیرنظر دادگاه محل استقرار دفتر تشکل با حضور نماینده وزارت کشور یا استانداری حسب مورد و نماینده دادستان براساس اساسنامه انجام می شود.
براساس تبصره ۳؛ پس از انحلال تشکل، هرنوع فعالیت با عنوان تشکل مزبور جرم می باشد و مرتکب به یکی از مجازات های درجه شش ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی بهاستثنای مجازات حبس محکوم می شود.
همچنین نمایندگان با ماده ۱۹ طرح مذکور با ۱۶۷ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در این ماده تاکید شده است؛ تشکلهای دارای مجوز فعالیت موظفند ظرف یک سال از تاریخ لازمالاجراء شدن این قانون وضعیت خود را با شرایط مندرج در این قانون تطبیق دهند و گزارش آن را به کمیته ذی ربط ارسال نمایند. در صورت تأیید اقدامات تشکل از سوی کمیته مربوطه، پروانه فعالیت تشکل تمدید میشود. کمیته ذی ربط درصورت وجود دلایل موجه میتواند مدت مقرر در این ماده را حداکثر برای مدت شش ماه تمدید نماید.