مسجدجامعی:
آرمانها را گم کردهایم/ برخی انسانها بزرگتر از دنیا هستند
وزیر ارشاد دولت اصلاحات و عضو پیشین شورای شهر تهران گفت: ما آرمان ها را گم کردیم، آرمان اصلی ما امیرالمومنین علی بود، انسانیت بود، عدالت بود. امیرالمومنین علیه السلام میگفت در شهری از پای یک دخترک یهودی خلخالی ربوده شده اگر کسی از غم این اتفاق بمیرد نباید سرزنشش کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد مسجدجامعی در مراسم دومین سالگرد درگذشت مرحوم ابوالقاسم سرحدیزاده طی سخنانی، گفت: در تصاویر دیدید که زندانبان مرحوم سرحدیزاده چه وصف و تعبیری درباره ایشان به کار برد. این اتفاق مسأله رابطه میان نلسون ماندلا با زندانبانش را در ذهن تداعی میکند. اینکه زندانبان درخصوص ایشان اینطور میگوید اما این روزها کمتر چنین مواردی مشاهده میشود به این خاطر که زمانه عوض شده است.
وی ادامه داد: علت آن این بود که مرحوم سرحدیزاده محصول یک زمانه و تربیتی بود که نسل خاص و ویژهای را تربیت کرد
آن نسل و تربیت با شرایط یکدستی جمع نمیشود. مرحوم کورنگی زندانبان مرحوم سرحدیزاده بعد از درگذشت ایشان وقتی برای مراسم هفتم صحبت میکرد گفت که آقای سرحدیزاده در زندان و بعد زندان هیچ تفاوتی نمیکرد.
مسجد جامعی در تشریح مرحوم سرحدیزاده، ابراز داشت: در روزگار انقلابیون و اوج انقلابیگری ابوذر از نگاه برخی بر امام رضا(ع) که عالم آل محمد(ص) بود ارجحیت پیدا کرده بود. یعنی برای برخی از افراد و نگاهها اعمال و گفتار و کردار سبک جناب ابوذر بر امام معصوم اولویت یافته بود چرا که در دوران اوج قیام های علویان ایشان رفته بود کنار مامون قرار گرفت. محصول همین نگاهها بود که ترور شهید مطهری را رقم زد. چه کسانی آقای مطهری را ترور کردند؟ میگفتند در یخچال خانه مطهری میوه وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: اما در زمان اوج رواج چنین نگاهها و اندیشههایی آقای سرحدیزاده درگیر این افکار و روشها نشد، ایشان با همان موتور وسپا این طرف و آن طرف میرفت اما درگیر برخی تندروی ها به اسم انقلابیگری یا دفاع از مستضعفین نشد به این سبک و گفتار نشد.
وزیر ارشاد دولت اصلاحات ادامه داد: ما آرمان ها را گم کردیم، آرمان اصلی ما امیرالمومنین علی بود، انسانیت بود، عدالت بود. امیرالمومنین علیه السلام میگفت در شهری از پای یک دخترک یهودی خلخالی ربوده شده اگر کسی از غم این اتفاق بمیرد نباید سرزنشش کرد. این نگاه میگوید که انسان ها با در دین یا در ذات با تو مشترک هستند. مرحوم سرحدیزاده از این جنس بود، شخصیتی ویژه و دل مهربانی داشت.
وی اضافه کرد: برخی انسانها بزرگتر از دنیا هستند و از یک نگاه بالاتر و ماورا به امور نگاه میکنند و میبینند همه در امور عالم شریکند. این انسانها یک مهربانی از صمیم قلب برای همه انسانها دارند.
مسجدجامعی خاطراتی از برخوردها و جلسات مشترک خود در دهه شصت با مرحوم سرحدیزاده درخصوص بهبود شرایط کارگران و دغدغههای وی پیرامون ارتقاء شغلی کارگران و آموزش کارگران در زمینه بهبود سواد و اطلاعات با این هدف که برای مطالبه حقوق کارگران تعریف کرد.