خبرگزاری کار ایران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

سال ۹۷ شاهد شکل‌گیری شکافی بین دولت و ملت بودیم

سال ۹۷ شاهد شکل‌گیری شکافی بین دولت و ملت بودیم
کد خبر : ۱۲۴۵۰۴۵

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سال ۹۷ شاهد شکل‌گیری شکافی بین دولت و ملت بودیم. تقریبا تا سال۱۴۰۰ شاهد افت شدید رابطه مردم و دولت بودیم که تهدیدی برای سرمایه اجتماعی کشور بود. از سال ۹۷ که بحران‌های اقتصادی شروع شد، این کاهش اعتماد مردم نسبت به دولت شروع شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدمهدی اسماعیلی  در همایش «حکمرانی مردمی در گفتمان عدالت و جمهوریت»  گفت: در مورد عنوان بحث این همایش باید چند نکته را به واسطه اینکه دولت جدید یک سال است که روی کار آمده، عرض کنم. ما در انتخابات ۱۴۰۰ یک وضعیت اقتصادی سیاسی را شاهد بودیم. اکنون نیاز است که در تبیین تکمیل و شکل‌گیری دولت جدید و خدمت به مردم و گسترش عدالت و تحول آن تلاش کنیم. بنده در همین دانشگاه تهران، تدریس و فعالیت مستمری را انجام داده‌ام که گزارشی از آن را ارائه می‌دهم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  افزود: در سال ۹۷ شاهد شکل‌گیری یک شکافی بین دولت و ملت بودیم. تقریبا تا سال۱۴۰۰ شاهد افت شدید رابطه مردم و دولت بودیم که تهدیدی برای سرمایه اجتماعی کشور بود. از سال ۹۷ که بحران‌های اقتصادی شروع شد. این کاهش اعتماد مردم نسبت به دولت شروع شد. در سال ۹۸ نیز درباره این موضوع یک جلسه‌ای داشتیم و حتی همکاری از جریان اصلاحات بودند که او نیز تایید می‌کرد. دولت گذشته را یک دولت کم کار و کم تحرک می‌شناختند و پرونده‌های فساد گسترده‌ای در این مدت ایجاد شد.

وی بیان کرد: در آن سال‌ها، سید ابراهیم رییسی را در قوه قضائیه داشتیم. همان شیبی که در کاهش اعتماد مردم به دولت وجود داشت، شیبی برعکس نسبت به افزایش اعتماد مردم به قوه قضائیه ایجاد شد. این اعتماد مردمی نسبت به کشور ۵ تا ۷ درصد افزایش داشت.

اسماعیلی با اشاره به اینکه شاهد دو فضای مختلف در سال‌های قبل در کشور بودیم، گفت: فضای تشدید بی‌اعتمادی و فضای افزایش اعتماد در دو قوه کشور را دیدیم که باعث شد نگران مشارکت مردمی در انتخابات باشیم. تبلیغات رسانه‌های معاند و خط دشمنان هم وجود داشت که می‌خواستند مشارکت مردمی زیر ۲۰ درصد باشد. اما با تمام این اتفاقات، رئیسی با فاصله زیادی اقبال مردمی داشت. نگرانی ما از عدم شرکت رئیسی در انتخابات بود.

وی اظهار کرد: قطعا رییس‌جمهور وقت از مشکلات کشور خبردار بود، از اوراق سررسید شده، لوایحی که تصویب می‌شد و مشکلات دیگر اقتصادی اطلاع داشتند. شرایط کشور برای همه مشهود بود. رئیسی با وجود همه این مشکلات وارد میدان شد و در انتخابات شرکت کرد. برای او و دولت سخت بود. قطعا حذف اقلام اساسی و ارز ترجیحی تنش را ایجاد می‌کرد. او با شعار دولت مردمی وارد شد و همه این مشکلات را بررسی کرده بود.

وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی تاکید کرد: مسئله قانون مالیات‌ها نیازمند اصلاح فنی است. در لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفتیم که بحث مالیات سلبریتی‌ها در اینجا نیست. ایراد اینجا بود که جای این بحث در لایحه بودجه نیست‌. بنده معتقد بودیم که باید در قوانین مربوط به خودش اصلاح شود. وزارت ارشاد از سلبریتی‌ها در این زمینه حمایت نمی‌کند، آن‌ها نیز مانند دیگر اقشار هستند و باید مالیات بدهند. بنده وقتی در یک روستایی به خانه یک موسیقی‌دان اهل تسنن رفتم، از او تقدیر کردم یا در سفر دیگری، در یک مزرعه‌ای واقع در سردشت رفتم و از یک پیرمرد روستایی مسلط به شعر و ادبیات تقدیر کردم. هنرمند کسی نیست که در رسانه‌ها معرفی شده باشد. باید واقعا هنرمند باشد.

وی افزود: قرار است از اثر استاد حبیب صادقی که ۱۱۰ متر نقاشی کرده است رونمایی کنیم. موضوع نقاشی او از تاسیس ایران تا شهادت شهید قاسم سلیمانی است. بنای رویکردی دولت این است که از هنرمندان واقعی حمایت کند نه صرفا افراد معروف در رسانه‌ها.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز