سرلشگر صفوی:
درصورت اتصال محور ترانزیتی جنوب به شمال، سالانه تا ۵۰۰ میلیارد دلار درآمد خواهیم داشت
سرلشکر صفوی گفت: بهره گیری از ظرفیتهای ژئوپلیتیکی دریای عمان، اقیانوس هند و دریای خزر از شرایط رسیدن کشور به شرایط مطلوب است.
به گزارش ایلنا، مشاور عالی فرمانده کل قوا با بیان اینکه دو مرحله وجود دارد که کشور از شرایط فعلی به شرایط مطلوب برسد گفت، یکی بهره گیری از ظرفیتهای سیستان و بلوچستان یعنی حوزه ژئوپلیتیکی دریای عمان، اقیانوس هند و دیگری هم حوزه ژئوپلیتیکی دریای خزر است.
سردار صفوی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از طرفیت ترانزیتی بسیار خوبی برخوردار است، همچنین گفت: اگر محور ترانزیتی جنوب به شمال و راه آهن بندرعباس به بندر انزلی و جمهوری آذربایجان وصل شود میتوانیم سالانه تا ۵۰۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از ترانزیت داشته باشیم.
کریدور یا همان محور ترانزیتی شمال جنوب به طول ۷۲۰۰ کیلومتر را سه کشور ایران، روسیه و هند در شهریور ۷۹ به منظور بهبود مناسبات تجاری و گسترش همکاریهای حمل و نقلی بین اعضای تشکیل دادند.
در داخل ایران این کریدور به سه شاخه شرقی، مرکزی و غربی تقسیم بندی می شود. محور اصلی تعریف شده، شاخه غربی است که هدف آن کوتاه کردن انتقال کالا از مناطق جنوب و جنوب شرقی آسیا به روسیه و شمال اروپا است.
این کریدور با پذیرش ۱۱ عضو جدید از جمله جمهوری آذربایجان، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکیه، اوکراین، بلاروس، عمان، سوریه و بلغارستان همچنان به کار خود ادامه می دهد.
به گفته کارشناسان حوزه حمل و نقل، کریدور شمال- جنوب میتواند زیرساخت سخت همگرایی در قالب «اوراسیای بزرگ» را تقویت کند.
در واقع ایران با بهرهگیری از موقعیت استراتژیک خود در آسیا میتواند بازیگری مهم در پیشبرد طرحهای اقتصادی و توسعهمحور کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اوراسیا باشد.