ظریف در نشست بررسی راهکار چگونگی شرکت در سمینارهای تخصصی مرتبط با حقوق بین الملل:
مشاوره غلط در زمینه حقوق بین الملل نهایتا مشکل ساز می شود
نخستین جلسه بررسی راهکار چگونگی شرکت در سمینارهای تخصصی مرتبط با حقوق بین الملل در مرکز علمی کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز با حضور وزیر سابق امور خارجه و برخی از اساتید این رشته برگزار شد.
به گزارش ایلنا، محمدجواد ظریف در این جلسه گفت: وکلای ایرانی در حوزه حقوق بین الملل می توانند خیلی قوی تر عمل کنند و راه رسیدن به آن تسلط بیشتر بر زبان بین المللی و متون حقوقی بین المللی است.
وی با بیان اینکه در حوزه بین الملل دو موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اظهار داشت: اول مشاوره و سپس دفاع که وکلای حوزه بین الملل اگر بتوانند در زمینه مشاوره، عملکرد متناسبی داشته باشند، از موارد تشکیل پرونده و حضور جهت دفاع در محاکم کاسته خواهد شد.
این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: نگرانی آنجاست که در زمینه حقوق بین الملل مشاوره غلط به اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی داده شود که نهایتا مشکل ساز خواهد شد.
ظریف با بیان اینکه یادگیری فن مذاکره با طرف اختلاف و دعوا خیلی مهم است، تصریح کرد: وکلای ما باید در جریان تحولات حقوق بین الملل باشند و آن را پیگیری کنند. اگر حقوقدانان ایرانی نسبت به تحولات حقوق بین الملل حساس و آشنا نباشند و موارد حقوقی در حوزه بین الملل را به خوبی نشناسند نمیتوانند به کمک نیازمندان حقوقی بشتابند بنابراین شرکتهای ایرانی سرشان کلاه خواهد رفت.
در ادامه، هوشنگ پوربابایی، سرپرست مرکز علمی کانون وکلا دادگستری مرکز ضمن تشکر از حضور ظریف در دانشکده خاطرنشان کرد: ما برای تخصصی کردن، دپارتمان حقوق خصوصی و حقوق جزا را در زمینه وکالت تخصصی با حضور اساتید محترم قبلا راه اندازی کرده ایم اما در خصوص تشکیل دپارتمان تخصصی حقوق بین الملل از ظریف و سایر اساتید این رشته دعوت کرده و درخواست همکاری علمی نیز داریم.
وی با باین اینکه در سایر دپارتمان ها هم برنامه هایی داریم که ان شاالله به زودی در این زمینه فعالیت خواهیم کرد، ابراز داشت: هدف از تشکیل چنین دپارتمانهایی، برگزاری دوره های تخصصی وکالت است که در کشور ما و حتی در کشورهای همسایه برای اولین بار اتفاق می افتد و امید داریم بتوانیم خدمتی به جامعه حقوقی کرده باشیم.
روحانی، نایب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز نیز در این نشست بیان کرد: وکلایی که دارای تخصص در امور بین الملل هستند، به علت عدم تبیین اهمیت تخصص آنها نزد صاحبان صنایع و عدم احساس نیاز به تخصص آنها توسط تجار بین المللی ایرانی متاسفانه در امور بین الملل فعال نیستند و بیشتر در پرونده های داخلی و امور خانواده فعالیت می کنند.
در پایان، اشرافی از اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز هم یادآور شد: دانش حضور حقوق دانان ایرانی در مجامع و محاکم بین المللی تاکنون عمدتا براساس مطالعات و تجربیات شخصی بوده است اگرچه بسیاری از آنان در رتق و فتق پرونده های ارجاعی خوب عمل کرده اند اما یقینا ورود مرکز علمی کاربردی کانون وکلا در برگزاری کارگاه ها و سمینارهای مرتبط با حقوق بین الملل می تواند وکلای متخصصی را در زمینه حقوق بین الملل آموزش دهد که بتوانند در عرصه بین الملل از حقوق مردم ایران دفاع شایسته به عمل آورند.