خبرگزاری کار ایران

جمیله علم‌الهدی مطرح کرد:

ارتباط نزدیک سفیران با دانشگاه‌های برتر کشور برای پیشبرد دیپلماسی علمی و فناوری

ارتباط نزدیک سفیران با دانشگاه‌های برتر کشور برای پیشبرد دیپلماسی علمی و فناوری
کد خبر : ۱۲۲۸۲۸۸

رییس پژوهشکده مطالعات علم دانشگاه شهید بهشتی گفت: اگر دیپلماسی در حوزه اقتصاد، ورزش، عمومی و... قرار است موفق باشد بنا بر قاعده‌ باید با دیپلماسی علم همراه باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمیله علم‌الهدی رییس پژوهشکده مطالعات علم دانشگاه شهید بهشتی در نشست دیپلماسی علمی و فناوری طی سخنانی درخصوص اهمیت و نقش علم در روابط بین‌الملل، گفت: در طول سال‌های گذشته روی موضوع دیپلماسی علم در پژوهشکده فکر و کار شده و به نظر می‌رسد که از فرصت دولت جدید هم می‌توان برای پیش‌برد این حوزه بهره گرفت.

وی ادامه داد: پیش از این خدمت آقای امیرعبداللهیان عرض کردم که دوستان در دانشگاه حرف‌های خوبی در این حوزه‌ها دارند و یکی از بحث‌ها دیپلماسی علم است. که آقای امیر عبداللهیان هم گفتند که دانشگاه‌های دیگر هم در این موضوع مشارکت داشته باشند که در همین راستا این جلسه تشکیل شد و همه رؤسای دانشگاه‌ها حضور دارند.

علم‌الهدی با اشاره به اثرات علمی تحریم‌ها، ابراز داشت: کشورهای توسعه یافته بخصوص اروپا و آمریکا ما را دوبار تحریم کردند، یکبار خودشان از ظرفیت‌های علمی و خزانه‌های فرهنگی ایران محروم شدند و با فلسفه و الهیات موجود در کشور ما، با علم پیشرفته و ادبیات ما آشنا نیستند. برای بار دوم ما را تحریم کردند که از موقعیت‌های علمی بهره‌مند نشویم. تحریم ما بیشتر تحریم علم است.

وی افزود: اما از این سمت ما دارای زیرساخت‌های لازم برای ارتباط جدی با جهان نیستیم. به هر حال ما ظرفیت‌های علمی‌مان را به فضل الهی در این ۴۰ سال خیلی گسترش دادیم، حقیقت این است که اگر دیپلماسی در حوزه اقتصاد، ورزش، عمومی و... قرار است موفق باشد بنا بر قاعده‌ باید با دیپلماسی علم همراه باشد.

رییس پژوهشکده مطالعات علم دانشگاه شهید بهشتی همچنین عنوان کرد: این قاعده‌ای است که توسعه در کل جهان دارد، همیشه توسعه روی علم و فناوری استوار بوده است. دیپلماسی علم زیرساخت اصلی برای دیپلماسی‌های متنوعی است که شما در وزارت امور خارجه دنبال می‌فرمایید و خوشبختانه رشد ما در حوزه‌های مختلف بخصوص در دانشگاه‌های جامع که در حوزه‌های علوم انسانی، پزشکی، علم و فناوری، علوم پایه و مهندسی این اجازه را به ما می‌دهد که ما در موضوعات مختلف حوزه فعالیت جنابعالی و همکاران‌تان بتوانیم کمک کنیم.

وی ادامه داد: به آقای دکتر آصفی عرض می‌کردم که هر سفیری که از ایران اعزام می‌شود اگر چند ساعتی را با رؤسای ۱۴ دانشگاه برتر ما یا با همه رؤسای دانشگاه‌های ما وقت بگذارانند و با ظرفیت علمی موجود در دانشگاه‌ها آشنا شده و بعد اعزام شود، احتمال می‌دهم که خیلی می‌تواند در ارتباطات‌مان در دنیا چه روابط دیپلماتیک و چه با دانشگاه‌های کشورها موثر باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز