خبرگزاری کار ایران

طاهری در گفت‌وگو با ایلنا:

بدون تغییر رویکرد طالبان، برگزاری ده‌ها نشست‌ منطقه‌ای راه به جایی نمی‌برد/ با ادامه این شرایط حضور موساد هم در افغانستان دور از ذهن نیست

بدون تغییر رویکرد طالبان، برگزاری ده‌ها نشست‌ منطقه‌ای راه به جایی نمی‌برد/ با ادامه این شرایط حضور موساد هم در افغانستان دور از ذهن نیست
کد خبر : ۱۲۰۸۵۱۳

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به برگزاری نشست کشورهای همسایه افغانستان درچین طی روزهای آینده گفت: من به یقین به شما می‌گویم که اگر ده مورد از این نشست‌ها برگزار شود، تا زمانی که اجماعی در خصوص اینکه طالبان رویکردش نسبت به حکومت فراگیر،‌ آموزش و پرورش و وضعیت زنان قابل قبول شده است، نباشد، بعید می‌دانم این نشست‌ها راه به جایی ببرد.

عبدالمحمد طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی دو نشست همسایگان افغانستان در پاکستان و ایران و در پاسخ به این سوال که آیا سومین نشست در چین که با حضور وزیر امور خارجه طالبان برگزار می‌شود می‌تواند نقشی در تحولات امروز این کشور داشته باشد، گفت: تفاوت ماهوی طالبان امروز با طالبان بیست سال گذشته این است که پذیرفته اگر اجماع جهانی و حامیان جهانی را همراه خود نداشته باشند، نمی‌توانند حکومت خود را ادامه دهند. حال که قرار شده این حکومت حمایت جامعه جهانی را داشته باشد، لازمه آن این است که به تعهدات خود نیز در قبال آن عمل کند. من به یقین به شما می‌گویم که اگر ده مورد از این نشست‌ها برگزار شود، تا زمانی که اجماعی در خصوص اینکه طالبان رویکردش نسبت به حکومت فراگیر،‌ آموزش و پرورش و وضعیت زنان قابل قبول شده است، صورت نگیرد، بعید می‌دانم این نشست‌ها راه به جایی ببرد.

وی ادامه داد: البته همانطور که گفتم با توجه به اهمیت اجماع جهانی، طالبان سعی می‌کند خودش را هماهنگ کرده و با یک سری وعده‌ها و به صورت گفتمانی،‌ اجرای این تعهدات را به درازا بکشاند. شرایط حال افغانستان امروز بسیار خراب است یعنی یک حکومت توام با اختناق،‌ سرکوب و آدم‌ربایی در این کشور وجود دارد که حتی افرادی مانند حامد کرزای و عبدالله عبدالله در حصر خانگی هستند و من نسبت به آینده حکومت منتسب به طالبان به هیچ عنوان امیدوار نیستم.

این کارشناس مسائل افغانستان در پاسخ به این سوال که ارمغان نشست‌هایی همچون نشست وزرای خارجه همسایگان افغانستان تا امروز برای مردم این کشور چه بوده، گفت: از این دست نشست‌ها همواره در تاریخ افغانستان وجود داشته و من وقتی حداقل بیست سال گذشته را مرور می‌کنم، می‌بینم تنها دستاوردش، توافق در خصوص کمک مالی به این کشور بوده است و الان هم این کمک از طریق سازمان ملل انجام می‌شود.

وی افزود: در این نشست‌ها همچنین از طالبان خواسته می‌شود که حکومت فراگیر تشکیل شود و به حقوق اقلیت‌ها، زنان و مسئله آموزش توجه شود که دیدیم آقای امیرخان متقی،‌ وزیر امور خارجه این گروه اعلام کرد که طالبان هیچ تعهد زمانی حتی در رابطه با مساله آموزش ندارد. در این مسیر تمام زحمات جمهوری اسلامی ایران هم در حال نابودی است. شما دیدید و شنیدید که طالبان حتی نام «دانشگاه» را هم از تابلوی آن برداشت و نام پشتون آن یعنی «پوهنتون» را قرار داد که نشان می‌دهد تا چه میزان حتی با زبان فارسی هم عناد دارند.

وی ادامه داد: امروز ما در مساله آب و مساله سرحدات با افغانستان مشکل داریم،‌ در خصوص حضور نیروهای تروریستی مشکل داریم و شما یقین بدانید با این شرایط حضور موساد هم در این کشور دور از ذهن نیست.

طاهری در خصوص نقش همسایگان قدرتمند افغانستان در تحولات این کشور نیز گفت: قطع و یقین اتفاقاتی که در ارتباط با ما و پاکستان اتفاق می‌افتد معنادار است؛ ما نه تنها سرحدات مشترک داریم بلکه هم از جهات زبانی و هم از جهت فرهنگی تشابهات زیادی داریم. تاسف می‌خورم که گروه طالبان در تلاش است تا این پیرایش فرهنگی را تغییر دهد. لذا اگر این‌ها می‌خواهند از اقتدار نظام جمهوری اسلامی برخودار باشند، باید بپذیرند قول‌هایی که به ما می‌دهند در عمل معنا پیدا کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز