خبرگزاری کار ایران

استادیار دانشگاه کنکوردیا کانادا:

تا با وجود استمرار تحریم‌ها علیه روسیه، احتمال موافقت مسکو با احیای برجام کم است/ چین مدت‌هاست خود را از نتیجه مذاکرات جدا کرده است

تا با وجود استمرار تحریم‌ها علیه روسیه، احتمال موافقت مسکو با احیای برجام کم است/ چین مدت‌هاست خود را از نتیجه مذاکرات جدا کرده است
کد خبر : ۱۲۰۸۳۹۱

استادیار علوم سیاسی در دانشگاه کنکوردیای کانادا تاکید کرد:تا زمانی که جنگ اوکراین ادامه دارد احتمال احیای توافق کم است.

جولین اسکوفیلد، استادیار علوم سیاسی در دانشگاه کنکوردیا کانادا است. او یک مشاور کلیدی برای دولت کانادا و سرویس‌های اطلاعاتی در پاکستان بوده است. وی نویسنده کتاب نظامیان و جنگ  است. وی در گفت‌وگو با ایلنا نظرات خود را در خصوص تنش های فعلی و روند احیای مذاکرات  بیان کرده‌ است.

مذاکرات هسته‌ای بیشتر از روسیه به نفع غرب است

جولین اسکوفیلد در ابتدا گفت: مذاکرات هسته‌ای برای دادن امتیاز به ایران در ازای نظارت آژانس بر بخش‌های تحقیقاتی و انرژی هسته‌ای آن، به نفع غرب بیشتر از روسیه است. روسیه اشاعه تسلیحات اتمی را نتیجه تلاش‌های آمریکا برای مداخله در مناطق مختلف می‌بیند.

سیگنال مسکو برای این بود که غربی‌ها بدانند تا چه حد به روسیه برای مدیریت مذاکرات نیاز دارند

وی اضافه کرد: نگرانی اصلی روسیه برای مقابله با اشاعه، اروپا است، به ویژه برنامه تسلیحات هسته‌ای آلمان، بنابراین، روسیه یک سیاست کلی را دنبال می‌کند که می‌خواهد گسترش جغرافیایی سلاح های هسته‌ای را محدود کند.

این استاد دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: درخواست روسیه مبنی بر اینکه تحریم‌های غرب بر تجارت ایران و روسیه تأثیری نگذارد، با توجه به تجارت محدود و سطح بالای تحریم‌ها علیه ایران، احتمال کمی دارد که باج خواهی باشد.  بیشتر سیگنالی برای این است که غرب تا چه حد به روسیه برای مدیریت مذاکرات نیاز دارد.

تا زمانی که تحریم‌ها علیه روسیه ادامه دارد، احتمال موافقت مسکو با احیای توافق کم است 

وی گفت: بسیار بعید است بدون روسیه به توافق رسید و همچنین بعید است روسیه تا زمانی که تحریم‌های تجاری علیه این کشور ادامه دارد، با این مساله موافقت کند. این به معنای احتمال کمی پیشرفت در مذاکرات حتی پس از پایان جنگ اوکراین است.

 

چین مدت‌هاست خود را از نتیجه مذاکرات جدا کرده است

این استاد دانشگاه همچنین ادامه داد: چین مدت‌هاست به دلیل فشار بر عرضه انرژی جهان، خود را از نتیجه مذاکرات جدا کرده است. البته به این دلیل که  روسیه غرب را تحریک می‌کند به نظر می‌رسد که  چین، این تنش‌ها را به عنوان آمادگی غرب برای مقاومت در صورت بروز بحران بر سر تایوان ارزیابی می‌کند.

بعید است در زمان بحران اوکراین، توافق هسته‌ای احیا شود

وی همچنین گفت: احتمال رسیدن به توافق را با حضور روسیه در دوران جنگ را رد می‌کنم و این احتمال پس از دوران جنگ وجود دارد که اما الان هنوز مذاکرات در بن‌بست قرار داشته باشد

توافق همچنان ممکن است 

وی همچنین خاطرنشان کرد: در نهایت توافق ممکن است زیرا ایران تمایلی به ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما در برابر تحریم‌ها و رقابت  با عربستان سعودی، متحد آمریکا واکنش نشان می‌دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز