پزشکیان در گفت گو با ایلنا:
نسخه آنلاین قدم مثبتی در الکترونیکی کردن نظام سلامت است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نسخه نویسی الکترونیکی در کشور هم اکنون در حال اجرا و در حال پیشرفت است.
مسعود پزشکیان در گفتوگو با ایلنا، درباره آنلاین شدن نسخههای پزشکی گفت: اگر سایر قسمتهای مرتبط با اجرای نسخهنویسی الکترونیکی با این بخش لینک شوند میتواند قدم مثبتی در راستای الکترونیکی کردن خدمات بهداشت و درمان باشد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علت کند بودن اجرای نسخهنویسی الکترونیکی وجود مشکلاتی است که در مسیر اجرای آن قرار دارد و این مشکلات مختص این مسئله نیست بلکه هر اقدامی را که ما شروع کنیم طبیعی است که با مشکلاتی همراه خواهد بود و باید زمانی را طی کند تا این مشکلات برطرف شود.
وی تاکید کرد: ما نمیتوانیم تصمیمی را بگیریم و بلافاصله و به طور کامل آن را اجرایی کنیم بلکه باید ابتدا این مسیر را شروع کنیم و به مرور زمان ضعفها و مشکلات آن را برطرف کنیم.
پزشکیان درباره میزان صرفهجویی در دارو و منابع عنوان کرد: مشخص نیست که به چه میزان صرفهجویی در حوزه منابع و خدمات پزشکی با اجرای نویسی الکترونیکی انجام شود. زیرا اجرای آن یک تیغ دولبه است و باید برای اجرای کامل آن سیستم پزشک خانواده و ارجاع در کشور اجرایی شود. اگر پزشک خانواده و ارجاع در کشور اجرایی شود آن وقت ما میتوانیم منابع سلامت در کشور را کنترل و بر آن نظارت داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر پزشک خانواده و سیستم ارجاع در کشور اجرایی نشود ممکن است از نسخهنویسی الکترونیکی حتی سوءاستفاده نیز بشود. سوءاستفاده به این صورت که پزشکان حتی با نسخهنویسی الکترونیکی میتوانند با گوشی و کامپیوتر بدون اینکه مریض را ببینند نسخه بپیچند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: در نتیجه اگر پزشک خانواده همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند بر اساس قانون ششم توسعه و عقل و منطق اجرا شود موفق خواهیم بود ولی اگر به شیوه درست اجرایی نشود، موفقیتآمیز نخواهد بود.
وی ادامه داد: اجرای نسخهنویسی الکترونیکی در شهرستانهای محروم به دلیل نبود زیرساختهای اینترنتی با مشکل مواجه است و به دلیل همین مسائل در این استانهای محروم که این مسئله وجود دارد مردم همچنان از نسخه کاغذی استفاده میکنند و برای آنها ممنوعیتی به وجود نیامده است.