در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ تصویب شد؛
تکلیف مجلس برای هوشمندسازی مصرف آب و برق/ مطالبات مشترکان با اولویت مشترکان عمده پرمصرف وصول خواهد شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نصب شمارشگرهای هوشمند برای واحدهای جدیدالاحداث را در نظر گرفتند که هزینه های مربوطه به صورت اقساطی از مشترکین دریافت می شود.
به گزارش ایلنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۱۱ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با بند (ج) و جزء ۱ بند (د) تبصره ۱۵ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
غلامعلی کوهساری با پیشنهادی در زمینه کنتورهای هوشمند، هزینه تغییر کنتورهای خراب به کنتورهای هوشمند برق را برعهده دولت گذاشت.
وی توضیح داد: اگر بر جزء ۱ بند (د) تبصره ۱۵ لایحه بودجه ۱۴۰۱ نصب شمارشگرهای هوشمند را به عبارت "نصب شمارشگرهای هوشمند برای واحدهای جدیدالاحداث" تغییر دهیم، دولت باید تغییر کنتورهای برق خراب را به هوشمند برعهده بگیرد.
دولت و کمیسیون با این پیشنهاد اصلاحی مخالف کردند و هادی بیگی نژاد به نمایندگی از کمیسیون تلفیق تاکید کرد: بین کنتور خراب و کنتور هوشمند تفاوت وجود دارد، در واقع ما با کنتورهای هوشمند می توانیم متوجه شویم چه واحدهایی در مصرف برق تخلف می کنند و نسبت به استخراج رمزارزها از برق خانگی سوءاستفاده می کنند.
نمایندگان در نهایت با اصلاح پیشنهاد شده با ۱۷۹ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در ادامه سید ناصر موسوی لارگانی با پیشنهادی تاکید کرد: اصلاح الگوی مصرف برق و گاز باید براساس شاخص تعداد اعضای هر خانه باشد، با این کار عدالت برقرار می شود.
براساس بند (ج) تبصره ۱۵ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور؛
- شرکت تولید مواد اولیه و سوخت هستهای ایران مکلف است جهت توسعه و تسریع در اجرای طرحهای تملک داراییهای سرمایهای، مواد معدنی و محصولات جانبی همراه با مواد پرتوزا پس از جداسازی را مطابق با قوانین و مقررات به فروش رسانده و درآمد حاصل از آن را پس از کسر هزینهها(شامل قیمت تمامشده کالا و خدمات فروشرفته، اداری- عمومی و توزیع و فروش) به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز کند تا مطابق بودجه سالانه آن شرکت جهت سرمایهگذاری در طرحها و ردیف های تملک داراییهای سرمایهای جهت خرید کیک زرد با منشأ داخلی یا خارجی و یا تملک سهام معادن پرتوزا و شرکتهای مرتبط با چرخه سوخت براساس موافقتنامههای مبادلهشده با سازمان برنامه و بودجه کشور هزینه نماید. درآمد حاصله به حساب افزایش سرمایه دولت در شرکت منظور و معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات آن با نرخ صفر محاسبه میشود.
براساس جزء ۱ بند (د) تبصره ۱۵ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور؛
- به منظور اصلاح الگوی مصرف گاز و برق، براساس شاخص تعداد اعضای هر خانواده تعیین می شود. شرکت ملی گاز ایران و شرکت توانیر موظفند از طریق بخش غیر دولتی ( با اولویت شرکتهای کارور(اپراتور) مجازی) نسبت به هوشمندسازی مصرف، برقراری ارتباط و شناسایی و وصول مطالبات مشترکان با اولویت مشترکان عمده پرمصرف و همچنین نصب کنتورهای هوشمند برای واحدهای جدید الاحداث اقدام و هزینه مربوطه را به صورت اقساطی از مشترکین دریافت نمایند.