بیانیههای حزب «اتحاد ملت ایران» و «ندای ایرانیان» درباره طرح صیانت
حزب اتحاد ملت ایران و حزب ندای ایرانیان، بدنبال کندشدن اینترنت و بحث تصویب طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی بیانیهای صادر کردند.
به گزارش ایلنا، در بخشی از بیانیه حزب اتحاد ملت ایران آمده است: این روزها شاهد اقدام غیرمسئولانه دولت در کاهش سرعت اینترنت و بخشی از پهنای باند بینالملل هستیم. این اقدام با سند چشمانداز بیستساله، قانون برنامه ششم توسعه و مسئولیتهای عمومی دولت مغایرت دارد و با نقض آزادیهای اساسی و حقوق دیجیتال، اختلال در ارتباطات مجازی شهروندان، خدشه در فعالیتها و کسبوکارهای وابسته به اینترنت و ایجاد مانع برای هرگونه تبادل محتوا و فعالیتهای آموزشی شده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: وقتی سند چشمانداز ایران میگوید ایران باید تا سال ۱۴۰۴ به رتبه اول اقتصادی، علمی و فناوری منطقه برسد، آیا شایسته نیست که ارکان حاکمیت به جای اینهمه تمرکز بر فناوریهای پرهزینه و دور از دسترس، به توسعه زیرساختهای اینترنت بپردازند و اقتصاد دیجیتال مبتنی بر فناوری اطلاعات را محور توسعه ایران و افزایش تولید ملی قرار دهند؟
در بخش دیگری از بیانیه تاکید شده است: مایه شرمندگی است که رتبه جهانی ایران در زمینه سرعت اینترنت، حتی از کشورهایی که اقتصاد به مراتب کوچکتر از ایران دارند و میزان نیروی انسانی ماهر و تحصیلکرده در آنها با ما قابل مقایسه نیست، عقبتر است. حق مردم ایران نیست که از این لحاظ به عنوان یک کشور عقبافتاده شناخته شوند و جوانان و متخصصان آن در حوزه دسترسی به اینترنت و سرعت و فراگیری آن، روز به روز شاهد پیشرفت دیگران و پسرفت ایران باشند.
این بیانیه میافزاید: تلقی عمومی این شده است که تحرکات اخیر برای اختلال در دسترسی به اینترنت بینالملل و بهویژه چند نرمافزار پیامرسان که هریک مورد استفاده دهها میلیون نفر از ایرانیان هستند، نوعی زمینهسازی تدریجی برای اجرای «طرح صیانت» است. این طرح ضد ملی که از صحن علنی مجلس به یک کمیسیون محدود ارجاع شد، در اولین مراحل بررسی حتی نتوانست همراهی نمایندگان همفکر و مرکز پژوهشهای مجلس را جلب کند.
حزب اتحاد ملت ایران تاکید کرد: مردم فراموش نکردهاند که آقای رئیسی در روزهای قبل از انتخابات ریاستجمهوری وعده افزایش سرعت اینترنت را داده بود. مردم فراموش نکردهاند که اکثر نمایندگان مجلس فعلی در زمان انتخابات چقدر ادعای شفافیت داشتند و به مجلس قبلی حمله میکردند که چرا به شفافیت رای نداده است. چگونه میتوان این خلفوعدههای صریح و تأسفبار را در کنار خلفوعدههای دیگر به چشم خود دید و دم نزد؟ بیش از یک میلیون نفر از ایرانیان با امضای نامهای به طرح صیانت اعتراض کردند و از مجلس خواستند آن را تصویب نکند. صدها کارشناس و صاحبنظر اعلام کردند که با این طرح مخالفاند. دهها استارتآپ بزرگ کشور اعلام کردند که نیاز به حمایت رانتی دولت ندارند و فضای آزاد رقابتی را برای رشد خود مفیدتر میدانند. اما پاسخ نمایندگان چیزی جز این نبود که به جای بررسی علنی این طرح در صحن، اختیار آن را به یک کمیسیون سپردند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: جای این پرسش اساسی است که چرا باید چند نماینده غیر همسو با مطالبات اکثریت جامعه ، دسترسی دهها میلیون ایرانی به فضای مجازی را محدود کنند؟ آیا محدود کردن آزادی اینترنت با سوء استفاده از امکان قانونگذاری، نقض آشکار اصل نهم قانون اساسی نیست؟ آیا دولت و مجلس با خیز برداشتن به سمت تحدید شبکه جهانی اطلاعات، میتوانند پاسخگوی میلیونها نفری باشند که معیشت و زندگی روزمره ایشان مخدوش خواهد شد؟ آیا نمایندگان پیگیر تصویب طرح صیانت جرات دارند امروز در یک جمع دانشجویی یا حتی دانشآموزی حاضر شوند و خود را به عنوان بانی طرح صیانت معرفی کنند؟ فکر میکنند نسل جوان اگر آنها را بشناسد، چه رفتاری با ایشان خواهد داشت؟ اینها سوالاتی است که متولیان امر نمیتوانند از پاسخ به آنها بگریزند.
در ادامه این بیانیه عنوان شده است: حزب اتحاد ملت ایران اسلامی نگران رفتار غیرمسئولانهای است که برخی در قبال دسترسی همگانی، آزاد و عادلانه به اینترنت و شبکههای اجتماعی در پیش گرفتهاند. این مسیر میتواند ایران را از روند توسعه اقتصادی، علمی و انسانی عقب بیندازد و زندگی ایرانیان امروز و سرنوشت نسل بعد را به شدت تحت تأثیرات منفی قرار دهد. بر این اساس، از آحاد مردم به ویژه فعالان فضای مجازی، آزادیخواهان و کنشگران جامعه مدنی، صاحبان کسبوکارهای اینترنتی، نخبگان و دانشگاهیان و همه علاقهمندان به سرنوشت ایران دعوت میکنیم که در مقابل این طرح ضد مردمی سکوت نکنند و به انواع روشهای مدنی و قانونی ممکن، اعتراض خود را به بانیان و حامیان آن نشان دهند. ما همچنان بر مضمون نامهای که در مردادماه گذشته با امضای دبیرکل حزب اتحاد ملت برای وزیر کشور ارسال شد، اصرار داریم و از مسئولان دولتی میخواهیم که طبق قانون، امکان برگزاری تجمع اعتراضی و ابراز مخالفت علنی با طرح صیانت را در فضایی آرام و مناسب برای عموم فراهم کنند.
حزب ندای ایرانیان : عواقب اجرای طرح "صیانت از فضای مجازی" متوجه تدوینکنندگان و تصویبکنندگان آن است
حزب ندای ایرانیان هم در بیانیهای جداگانه ضمن اعلام مخالفت با کلیات این طرح سؤالبرانگیز، نسبت به ایجاد هرگونه محدودیت در حق دسترسی آزاد شهروندان به شبکههای مجازی و دنیای فناوری اطلاعات هشدار داده و عواقب اجرای آن را متوجه تدوینکنندگان و تصویبکنندگان این طرح میداند. از نظر ما «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» به شکل فعلی در تضاد با حقوق اساسی، حقوق شهروندی و نیازهای جامعۀ امروز و در راستای محدودسازی گستردۀ حق شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات است چراکه بخشی از این طرح به معنای محروم ساختن مردم از حق ارتباط آزادانه با دنیاست و بخشی دیگر باعث از دست رفتن چندین میلیون شغل شکل گرفته در بستر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی میشود.
در بخشی از این بیانیه آمده است: حزب ندای ایرانیان، در شرایطی که مردم صبور ایران، با تمام ناملایمات، کمبودها، گرفتاریها، بلایا و تبعات روحی و جسمی ناشی از کرونا دستوپنجه نرم میکنند، همصدا با مردم ایران، کارآفرینان و فعالان حوزه استارتآپی کشور و نیز فعالان حوزه کسبوکار و رسانه، مخالفت جدی خود را با تصویب و اجرای چنین مصوبات خلاف قانون اساسی اعلام داشته و اجرای ناصواب این طرح زیانبار را مبدأ بروز لطمات جبرانناپذیری بر بدنه اقتصاد، کسبوکار و روابط اجتماعی میداند و در درجه نخست از خود نمایندگان محترم مجلس انتظار دارد پیکر نحیف اعتماد اجتماعی را به مسلخگاه چنین مصوبات حساسیتبرانگیزی نکشانند. در مرحله بعد نیز از شورای محترم نگهبان به عنوان پاسدار شرع و قانون اساسی و مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان مرجع حل اختلاف احتمالی بین مجلس و شورای نگهبان و ناظر بر اجرای سیاستهای کلی نظام درخواست میکند وظیفه قانونی خود را در رد این قبیل مصوبات اعتماد سوز به انجام رساند.