سبحانی در گفتوگو با ایلنا:
میتوانیم تجربه خود برای مقابله با تحریم را با ونزوئلاییها به اشتراک بگذاریم/ ارتباط سیاسی دو کشور در زمینه اقتصادی ثمر خواهد داد/ دیگر معطل برجام نخواهیم ماند
سفیر پیشین ایران در ونزوئلا گفت: طبیعی است که ارتباط سیاسی بین تهران و کاراکاس میتواند در زمینه اقتصادی ثمر دهد و محصول این رابطه را مردم دو کشور استفاده کنند که در یک برنامه طولانیمدت محصولات از نظر مسائل فرهنگی و سیاسی و اقتصادی در نظر گرفته خواهد شد.
احمد سبحانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص اهمیت انعقاد قرارداد ۲۰ ساله میان ایران و ونزوئلا و همچنین مزایای احتمالی این مساله برای ایران گفت: حدود نیم قرن است که ما در سازمان اوپک با ونزوئلا شریک نفتی هستیم و دو کشور از بنیانگذاران این شرکت بزرگ نفتی هستند. طبیعی است که اقتصاد ما شباهتهای زیادی با همدیگر دارد و صنایع نفتی، فولاد و معادن ما میتواند زمینههایی برای همکاری های بعدیمان باشد.
وی ادامه داد: با توجه به تحریمهای چهار دهه گذشته ایران که جنبه منفی و مثبتی داشته است و ما را به خودکفایی و توانایی این که خودمان بسیاری از کارها را انجام بدهیم رسانده است، میتوانیم این موضوع را با ونزوئلاییها به اشتراک بگذاریم.
وی افزود: از سوی دیگر ونزوئلا هم در برخی از زمینهها تکنولوژی بهتری از ایران دارد که میتوانیم در چارچوب همین قرارداد در حوزه تکنولوژی و مهندسی نیز از دانش و تجربه ونزوئلا بهره ببریم.
سفیر پیشین ایران در ونزوئلا گفت: طبیعی است که ارتباط سیاسی بین دو کشور میتواند در زمینه اقتصادی ثمر دهد و محصول این رابطه را مردم دو کشور استفاده کنند که در یک برنامه طولانیمدت محصولات از نظر مسائل فرهنگی و سیاسی و اقتصادی در نظر گرفته خواهد شد.
وی ادامه داد: توسعه و تعامل ایران با کشورهای همسو در دولت سیزدهم و سیاست خارجی این دولت را میتوان در این راستا تعبیر کرد چراکه در دولت یازدهم و دوازدهم جهت گیری به سمت اروپا و برجام بود و متأسفانه روابط دوجانبه در پایینترین سطح اهمیت قرار داشت و اگر شما ترددهای مقامات کشورهای همسایه یا بلعکس را ببینید، مشاهده میکنید که این ترددها بسیار افت کرده چراکه اینکه همه جهتگیریها به سمت روابط با غرب و برجام بوده است.
وی افزود: طبیعی است که این رابطه با غرب جواب نداده و محصولی که از برجام انتظار میرفت را نتوانستیم بگیریم و دوباره توجه به روابط دوجانبه با همسایگان در اولویت قرار میگیرد. یکی از اشتباهات دولت یازدهم و دوازدهم این بود که اگر برجام را در اولویت قرار میداد، نبایست تا این حد روابط دو جانبه با کشورهای همسایه کاهش پیدا میکرد.
وی تاکید کرد: بر اساس آنچه که در سیاستهای دولت جدید مطرح شده ما دیگر معطل برجام نخواهیم ماند و طبیعی است که روابط با کشورهای همسایه و همسو را اولویت قرار داده و گسترش بیشتری پیدا خواهد کرد.