خبرگزاری کار ایران

ایلنا بررسی می‌کند؛

پاداش سکوت یا آرامش قبل از طوفان؛ احمدی‌نژاد سهم خودش را از کابینه سیزدهم گرفته یا منتظر فرصت است؟

پاداش سکوت یا آرامش قبل از طوفان؛ احمدی‌نژاد سهم خودش را از کابینه سیزدهم گرفته یا منتظر فرصت است؟
کد خبر : ۱۱۴۵۲۵۵

خیلی‌ها بعد از پایان ریاست جمهوری احمدی‌نژاد گفتند او میرحسین موسوی نیست که حصر را بپذیرد، محمدخاتمی نیست که ممنوع‌التصویری خود را قبول کند و هاشمی رفسنجانی نیست که برای منافع کشور خودش را نادیده بگیرد، او احمدی نژاد است که برای دیده شدن و در رأس اخبار ماندن هرکاری انجام می‌دهد. یک روز برای ثبت نام از دیوار وزارت کشور بالا رفت و روزی دیگر در یک نمایشگاه از غرفه اسرائیل که روزی خواهان نابودی‌اش بود بازدید کرد و این رفتارهایش بیش از هر زمان دیگری یادآوری می‌کند که آری او احمدی‌نژاد است!

به گزارش خبرنگار ایلنا، روزی که محمود احمدی‌نژاد برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۴  قدم به ساختمان خیابان فاطمی گذاشت شاید کمتر کسی فکر می‌کرد به غیر از شهردار شدن بتواند ۲ دوره رئیس‌جمهور ایران شود.

سکوت مرد پرحاشیه بعد از انتخابات ۱۴۰۰

انتخابات ریاست‌جمهوری نهم که در سایه دولت اصلاحات به آزادترین انتخابات بعد از انقلاب مشهور شد، به دور دوم رسید و اکبر هاشمی‌رفسنجانی و شهردار تهران روبه‌روی هم قرار گرفتند؛ آن روزها روی کاغذ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از آقای شهردار شانس بیشتری برای بازگشت به قوه مجریه داشت، اما در نهایت این محموداحمدی‌نژاد بود که به عنوان رئیس‌ دولت نهم انتخاب شد. رئیس‌جمهوری که ۸ سال در قدرت ایران ماند، ۸ سالی که در لوح خاطره ایرانیان تا ابد حکاکی شده است و هیچ باد و بارانی آن روزها را نخواهد شست. روزهایی که به اعتقاد فعالن سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران سال‌های سال به قهقهرای اقتصادی رفت و رفاه و آزادی بیان به نازل‌ترین سطح خود رسید.

دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد کم و بی‌حاشیه نبود و برای اولین بار عنوان پوپولیسیم که بیشتر در محافل سیاسی شنیده می‌شد، به گوش مردم رسید. اظهارنظرهایش درباره سخنرانی‌‌های سالیانه مجمع سازمان ملل، در هاله نور قرار گرفتن و در آغوش کشیدن مادر رئیس‌جمهور فوت شده ونزوئلا و صحبت‌های جنجالی‌اش در رقابت‌های دوره دهم در مقابل میرحسین موسوی و در خصوص خانواده آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تنها گوشه‌ای از حاشیه‌های مردی با کاپشن بهاری بود که بعدها با نام کاپشن احمدی‌نژاد در بازار به فروش رفت.

احمدی‌نژاد طی سال ۹۲ تا ۱۴۰۰ اظهار‌نظرهای جنجالی بسیاری داشت و حتی نقدهایش به قول بعضی از کارکشتگان عالم سیاست از هر فرد رادیکالی، تند و گزنده‌تر بود، اوج این اظهارنظرها در انتخابات ۱۴۰۰ خودش را نشان داد، رئیس دولت‌های نهم و دهم که پس از ثبت‌نام در این دوره از انتخابات ردصلاحیت شد از اساس این دوره از انتخابات را زیر سوال برد و آن را نامشروع دانست و آن را فاقد وجاهت قانونی خواهند اما به یکباره پس از انتخاب سیدابراهیم رئیسی و حضور وزرایش در کابینه سیزدهم، سکوت پیشه کرد. 

به گفته عبدالرضا داوری مشاور پیشین احمدی‌نژاد، سکوت پیش گرفته از سوی رئیس دولت‌های نهم و دهم ناشی از  شکست راهبردش در این دوره از انتخابات که همان مشارکت حداقلی مردم در پای صندوق‌های رأی بود است که موفق نشد و برای همین سکوت کرده است و اساساً هم نمی‌تواند وارد نقد دولت رئیسی و یا حتی حمایت از دولت وی شود، چراکه اعلام کرد این انتخابات غیرقانونی و آن استانداردهای لازم را ندارد بنابراین طبیعی است که دولت  رئیسی به عنوان برآمده از انتخابات اخیر از منظر احمدی‌نژاد قابل قبول نبود.

اما شاید بحث برانگیزترین رفتار این روزهای رئیس دولت بهار که امروز کت و شلوار را جایگزین کاپشن معروفش کرده است، حضور در «نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰» است که نشان داد شایعه ممنوع‌الخروجی وی صحت ندارد.

به اعتقاد داوری احمدی‌نژاد در سیاست خارجی مواضعی غیر از مواضع رسمی کشور دارد و  از بهمن ماه سال گذشته زمین بازی خودش را عوض کرده است و سفرش را به امارات می‌توان در همین چارچوب تحلیل کرد؛ این‌که وی  بدون دعوت از سوی مقامات اماراتی راهی این کشور می‌شود را باید در یک چنین بستری بررسی کرد.

حواشی سفر عجیب به امارات

سفر احمدی‌نژاد به امارات به قدری حاشیه همراه داشت که داد جریان‌های سیاسی داخل کشور مخصوصاً جریانی که روزی خودش را حامی وی می‌دانست، درآورده است. سفری که ابتدا هزینه‌هایش مورد پرسش قرار گرفت و بعد خبر حضور رئیس دولت‌های نهم و دهم در غرفه اسرائیل که روزی در صحن سازمان ملل عنوان کرد باید این رژیم از روی نقشه کره زمین محو شود، از سوی اکانت رسمی سازمان آلارم ترور (یک رسانه‌ خبری اخبار نظامی و ترور در اسراییل)، بازتاب داده شد. این سازمان با انتشار در توییترش مدعی شد که محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین، در بازدید از نمایشگاه اکسپو در دوبی از غرفه‌ اسراییل بازدید کرده و او را یک نواصلاح‌طلب در ایران خواند!

پاداش سکوت یا آرامش قبل از طوفان؛ احمدی‌نژاد سهم خودش را از کابینه سیزدهم گرفته یا منتظر فرصت است؟

 

یک شرکت نفتی اماراتی هزینه‌های سفر احمدی‌نژاد را بر عهده گرفته است

حسین سبحانی‌نیا‌ نماینده هشتمین دوره مجلس‌شورای‌اسلامی درباره رفتارهای این روزهای محمود احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با ایلنا، عنوان کرد: چندوقتی است آقای احمدی‌نژاد سکوت نسبی را پیشه کرده که شاید دلایلی برای این کارش نسبت به گذشته که اظهاراتی می‌کرد دارد؛ که می‌توان این سکوت را هم به مسائل پیش آمده در انتخابات و همراهی مجموعه‌ای از وزرای وی در دولت سیزدهم مرتبط دانست و غیر از این، مسئله‌ خاصی پیش نیامده است که بخواهد اعلام موضوع کند.

وی با اشاره به حضور رئیس دولت‌های نهم و دهم در نمایشگاه «اکسپو  ۲۰۲۰ کشور امارات» ادامه داد: نمایشگاه «اکسپو ۲۰۲۰» فرصتی را پیش آورد تا احمدی‌نژاد به کشور امارات سفر کند البته نمی‌دانم با برای بازدید از این نمایشگاه دعوت شده بود یا این‌که به خواست خودش این سفر صورت گرفت. اما تاجایی که در خبرها خواندم و نمی‌توانم صحت و سقم آن را تائید کنم، این بود که یک شرکت نفتی اماراتی هزینه‌های سفر رئیس‌جمهوری پیشین ایران را بر عهده گرفته است.

سبحانی‌نیا ادامه داد: زمینه‌ای فراهم شد تا احمدی نژاد در نمایشگاه «اکسپو ۲۰۲۰» حضور پیدا کند و نامش در رسانه‌ها مطرح شد، که این هم طبیعی است زیرا هنگامی که رئیس‌جمهور سابق یک کشور به کشور دیگری سفر می‌کند، مورد توجه رسانه‌ها قرار می‌گیرد که برای سفر آقای احمدی‌نژاد هم همین‌گونه بوده است که مشاهده هم کردیم بازتاب‌های نسبی هم داشت.

وی خاطرنشان کرد: احمدی‌نژاد در زمان مسئولیتش در کشورهای عربی یک شخصیت ویژه شناخته می‌شد آن زمان هم حرکت‌های خاصی از ایشان گاهی سر می‌زد که مورد بازتاب قرار می‌گرفت در این سفر هم رفتارهایی انجام داد که بازتاب‌های چندانی داشت مانند این که مطرح شد رئیس دولت بهار از غرفه اسرائیل در «اکسپو ۲۰۲۰» بازدید کرده است که اگر واقعیت داشته باشد در واقع وی با شخصی در آن غرفه هم‌کلام شده است که به نمایندگی از رژیم صهیونیستی در آنجا حضور داشته است که در صورت تائید شدن باید گفت این کار با مواضع جمهوری اسلامی در قبال رژیم اسرائیل متفاوت است.

احمدی‌نژاد هر کاری می‌کند تا فراموش نشود

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: موضع ما در قبال رژیم صهیونسیتی برای دنیا و منطقه روشن است، موضع ما عدم مشروعیت رژیم صهیونیستی و مواضع خصمانه این رژیم را علیه خودمان در همه جای مشاهده کرده‌ایم بنابراین اگر خبر بازدید رئیس‌جمهور پیشین ایران از غرفه اسرائیل در اکسپو امارات درست باشد، در این شرایط این عمل هنجارشکنی خاصی است.

وی ادامه داد: برگشت آقای احمدی‌نژاد از امارات هم بازتاب‌های خبری خاص خود را داشت که این هم صحت و سقمش روشن نیست، این‌که حضور ایشان در این نمایشگاه به پایان رسیده است یا این‌که دلایل دیگری داشت تا برگردد و سفر ناتمام بماند حال نقل قول‌هایی مطرح شده است که باید روشن شود.

سبحانی‌نیا تاکید کرد: من معتقدم احمدی‌نژاد ذاتاً آدمی است که به دنبال فرصت‌ها و زمینه‌هایی  است تا بتواند مطرح باشد، وی یک کیش شخصیت خاصی دارد و مترصد فرصت‌هایی است که بتواند از آن‌ها برای مطرح شدن در بین طرفدارانش و جامعه استفاده کند تا از ذهن‌ها دور نباشد و فراموش نشود.

وزرای دولت سیزدهم حساب‌شان را از احمدی‌نژاد جدا کرده‌اند 

وی درباره سکوت رئیس دولت‌های نهم و دهم بعد از مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست جمهوری و حضورای وزرای دولتش در کابینه سید ابراهیم رئیسی که برخی این ساکت ماندن را این گونه تعبیر می‌کنند که به دلیل حضور دولتمردانش در دولت جدید است، گفت: فکر نمی‌کنم علت سکوت آقای احمدی‌نژاد در این حضور به خاطر حضور وزرایش در دولت رئیسی باشد؛ چراکه این افراد حساب‌شان را از وی جدا کرده‌اند و رفتارهایش را قبول ندارند.

سبحانی‌نیا خاطرنشان کرد: افرادی که امروز در کابینه آقای رئیسی هستند نیروهای سالمی بودند که طبیعی بود با ایشان به عنوان یک دولت ارزشی کار کنند و بعد از پایان دولتش و مشاهده رفتارهایش فاصله گرفتند. بسیار طبیعی است نیروهایی که توانمندی و ویژگی دارند آقای رئیسی هم در تیم خودشان استفاده کنند و این طور نیست که این افراد سهم احمدی‌نژاد در کابینه بودند بلکه انسان‌های سالم و توانمندی بودند که با رئیس دولت‌های نهم و دهم کار کردند و امروز دیگر با وی ارتباطی ندارند.

وی ادامه داد: البته دور از ذهن نیست هنگامی که آقای احمدی‌نژاد مشاهده کند نیروهایش در دولت جدید هستند کمی احساس آرامش کند و خودش را صاحب این حد بداند که دولتمردانش در دولت جدید باشند و بگوید نیروهایی که با من کار می‌کردند در دولت رئیسی هم هستند درصورتی که در واقعیت چنین چیزی نیست و این افراد از هم جدا هستند و این به معنای سهم احمدی‌نژاد در دولت سیزدهم نیست.

احمدی‌نژاد مجبور به ترک امارات شد یا با خروج او با هماهنگی سپاه بود؟!

اما بعد از جنجال حضور احمدی‌نژاد در غرفه اسرائیل به گفته برخی از افراد حاضر در نمایشگاه خبری که بار دیگر این سفر را به صدر اخبار آورد ترک امارات به توصیه مقامات این کشور بود که نزدیکان وی این خبر را تکذیب کردند. 

احمد علیرضا بیگی نماینده مجلس شورای اسلامی و نزدیک به محمود احمدی‌نژاد در خصوص بازگشت وی به ایران گفت:

خیلی سعی کردند از این سفر جنجال و حاشیه بسازند و مثلا بگویند احمدی‌نژاد به غرفه اسرائیل رفت یا از امارات دیپورت شد، در حالیکه تمام اینها دروغ بود زیرا حضور در تمام غرفه‌ها با هماهنگی تیم حفاظت سپاه ایران و پلیس امارات بود و از سوی دیگر بلیت برگشت تیم هم مشخص بود و بحث دیپورت، موضوعی بود که برای تخریب احمدی‌نژاد مطرح شد.

بازدید احمدی‌نژاد از نمایشگاه اکسپو آب پاکی را روی دست مخالفانش ریخت

از سوی دیگر علی‌اکبر جوانفکر از همراهان رئیس دولت‌های نهم و دهم در سفر به امارات در کانال تلگرامی خودش درباره حاشیه‌های به وجود آمده پیرامون این سفر نوشت: بازدید دکتر احمدی نژاد از نمایشگاه بین المللی "اکسپو" در شهر دوبی امارات و استقبال پرشور مردم از کشورهای مختلف جهان برای دیدار از نزدیک با ایشان و گرفتن عکس و فیلم یادگاری با خادم ملت ایران، آب پاکی را روی دست کسانی ریخت که تصور می‌کردند در هشت سال گذشته با روش‌های غیرانسانی خود، موفق شده‌اند او را از یاد ملت‌ها و جوامع انسانی ببرند و به تاریخ بسپارند!

دستگاه دیپلماسی ایران باید  فرصت حضور احمدی‌نژاد در دوبی را غنیمت می‌شمرد

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش تاکید کرد: انتظار می رفت دستگاه دیپلماسی ایران در امارات، فرصت حضور دکتر احمدی نژاد در دوبی را غنیمت بشمارد و از آن در جهت بسط روابط فیمابین و تحکیم پیوندها با آن کشور بهره ببرد و ارتباطات انسانی خادم ملت ایران با نمایندگان سایر ملت های حاضر در اکسپو را تقویت نماید، اما نه فقط چنین نشد، بلکه از هرگونه کارشکنی در موضوع سفر ایشان به دوبی نیز اجتناب نورزیدند. اینگونه رفتارهای آسیب زننده به منافع کشور و ملت ایران و خدمت به دشمنان، با هیچ منطقی قابل توجیه نیست و یقینا به حساب عناصر موثر در اتخاذ چنین تصمیماتی رسیدگی خواهد شد. دکتر احمدی نژاد در پایان سفر خود به امارات که

از قبل نیز مدت آن پنج روز اعلام شده بود، به ایران بازگشت اما همان کسانی که شایعات بی پایه و اساسی را در داخل ایران علیه ایشان و در جهت تخریب اهداف سفر مطرح کرده بودند، این بار مدعی شده اند که دولت امارات دکتر احمدی نژاد را دیپورت کرده است!

تمامی جوسازی‌های سیاسی درباره سفر احمدی‌نژاد برآمده از حسادت و بد طینتی است

جوانفکر با بررسی سناریوهای موجود یادآور شد: این ادعا از دو حالت خارج نیست. یا صحت دارد و یا کذب محض است. با پذیرش این فرض محال که ادعای مطرح شده از سوی رسانه‌های مدعی انقلابی‌گری دایر بر دیپورت دکتر احمدی نژاد از امارات صحت داشته باشد، آیا آنها نباید از این امر که کشور کوچگی مانند امارات، رئیس جمهور اسبق کشور را با وجود برخورداری از پایگاه بزرگ مردمی، بی دلیل اخراج کرده باشد، ناراحت و عصبانی باشند؟ به جز دشمنان ملت ایران و خائنین به وطن، چه کسانی از این خبر خوشحال خواهند شد؟ چرا برخی رسانه‌ها این ادعا را با آب و تاب بسیار بازتاب داده‌اند و از آن ابراز مسرت می‌کنند؟ آیا چنین رویکردی به معنای سقوط اخلاقی و دست شستن از ارزش‌های انسانی نیست؟ حالت دوم این است که یک خبر جعلی و ساختگی را منتشر کرده‌اند که در این حالت، به سازندگان و ناشران آن، چه نسبتی جز خیانت و دنائت و لودگی می‌توان داد؟

جهت استحضار مردم شریف، با صفا و صادق و صمیمی ایران باید عرض کنم که سفر کوتاه دکتر احمدی نژاد به امارات برای بازدید از اکسپو و ابلاغ پیام صلح و دوستی و مودت میان ملت ایران با سایر ملت‌ها با موفقیت تمام به انجام رسید و تمامی جوسازی‌های سیاسی و رسانه‌های مترتب بر این سفر برامده از حسادت و بخل و بد طینتی کسانی است که برای آرام کردن درون شیطان زده خویش، چاره ای جز جویدن زنجیر، پیش روی خود نمی یابند.

نمی‌شود از اول کار با مطرح کردن انتقاد، سنگ‌اندازی کرد

بهمن شریف‌زاده هم در گفت‌وگو با ایلنا درخصوص رفتارهای محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور پیشین ایران گفت: آقای احمدی‌نژاد بعد از نخستین بار که آقای روحانی برای ریاست جمهوری انتخاب شدند نیز مدت طولانی سکوت کردند، امروز هم که آقای رئیسی رئیس جمهور شدند نسبت به عملکرد دولت سکوت اختیار کردند، که این امر می‌تواند معانی گوناگونی داشته باشد که یکی از آن معانی این است که احساس نشود ایشان مانعی بر سر راه نیروی اجرایی و قوه مجریه در کشور است.

وی تاکید کرد: باید ابتدا به قوه مجریه فرجه و مهلت بدهیم، کارش را آغاز کند و ما مشاهده کنیم که کارها سامان پیدا کرده است؟ خوب پیش می‌رود؟ بعداً اگر نکات ضعفی وجود داشت گوشزد کنیم تا رویکردهای ناقص و نادرستی که وجود دارد اصلاح شود. بنابراین درحال حاضر لازم به اعتقاد من یکی از علل سکوت آقای احمدی‌نژاد همین است. ولو این‌که ممکن است خود ایشان با فلان شخص که ریاست جمهوری را برعهده دارد نقطه نظرات مثبت و منفی داشته باشد اما در هر صورت باید در آغاز کار به دولت مهلت داد، چراکه نمی‌شود از اول کار با مطرح کردن انتقاد، سنگ‌اندازی کرد. 

کاری نکنیم که بعدهای ضعف‌ها را به پای منتقدان بنویسند

این فعال سیاسی ادامه داد: غیر از رویکرد سکوت در ابتدای کار، نباید اقدامی صورت گیرد تا سوءاستفاده‌ای انجام نشود که بعداً بگویند نگذاشتند کاری صورت گیرد؛ چراکه ممکن است در آینده ضعف‌هایی مشاهده شود که بعدها این ضعف‌ها به پای منتقدان نوشته شود و بگویند نگذاشتند کاری صورت گیرد و ضعف در عملکرد قوه مجریه به غلط به پای منتقد نوشته شود. از همین رو منتقدان نباید از اول کار به انتقاد زبان باز کنند؛ چراکه اگر این کار را انجام دهند فرصت خوبی را به قوه مجریه داده‌اند برای این که ضعف‌های خودش را به پای سنگ اندازی‌های منتقدان بنویسد.

وی با بیان این‌که سکوت در چندماه از آغاز به کار قوه مجریه از سوی  نه تنها آقای احمدی‌نژاد بلکه منتقدان کار درستی است، گفت: سکوت همه تحلیل‌گران و کنشگران سیاسی و اجتماعی در آغاز دولت‌ها دلیل منطقی دارد اولاً اینکه فرصتی به دولت تازه کار فرصت داده شود، ثانیاً این‌که خودشان را مبرا نگه دارند از ضعف‌های قوه مجریه تا زمانی به پای انتقاد آن‌ها نوشته نشود. اما به این معنا نیست که همیشه سکوت ادامه داشته باشد چراکه درآینده اگر قوه مجریه دارای ضعف شود قطعا گوشزد خواهد شد. معتقدم زمانی که قوه مجریه گرماگرم کار شد، باید همه کنشگران سیاسی و فعالان اجتماعی شروع به بیان نقد سازنده و تذکر کنند، بنابراین سکوت امروز نیکو و سکوت آینده نکوهیده است.

احمدی‌نژاد در آغاز دولت روحانی هم مدت‌ها سکوت کرد

شریف‌زاده خاطرنشان کرد: حال سوال می‌شود، نگاه آقای احمدی‌نژاد چقدر با نگاه آقای رئیسی تطابق دارد؟ آیا نگاه امروز ایشان هم‌زاویه با نگاه آقای رئیسی است یا خیر که این در آینده مشخص می‌شود اما اینکه امروز سکوت کرده‌اند مسبوق به سابقه است و چیز جدیدی نیست آن‌هایی که امروز مطرح می‌کنند آقای احمدی نژاد سکوت کرده است زیرا اعضای کابینه‌اش در دولت جدید هستند، باید بازگردند به ۸ سال پیش و آغاز دولت آقای روحانی؛ در آغاز دولت آقای روحانی، آقای احمدی‌نژاد مدت‌ها سکوت کردند و به یاد می‌آورم زمانی از ایشان ازش پرسیدند چرا سکوت کرده‌اید، پاسخ دادند دولت تازه شروع به کار کرده است بگذارید اقدامی انجام دهد تا قابل نقد، بررسی و یا اصلاح و تذکر باشد چراکه نقد یک دولت جدید کاملا کار غیر منطقی است و همین رفتار را هم نسبت به دولت آقای رئیسی دارد.

وی ادامه داد: مگر امروز دیگر کنشگران  سیاسی  دولت را نقد کرده‌اند؟ حال ممکن است گفته شود اصولگرایان آقای رئیسی را نقد نمی‌کنند اما مگر اصلاح طلبان این کار را انجام داده‌اند؟ چرا این کار را انجام نداده‌اند؟ جواب ساده است چراکه دولت باید آغاز به کار و برنامه‌هایش را ترسیم کند و هنگامی که رفتارها و عمکلردش نمایان شد، می‌توان چیزی گفت.

نگاه احمدی‌نژاد بر حاکمیت مردم تاکید دارد!

این فعال سیاسی گفت: نکته بعدی این است که اینکه نگاه آقای احمدی‌نژاد آیا با نگاه رئیسی زاویه دارد و یا ندارد در آینده می‌تواند آقای احمدی‌نژاد را وارد حوزه انتقاد کند، من امروز با نگاه دولت آقای رئیسی کاری ندارم چراکه خود دولت ایشان باید نشان دهد، اما می‌توانم نگاه آقای احمدی‌نژاد را ترسیم کنم. نگاه آقای احمدی‌نژاد نخست بر حاکمیت مردم تاکید دارد، یعنی مردم صاحب همه امور زندگانی اجتماعی و صاحب اختیار باشند، این مهم یعنی چه؟ یعنی مردم نقش و سهم مهمی در قوانینی که برایشان تصویب می‌شود، داشته باشند این نگاه از نظر آقای احمدی‌نژاد  به دموکراسی واقعی نزدیک‌تر است.

وی افزود: به حوزه اختیارات مردم از سال ۵۷ تاکنون نگاه کنید، آیا کاسته و یا اضافه شده است؟ به شخصه معتقدم از حوزه اختیارات مردم کاسته شده است در حالیکه با تثبیت نظام جمهوری اسلامی باید تلاش می‌شد بر حوزه اختیارات مردم افزوده شود که البته امروز این امکان و توانایی از طریق نظرسنجی‌ها وجود دارد، به طور مثال چگونه است که برای یک برنامه تلویزیونی از مردم نظر می‌خواهند و ظرف نیم ساعت نظر مردم مشخص می‌شود امروز هم می‌توان این کار را انجام داد که از مردم نظرخواهی کرد. نکته بعدی که آقای احمدی‌نژاد روی آن تاکید دارند مسئله خدمت‌رسانی به مردم است که ایشان اعتقاد دارند همه ارکان نظام باید در خدمت مردم باشند همه تلاش‌شان را انجام دهند وضع مردم بهتر از این شود. بنابراین حاکمیت مردم و به تبعش خدمت به مردم دو گذاره است که باید دید زاویه نگاه آقای رئیسی در آینده به آن چگونه است و چقدر در حوزه حاکمیت مردم کار می‌کند و به آن‌ها اختیار می‌دهد.

روی خطاب احمدی‌نژاد نه با انسان ایرانی بلکه با مفهوم انسان است

شریف‌زاده درباره سفر رئیس دولت‌های نهم و دهم به امارات گفت: من سخنگوی آقای احمدی‌نژاد نیستم که از جانب ایشان سخن بگویم اما حدس من این است که ایشان را باید در قامت یک کنشگر اجتماعی و فرهنگی دنبال کنیم و به یاد داشته باشید کنشگر اجتماعی و فرهنگی که دایره فعالیتش  محدود به جغرافیای خاصی نیست، آقای احمدی‌نژاد هم نگاهش امروز به جغرافیای انسان است، البته نمی‌گویم در گذشته نبود اما اگر می‌خواهیم امروز او را بیشتر بشناسیم باید او را در جغرافیای امروز انسان بسنجیم یعنی روی خطاب آقای احمدی‌نژاد نه با انسان ایرانی بلکه با مفهوم انسان است و فرقی نمی‌کند ایرانی باشد یا خیر چرا که می‌خواهد با انسان سخن بگوید زیرا به درستی می‌داند که جهان رو به سمت یکپارچگی است.

وی ادامه داد: حال سوال می‌شود چرا رئیس‌جمهور سابق ایران به امارات رفته است؟ چرا جای دیگری نرفته است؟ چراکه آنجا یک اجتماعی از تازه‌ها و ابداعات همه آدم‌ها در این کره خاکی برگزار می‌شود که این بهترین موقعیت برای یک کنشگر است که می‌خواهد آشنا شود و امروز امارات این نمایشگاه را برگزار کرده است که محصولات دانش و اندیشه بشر را نشان می‌دهد.

رفتار احمدی‌نژاد کنشگری سیاسی نیست بلکه یک کنشگری اجتماعی و فرهنگی است

این فعال سیاسی بیان کرد: کنشگر اجتماعی و فرهنگی طبیعتا روی حوزه سیاست هم تاثیرگذار است زیرا حوزه‌های انسانی همه روی یکدیگر تاثیرگذار هستند، یعنی رفتار و کنش شما می‌تواند روی سیاست اثر بگذارد و به نظر من رفتار آقای احمدی‌نژاد کنشگری سیاسی نیست بلکه یک کنشگری اجتماعی و فرهنگی است و می‌تواند روی حوزه سیاست آثار بگذارد.

وی یادآور شد: امروز مشاهده می‌کنیم مواجهات و برخوردهایی با سفر آقای احمدی‌نژاد می‌‎شود و می‌گویند چرا با دیگری عکس گرفته است، نفس عمل مواجهه با انسان است و به نظر من هیچ عیبی نباید مانع شود چراکه آنجا یک مواجهه انسانی صورت گرفته است.

رفتارهای این روزهای رئیس‌جمهور پیشین ایران که نامش با حاشیه گره خورده است، در میان منتقدان و دوست‌دارانش بازتاب‌های مختلفی دارد، حال باید دید به گفته منتقدانش دست از سکوت مقطعی بر‌می‌دارد و برای دیده شدن هرکاری می‌کند یا اینکه به قول موافقانش به سمت و سوی کنشگری اجتماعی و فرهنگی می‌رود؟

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز