خبرگزاری کار ایران

غلامزاده در گفت‌وگو با ایلنا:

نخ عروسک کره‌جنوبی در دست ایالات متحده است/ برخی کشورها از ترس واشنگتن واکسن‌های خریداری شده ما را با عنوان «اهدایی» ارسال می‌کنند

نخ عروسک کره‌جنوبی در دست ایالات متحده است/ برخی کشورها از ترس واشنگتن واکسن‌های خریداری شده ما را با عنوان «اهدایی» ارسال می‌کنند
کد خبر : ۱۱۳۷۵۲۳

یک کارشناس حقوق بشر گفت: نفس فریز و بلوکه کردن پول‌های ایران در کره جنوبی خلاف قوانین بین‌الملل و نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است اما آن‌ها این اقدام خلاف قانون را انجام می‌دهند چرا که آمریکا این فشار را علیه آن‌ها اعمال کرده که پول ایران را آزاد نکنند.

حمیدرضا غلامزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص انفعال کره جنوبی در موضوع دارایی‌های بلوکه شده ایران در این کشور در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به اعلام وزارت خزانه‌داری ایالات متحده مبنی بر آزادی مبادلات مرتبط با پاندمی کرونا سئول همچنان هیچ اقدامی در بازپس دادن این پول‌ها صورت نداده است، گفت: نخست باید این نکته را متذکر شوم که مساله مجوزی که اوفک برای مبادلات بشردوستانه صادر کرد، روی کاغذ است و خیلی از کشورها هنوز برای فروش دارو، خدمات پزشکی و اقلام مرتبط با ویروس کرونا به ایران می‌ترسند که فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا علیه آن‌ها اعمال شود و به همین دلیل است که حتی بخشی از واکسن‌هایی که به عنوان اهدایی مطرح می‌شود، از طریق دیگری هزینه‌اش پرداخت شده و برای جلوگیری از فشار آمریکا در قالب هدیه به ایران ارسال می‌شود.

وی افزود: پس نکته اول این است که حرف و عمل آمریکا با هم تطابق ندارد و در ظاهر ژست انسان‌دوستانه می‌گیرد اما در عمل چیزی محقق نمی‌شود. نکته کلی‌تری نیز داریم و آن موضوع کره جنوبی است؛ ما دو دولت در شرق آسیا داریم که عملا وابسته‌های ایالات متحده و تحت قیمومیت این کشور در این منطقه مخصوصا برای مقابله با چین هستند و یکی از این کشورها کره جنوبی است و نخ این عروسک در دست واشنگتن است.

وی ادامه داد: نفس فریز و بلوکه کردن پول‌های ایران در کره‌جنوبی خلاف قوانین بین‌الملل و نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است اما آن‌ها این اقدام خلاف قانون را انجام می‌دهند؛ چراکه آمریکا این فشار را علیه آن‌ها اعمال کرده که پول ایران را آزاد نکنند و جالب آنجاست که این روند در زمان دونالد ترامپ آغاز شده و حالا نیز که وی رای نیاورده باز هم ادامه دارد و این همان تناقض در حرف و عمل ایالات متحده است که در بحث کمپین فشار حداکثری نیز شاهد بودیم که همچنان توسط دموکرات‌ها ادامه پیدا کرده است. تا زمانی که دستور ایالات متحده وجود دارد، عملا حتی مبادلات بشردوستانه، ایجاد خط اعتباری یا تهاتر در زمینه خرید دارو و واکسن هم محقق نمی‌شود؛ چراکه نفس این بلوکه کردن به منظور فشار علیه مردم ایران ایجاد شده تا مردم عاصی شده و دست به اعتراض بزنند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: بنابراین وقتی این نیت وجود دارد، منطقا اجازه فروش و استفاده از این پول هیچ‌وقت به کره و ایران داده نخواهد شد و ما می‌بینیم چه پیش از پاندمی و چه پس از آن، هیچ تحولی در خصوص این موضوع صورت نمی‌گیرد و آمریکا می‌خواهد در آستانه از سرگیری مذاکرات برای احیای برجام از این پول‌ها به عنوان ابزاری برای فشار بر ایران و ابزار چانه‌زنی استفاده کند.  

غلامزاده همچنین در پاسخ به این سوال که امروز کره موضوع اهدای واکسن به ایران را مطرح می‌کند و این در حالی است که در زمان اضطرارِ تهران برای خرید واکسن، سئول حاضر به همکاری نبود، آیا تهران می‌تواند این مساله را در مجامع حقوقی دنبال کند، گفت: البته اشاره کردم که واکسن‌های اهدایی یا واکسن‌هایی هستند که هزینه‌اش پرداخت شده یا نزدیک به تاریخ انقضا هستند. لذا عملا پیشنهاد کره جنوبی نیز از جنس ژست گرفتن است و این‌ها برای ما مشکل را حل نمی‌کند. من تخصص حقوقی ندارم اما ما باید نسبت به فریز شدن پول‌هایمان در نهادهای بین‌المللی مکرر اعتراض داشته باشیم که خلاف حقوق بشر است و مردم را از دسترسی به واکسن محروم می‌کند. ما البته از گردنه خرید واکسن عبور کردیم اما در اوایل پاندمی برای خرید کیت تست و تجهیزات ایمنی دچار مشکل بودیم. اینکه بتوانیم این موضوع را در دادگاه بین‌المللی مطرح کنیم، احتیاج به تخصص حقوقی دارد.  

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز