ربیعی:
دفاع از حقیقت در کوران اخبار جعلی بار سنگینی بر روی دوش خبرنگاران گذاشته است
علی ربیعی گفت: دفاع از حقیقت در کوران اخبار جعلی و روایتسازیهای دروغین وظیفه سنگینی بود که خبرنگاران در این دوران به دوش دارند.
به گزارش ایلنا، علی ربیعی با انتشار پیامی روز خبرنگار را تبریک گفت و نوشت:
روز و روزگار خبرنگاران
سالروز گرامیداشت روز خبرنگار ۱۴۰۰ هم رسید. سالی پر از رخدادهای تلخ و شیرین؛ فراز و نشیبها و جهانی پر از تلاطم و ایرانی مملو از تحولات سریعی را که بخشی از آنها دیده شد و بخشی هم از آنها دیده نشد پشتسر گذاشتیم. تحولات بینالملل همچنان سایهای بر زندگی ایرانی دارد. همبسته تحریم و کرونا و خشکسالی در کنار تحولات سیاسی نیز زندگی ایرانیان را متأثر ساخته است و در این میان بر تحول سیاسی انتقال قدرت، اولین روز خبرنگار با دولت سیزدهم را در پیش رو داریم. بیتردید جامعه ایران با هر طبقهبندی و گروهبندی بیش از دورههای دیگر نیازمند خواندن و شنیدنی است که زمینه شناخت عمیق و صحیح از روندها و رویدادها را فراهم سازد و در گام بعدی بستری برای ریشهیابی و فایق آمدن بر چالشها و مشکلات تدارک ببیند. برخی میگویند که در سالهای اخیر وارد عصر پساحقیقت شدهایم که در آن مرزهای بین حقیقت و جعل فروریخته است. در این دوران رسالت خبرنگاران نه تنها به پایان نرسیده بلکه فصل تازهای را آغاز کرده که مستلزم اقدام و شجاعتی بیش از گذشته برای پیروزی در جنگ روایتها و دفاع از حقیقت هست.
خبرنگاران ما از یکسو با تحریمهای یکجانبه و از طرف دیگر با پاندمی کرونا مواجه بوده و هستند و نیز موج سنگین و بیسابقهای از اخبار جعلی در یک جنگ روانی کمسابقه علیه مردم ایران به راه افتاد. دفاع از حقیقت در کوران اخبار جعلی و روایتسازیهای دروغین وظیفه سنگینی بود که خبرنگاران در این دوران به دوش دارند.
این در شرایطی بود که برخی از رسانههای بزرگ و پرهزینه متأسفانه بهدلیل عدم شناخت کافی از مسائل و سرشت جنگ روایتها در این دوران پرفشار و توجه به اهداف کوتاه مدت سیاسی داخلی، توانایی تشخیص خود را برای قرار گرفتن در سمت درست این نبرد روایتها از دست دادند. بار این مسئولیت را خبرنگاران با قلم و عکاسانی با دوربین در تحریریههای کوچک و با فشارهای متعدد و اقتصادی و امنیت شغلی برعهده گرفتند.در این سالها اتقافات میمونی رخ داد. در حالی که سالها از نسل روزنامهنگاران مؤلف گذشته بود اما این روزها با روزنامهنگارانی آشنا شدیم که نوشتههایشان در جامعه و میان مردم دیده و شنیده میشود.
فضای مجازی و رسانههای نوین را روزنامهنگاران صاحب قلم رونق جدیدی بخشیدهاند و روح تازهای به عرصه خبر دادهاند.البته جای تأسف است که رسانههایی با سرمایههای ملی با عدمشناخت و کوتاهمدتبینی خود فاقد خلاقیت و رشد شدند و در نتیجه افراد و جریانهایی که بتوانند چشمها و گوشها را به داخل حفظ کنند نبودیم. و باز هم تحریریههای کوچک و خبرنگاران پررنج در کنار مردم ماندند و نوشتند.
با رشد انفجاری فضای مجازی و شبکههای اجتماعی با پدیده نسلی از خبرنگاران بیرسانه روبهرو شدیم که باید حضور آنها را هم به فال نیک بگیریم و تلاشهای آنها را نیز باید گرامی داشت.
بهرغم همه کاستیها و برخی اختلافات همه اهالی رسانه باید از نهاد رسانه حفاظت کنند و آن را زنده نگه دارند. در راستای حفظ دستاوردهای نهادهای مدنی باید از مطبوعات حفاظت کرد.
روز خبرنگار یادآور از دست دادنهای عزیزانمان نیز هست. امسال روز خبرنگار را در حالی گرامی میداریم که عزیزانی چون روحالله رجایی، علی اکرمی، سهیل گوهری، مهشاد کریمی، ریحانه یاسینی و اسامی عزیزانی دیگر که در یادم نمانده است، در میان ما حضور ندارند. نام و یادشان گرامی باد.
روز خبرنگار را به امید روزهای پر از روشنایی، امید و زندگی بهتر برای همه ایرانیان و خبرنگاران عزیز تبریک میگویم.