سردار جلالی:
قریب به ۲۵۰ محصول راهبردی در سبد محصولات پدافند سایبری وجود دارد/ سال گذشته نزدیک به ۴ هزار رزمایش را در حوزههای مختلف برگزار شد
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در حال حاضر قریب به ۲۵۰ محصول راهبردی در سبد محصولات پدافند سایبری داریم که این تعداد باید توسعه پیدا کند
به گزارش ایلنا، سردار غلامرضا جلالی در جلسه کمیته پدافند غیرعامل بنیاد مستضعفان با بیان اینکه هر روز که میگذرد بر اهمیت پدافند غیرعامل افزوده میشود، گفت: مبدع این امر در کشور رهبری انقلاب هستند و این اتفاق به دو دلیل رخ داده است. نخست افزایش سطح دشمنی دشمنان و دلیل دوم افزایش و توسعه داشتهها و داراییهای ماست.
وی با بیان اینکه در پدافند غیرعامل ما با چند مولفه اصلی و اساسی روبهرو هستیم، ادامه داد: داراییها و زیرساختها، آسیبپذیریها، تهدیدات و اثر تهدید بر آسیبپذیری و پیامدهای احتمالی ناشی از آن، مولفه اصلی و اساسی پدافند غیرعامل هستند.
جلالی گفت: در حوزه داراییها و زیرساختها، به دلیل تحول فناورانه، در حال تغییر جنس داراییهایمان هستیم. پول نمونه بارز این مسئله است که زمانی، به صورت کاغذی و فیزیکی بود که در حال تبدیل شدن به یک دارایی دیجیتال است. مسلما صیانت از این دارایی، الزامات خاص خود را دارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه همزمان با رشد و توسعه فناوری، ما با تهدیداتی مواجهیم که در ذات فناوری نهادینه شده است، اظهار کرد: بنابراین باید راه اشراف دشمن از این طریق را مسدود کرد. متاسفانه نظام قانونگذاری کشور ما متناسب با سرعت فناوری شکل نگرفته و شاهد یک عقبافتادگی در این زمینه هستیم.
وی یادآور شد: رفع آسیبپذیریها نیازمند راهبردهای نوین و بهروز است و روشهای قدیمی دیگر در برابر تهدیدات نوین و پیچیده پاسخگو نیست.
جلالی ادامه داد: منظور از آسیبپذیریها، ضعفها و مشکلات داخلی است که اتفاقا دشمن هم تهدیداتش را از طریق همین آسیبپذیریها عملیاتی میکند.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در مواجهه با تهدیدات، نیازمند سامانه زنده و پویای پدافند غیرعامل هستیم، تصریح کرد: سازمان پدافند غیرعامل کشور در این حوزه در ۱۰ گرایش تخصصی، رویکردهای مبتنی بر پدافند غیرعامل را طراحی کرده و تلاش دارد اشراف زیرساختی دشمن را به حداقل ممکن برساند.
وی با بیان اینکه انتظار سازمان پدافند غیرعامل کشور از بنیاد مستضعفان به عنوان یک نهاد زیرمجموعه دفتر مقام معظم رهبری این است که متفاوت از سایر دستگاه اجرایی و دولتی در عمل به الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل اقدام کند، تصریح کرد: امسال یکی از مهمترین ماموریتهای ما درحوزه زیرساختهای حیاتی این است که اجازه ندهیم از فناوریهای وابسته به دشمن به ویژه آمریکایی در زیرساختهای حیاتی استفاده شود.
جلالی گفت: با توجه به گستره فعالیتهای بنیاد مستضعفان، این بنیاد شرکتهایی را در زمینه مشاوره در حوزههای مربوط به پدافند غیرعامل تاسیس کند که متولی نهادینهسازی الزامات پدافند غیرعامل هم در شرکتهای زیرمجموعه بنیاد باشد و هم بتواند به سایر سازمانها و شرکتهای خدمترسانی کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: با توجه به گستره فعالیت بنیاد مستضعفان، باید پدافند غیرعامل به عنوان یک تفکر استراتژیک در این نهاد و زیرمجموعههای آن مطرح شده و در دستور کار قرار گیرد.
جلالی بنیاد مستضعفان را یک نهاد انقلابی با رسالتی انقلابی دانست و اظهار کرد: بنیاد مستضعفان به عرصه تولید محصولات راهبردی پدافند غیرعامل با حمایت از شرکتهای دانش بنیان ورود کند.
جلالی یادآور شد: ما در حال حاضر قریب به ۲۵۰ محصول راهبردی در سبد محصولات پدافند سایبری داریم که این تعداد باید توسعه پیدا کند. برای نمونه سازمان پدافند غیرعامل کشور با همکاری صنایع داخلی، توانسته است سامانههای اسکادای بومی را طراحی کند که از کیفیت به مراتب بیشتری از نمونه خارجی آن برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه سازمان پدافند غیرعامل کشور با ساماندهی و ساختارسازی قرارگاه و نظامات عملیاتی، توانسته است ساختار منسجمی را در زمینه دفاع غیرعامل تشکیل دهد، ادامه داد: نتیجه این ساختار منسجم، تدوین، تصویب و ابلاغ «نظام عملیاتی آمادگی و رزمایشها در دستگاه های اجرایی»، «نظام عملیاتی پدافند سایبری» و «نظام مصونسازی و عملیات پدافند شیمیایی کشور» است.
جلالی اعلام کرد: سازمان پدافند غیرعامل کشور تا سال گذشته نزدیک به ۴ هزار رزمایش را در حوزههای مختلف برگزار کرده است که هدف آن ارتقای آمادگی و تابآوری در زیرساختها است.