خبرگزاری کار ایران

روحی‌صفت در گفت‌وگو با ایلنا:

تهران تلاش می‌کند طالبان را متقاعد کند که نمی‌توانند از طریق نظامی به مشارکت در قدرت برسند/ وضعیت فعلی افغانستان نتیجه خروج غیرمسئولانه آمریکاست

تهران تلاش می‌کند طالبان را متقاعد کند که نمی‌توانند از طریق نظامی به مشارکت در قدرت برسند/ وضعیت فعلی افغانستان نتیجه خروج غیرمسئولانه آمریکاست
کد خبر : ۱۰۹۴۲۶۸

یک کارشناس مسائل افغانستان گفت: وضعیت فعلی نتیجه سیاست‌های ایالات متحده در این کشور است چرا که نتوانسته ثبات، آرامش و صلح را در افغانستان ایجاد کند و حالا هم با خروج غیرمسئولانه که هیچ یک از عواقب آن مدنظر قرار نگرفته باعث شده تا چنین مسائلی برای افغانستان رخ دهد.

محسن روحی‌صفت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در تحلیل شرایط موجود در افغانستان و تاثیر آن بر کشورمان که باعث ابراز نگرانی وزارت امور خارجه شده است، گفت: اوضاع فعلی افغانستان و تشدید ناآرامی‌ها برای همه همسایگان نگران‌کننده است که بی‌ثباتی این کشور  می‌تواند به سایر کشورها سرایت کند و برای ایران این مساله علاوه بر همه تبعات منفی می‌تواند باعث افزایش موج مهاجرت و همچنین ایجاد ناآرامی در مرزها شود. 

وی ادامه داد: این وضعیت نابسامان دولت و مردم افغانستان دغدغه مردم و دولت ما نیز هست چرا که آن‌ها از همزبانان، هم کیشان و همسایه ما هستند که مگران وضعیت‌شان هستیم.

این کارشناس مسائل افغاستان در پاسخ به سوالی در خصوص نقش تهران برای کاهش سطح تنش در همسایه شرقی کشورمان گفت:  در پاسخ به این سوال که چه کسی می‌تواند به مردم افغانستان کمک کند باید بگویم هیچ کس بهتر از خودشان نمی‌تواند این کمک را انجام دهد به این معنی که رهبران و کسانی که برای مردم مرجع هستند باید با یکدیگر وحدت پیدا کنند و یک برنامه مسنجم را برای جلوگیری از جنگ‌های داخلی و افراطی گری داشته باشند. 

وی افزود: هیچ کشور خارجی نمی‌تواند چندان به آن‌ها کمک کند مگر اینکه خودشان پیش از همه به خودشان کمک کنند؛ لذا مهم‌ترین کار این است که یک انسجام بین رهبران گروه‌های سیاسی ایجاد شود تا مردم برای مقابله با افراطی‌گری بسیج شوند در غیر اینصورت دولت هم به تنهایی قادر نیست و دولت هم باید پذیرش همه گروه‌ها را برای انسجام داشته باشد. 

روحی‌صفت در پاسخ به این سوال که جمهوری اسلامی همواره از گفت‌وگو‌های بین‌الافغانی حمایت کرده و آن را تنها راه برقراری ثبات دائمی در این کشور دانسته و همچنین برای حفظ ارتباط خود با همه گروه‌ها و میزبانی از طالبان در تهران مورد انتقاد قرار گرفته آیا می‌تواند نقشی تسهیل کننده برای ایجاد آرامش داشته باشد، گفت: ایران می‌تواند توصیه کند و هدف ما هم همین بوده که آن‌ها متقاعد کنیم که با دولت مستقر در کابل وارد گفت‌وگو شوند و مسائل فیمابین را از این طریق حل کنند ولی تا زمانی که خودشان نخواهند چنین اتفاقی نخواهد افتاد. تلاش ما این است که طالبان متقاعد شوند که نمی‌توانند از طریق نظامی به مشارکت در قدرت برسند. زمانی که آن‌ها به این نتیجه رسیدند بتوانیم مسیر گفت‌وگوهای موثر را تسهیل کنیم. 

این کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص نقش خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بر ایجاد بی‌ثباتی در این کشور نیز گفت: وضعیت فعلی نتیجه سیاست‌های ایالات متحده در این کشور است چرا که نتوانسته ثبات، آرامش و صلح را در افغانستان ایجاد کند و حالا هم با خروج غیرمسئولانه که هیچ یک از عواقب آن مدنظر قرار نگرفته باعث شده تا چنین مسائلی برای افغانستان رخ دهد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز