احمدینژاد پس از ثبتنام در انتخابات:
همه ما باید برای اصلاح اساسی روند امور اقدام کنیم/ دوری از اهداف و مبانی انقلاب، دور زدن مردم و جدا کردن منافع شخصی و گروهی از منافع عمومی تنها بخشی از این اشکالات است/ اگر رد صلاحیت شوم در انتخابات شرکت نمی کنم
محمود احمدینژاد گفت: دوری از اهداف و مبانی انقلاب، دور زدن مردم جدا کردن منافع شخصی و گروهی از منافع عمومی تنها بخشی از این اشکالات است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود احمدینژاد پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه خداوند را امروز سپاسگزارم که یک بار دیگر با ملت بزرگ ایران سخن می گویم، با تبریک پیشاپیش عید سعید فطر گفت: کمتر کسی است که بر حساسیت شرایط کنونی و سرنوشتساز بودن آن اذعان نداشته باشد. شرایط کشور از نظر اقتصادی سیاسی داخلی و خارجی فرهنگی اجتماعی و امنیتی بسیار دشوار است.
وی افزود: دروغ، فساد سازمان یافته، تبعیض اشرافیت مذهبی سیاسی و اقتصادی مردم را از اصلاح امور در چارچوب ساختار های موجود نا امید کرده است. حقیقتاً روالی که اکنون کشور اداره میشود امکان اصلاح وجود ندارد. همه ما باید برای اصلاح اساسی روند امور اقدام کنیم.
رئیس دولت نهم و دهم تصریح کرد: دوری از اهداف و مبانی انقلاب، دور زدن مردم جدا کردن منافع شخصی و گروهی از منافع عمومی تنها بخشی از این اشکالات است. جدا شدن حکومت از مردم و دور کردن آنها از تصمیمگیری کار را به جایی رسانده که مردم از اهداف انقلاب و تاسیس جمهوری اسلامی دور شدند؛ زمانی انتخابات برای حضور پرشور مردم بود و روی آن در مقابل کشورهای شرقی و غربی حساب میکردند و باعث سربلندی بود اما اکنون از آن خودداری میشود چرا که نشانه شرمندگی است.
متن کامل سخنرانی احمدی نژاد به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه والنصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه
- خداوند بزرگ را سپاسگزارم که یک بار دیگر با ملت بزرگ ایران سخن می گویم.
- پیشاپیش عید سعید فطر را تبریک عرض می کنم و بهترین ها را برای همگان آرزومندم.
- کمتر کسی است که بر حساسیت شرایط کنونی و سرنوشت ساز بودن حوادث آینده اذعان نداشته باشد.
- شرایط کشور از نظر اقتصادی ، سیاسی، داخلی و خارجی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی بسیار دشوار است.
- دروغ، فساد سازمان یافته، ریا و دورویی، رانت و تبعیض، اشرافیت مذهبی، اشرافیت سیاسی و اشرافیت اقتصادی، مردم را از اصلاح امور در چارچوب ساز و کارهای موجود ناامید کرده است.
- حقیقتا هم به روالی که اکنون کشور اداره می شود، امکان اصلاح وجود ندارد.
- همه باید خود را برای یک اصلاح اساسی و خانه تکانی بزرگ و گسترده آماده کنیم.
- روند امور باید بر اساس خواست مردم و اراده آنها اصلاح شود.
- اشکال اصلی کشور، نوع نگاه مدیریت کلان به مسائل کشور است.
- دوری از اهداف و مبانی انقلاب، دور زدن مردم، جدا کردن منافع شخصی و گروهی مسئولان از منافع مردم ، تنها بخشی از این اشکالات است.
- جدا شدن حکومت از مردم و دور کردن آنان از جایگاه تصمیم گیری، کار را به جایی رسانده است که به کلی از انتظارات مردم از انقلاب و اهداف تاسیس جمهوری اسلامی دور شده ایم.
- زمانی افتخار نظام به برگزاری انتخابات و حضور پرشور مردم در صحنه بود و روی آن مانور داده می شد و به عنوان نقطه قوت و برتری نظام و انقلاب در برابر نظامات شرقی و غربی روی آن تبلیغات وسیع صورت می گرفت اما اکنون کار به جایی رسیده است که از اطلاع رسانی در باره آمار و مشارکت مردم در انتخابات طفره می روند چرا که مایه شرمندگی است.
- بدتر آنکه بعضی ها اساسا امید و آرزویشان این است که مردم در انتخابات، مشارکت جدی نداشته باشند تا افراد موردنظر آنان رای بیاورند.
- این از آن جهت است که مردم هیچ وقت آنها را قبول نداشته اند و آنان از نظر محبوبیت، نه تنها در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارند بلکه با مخالفت شدید مردم مواجهند.
- نمونه اش دومرحله انتخابات اخیر مجلس است که باید آن را نمره مردودی و پاسخ منفی مردم در برابر تقاضای مشارکت دولت و حکومت دانست.
- اما حتی یک نفر هم در این مملکت حاضر نشد اعلام کند که معنای این موضع گیری مردم را درک کرده و از مردم عذرخواهی کند و قول اصلاح بدهد.
- به جای آن با قبول نتیجه انتخابات و خوشحال از سر کار آمدن افراد مورد نظر، به مردم بی اعتنایی و بی محلی شد.
- انتخابات پرشور به یک لفظ توخالی تبدیل شده و کسی برای تحقق آن، که لازمه تداوم انقلاب و نظام است، دل نمی سوزاند.
- اسم این را هم انقلابی گری گذاشته اند.
- یعنی انقلابی ها فقط وقتی می توانند در صحنه باشند که مردم صحنه را ترک کرده باشند.
- این یک انحراف بزرگ و اساسی از انقلاب است.
- معلوم است که این وضعیت، ربطی به خدا، پیامبر و امام زمان(ع) ندارد.
- مردم انقلاب نکردند که حکومت و قدرت و امتیازات را از یک عده بگیرند و به یک عده دیگر تحویل دهند و پی کارشان بروند.
- الان هم علیرغم برخی حرفهای شعاری و تکراری، فهم عموم مردم این است که آقایان از عدم مشارکت مردم نه تنها ناراحت نیستند بلکه خیلی هم خوشحالند.
- چرا که در عدم مشارکت مردم، فرصتی پیدا می شود که با مهندسی و طراحی از پیش تعیین شده، بالاخره بتوانند فرد خاص مورد نظر خود را که به هیچ شکلی نمی تواند آراء مردم را کسب کند، به مردم تحمیل نمایند.
- اسم این را هم گذاشته اند دولت انقلابی، مثل این مجلس به شدت حداقلی، حتی از شوراهای شهر و روستا هم نگذشتند و بسیاری از نیروهای صالح را رد صلاحیت کردند.
- اکنون امیدوارند که کرونا بهانه ای شود برای اینکه عدم مشارکت مردم با آن ماست مالی و رفو گردد.
- معلوم است که این امر به هیچ وجه رفو بردار نیست و بر پیشانی نظامی که مردم برای آن چند صد هزار شهید و مجروح داده اند، حک می شود.
- به لحاظ بین المللی هم متاسفانه در شرایط سیاسی نامطلوبی قرار داریم و یک گروه در کشور به دنبال این هستند که با مذاکره و دادن امتیاز و حاکم کردن اراده دشمن بر کشور، برای خود موقعیتی دست و پا کنند.
- گروه دیگر هم به اسم یکصدا کردن مسئولان کشور ، گمان می برند که می شود اینگونه در برابر دشمن ایستادگی کرد.
- باید گفت که هر دو گروه در مسیر انحراف از انقلاب و ملت حرکت می کنند.
- قدرت یک نظام سیاسی به مسئولانش نیست، بلکه قدرت ملی واقعی، مردم هستند.