خبرگزاری کار ایران

واعظی در حاشیه جلسه هیات دولت:

نشانه‌هایی از حضور اسرائیل به عنوان عامل حادثه نطنز وجود دارد/ افزایش سطح غنی‌سازی، نتیجه اقدامات طرف مقابل است

نشانه‌هایی از حضور اسرائیل به عنوان عامل حادثه نطنز وجود دارد/ افزایش سطح غنی‌سازی، نتیجه اقدامات طرف مقابل است
کد خبر : ۱۰۶۲۸۹۰

رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: ما نشانه‌هایی از اتفاق اخیر نطنز داریم که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی پشت آن بوده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود واعظی در حاشیه جلسه هیات دولت در خصوص اعلام خبر غنی‌سازی ۶۰ درصد و پیام آن به دنیا گفت: در ارتباط با این اقدام طبیعی است که فعالیت‌های هسته‌ای ما ماهیت صلح‌آمیز دارد و هرکدام از این اقداماتی که انجام می‌شود معمول است. یعنی مشخص است که برای چه هدفی داریم آن را انجام می‌دهیم. 

واعظی ادامه داد: از سوی دیگر هرچه مذاکرات طولانی می‌شود فشار تحریم بیشتر خواهد شد و علی‌رغم اینکه دولت جدید آمریکا اعلام کرده فشار حداکثری ترامپ شکست خورده اما با حفظ تحریم‌ها نشان می‌دهد همان راه را ادامه می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه ما شاهد یک خرابکاری تروریستی بودیم، گفت: نشانه‌هایی از اتفاق اخیر نطنز داریم که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی پشت آن بوده است. طبیعی است که آنچه ما تصمیم گرفتیم هم درباره زنجیره IR6 و هم در مورد افزایش غنی‌سازی تا ۶۰ درصد، هردو نتیجه اقدامات طرف مقابل است.

واعظی درباره سفر لاوروف به ایران نیز اظهار کرد: سفر بسیار خوبی بود و مذاکرات خوبی انجام شد. جلسه‌ای که با آقای ظریف داشتند بیش از سه ساعت طول کشید و معنای این زمان طولانی این است که همه موضوعات دوجانبه و ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت و طبیعی است که یکی از این موارد مسئله برجام بود و لاوروف هم حمایت خود را از آن اعلام کرد و به اجرای تعهدات همه طرفین و برداشتن تحریم‌ها تاکید داشت.

رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به سوال دیگری درباره ارجاع سوال از وزرا و گزارشهای‌آن به قوه قضاییه از سوی مجلس گفت: آنچه مجلس در پیش گرفته یک بدعت هست که از یک وزیر سوال می‌کنند و بعد این پرونده را در صحن به قوه قضاییه ارجاع می‌دهند و این روش صحیحی نیست. بیشتر مانند حرف‌هایی است که قبل از انتخابات مجلس عنوان کرده‌اند که اگر ما به مجلس برویم این کارها را انجام می‌دهیم و به هر روشی متوسل می‌شوند.

وی افزود: این نوع روش‌ها که اکنون پرونده تعدادی از وزیران ما را فرستاده‌اند در دولت‌های گذشته که ۸ سال مجلس داشتند هیچ کدام از اینها نبوده و اینکه این مجلس که هنوز یک سال هم نشده اینگونه کارها را انجام داده است. به نظر می‌رسد این کار سازنده نیست و به تعاملی که همواره مقام معظم رهبری بر آن اصرار دارد که باید بین قوای سه گانه باشد، آسیب می‌زند.

واعظی با بیان اینکه این اقدام بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس و تبصره ۲۳۴ آیین نامه است،‌گفت: این ماده  برای روز مبادا و اتفاق بسیار مهم است نه اینکه هر روز سر هر موضوعی بگویند ما این کار را انجام می‌دهیم به نظر می رسد خود آن بند قانونی هم لوث می‌شود.

رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به سوال دیگری درباره تصمیم‌گیری‌های ستاد ملی کرونا و اختلاف نظرها در این ستاد درباره سفرهای نوروزی گفت: براساس نظر مقام معظم رهبری وقتی که ستاد ملی تصمیم می‌گیرد، آن تصمیم فصل‌الخطاب است. این موضوع کاملا روشن است و موضوعی است که در شورای عالی امنیت ملی تصویب شده و رهبر انقلاب هم تایید کرده است.

 وی افزود: اگر کسی فکر می‌کند در ستاد ملی فقط مباحث در ارتباط با نظر یک دستگاه باشد آن وقت دیگر ستاد ملی درست نمی‌کردیم که از مجلس، قوه قضاییه و ستاد مشترک و همه دستگاه‌های مختلف دعوت کنیم. تصمیمی که در ستاد ملی گرفته می‌شود تصمیمی است که باید عرصه‌های مختلف اجتماعی را در آنجا لحاظ کنیم.

 واعظی عنوان کرد: برای یک پزشک راحت‌ترین کار این است که کل کشور را ببندید ولی این که کل کشور را ببندیم اول باید ما بودجه بزرگی را فراهم کنیم و برای کسی که مغازه دارد، اجاره مغازه و یا مالیات می‌دهد و چک دارد و همه اینها باید پیش‌بینی شود و نمی‌توانیم بگوییم که ببندند و باید وضعیت مردم را مد نظر قرار دهیم.

رییس دفتر رییس جمهوری بیان کرد: این تجربه فقط مختص ایران نیست تجربه همه کشورهای مختلف دنیا است که آنچه که وزارت بهداشت‌، وزارت اقتصاد و یا وزارت بازرگانی آنها عنوان می‌کند  لزوماً یک حرف نیست. ولی باید در یک جایی باشد که همه حرف‌ها را بشنود و یک تصمیم بگیرد.

وی گفت: اینکه من به عنوان یک دستگاه عضو شورا و ستادی باشم و فکر کنم که باید فقط آن ستاد تصمیمات و نظرات مرا اجرا کند،درست نیست. ضمن اینکه باید این حرف‌ها را در همان جلسه مطرح کنند.

 واعظی خاطرنشان کرد: این هم کار درستی نیست وقتی که همه مردم رعایت می‌کنند و مرگ و میر و فوتی‌ها کم و دو رقمی می‌شود، یک دستگاه فکر کند همه کارها را خودش انجام داده و به آن افتخار کند و به محض اینکه اتفاقی می‌افتد یا مردم رعایت نمی‌کنند یا به هر دلیل دیگری، خصوصا این بار که در موج چهارم ویروس جهش یافته وارد کشور شد انگشت‌مان را رو به دستگاه‌های دیگر بگیریم. وزارت کشور ما همان وزارت کشوری است که به عنوان قرارگاه کارهای بزرگ را در ۱۸ هفته انجام داد که ما آرامشی در کشور داشتیم.

 رییس دفتر رییس جمهوری گفت: در کمیته‌های مختلف ما هم همین است. وزیر راه ما همان وزیری است که هر چه به وی ابلاغ شد انجام داد. به نظر من این مقدار بی‌انصافی است که ما سخنی را نسبت به همکارانمان عنوان کنیم. روی اعصاب مردم راه برویم و مرتب حرف‌های بسیار تند و منفی بزنیم.

وی اضافه کرد: وظیفه ما حرف زدن نیست وظیفه ما عمل کردن است ما نمی‌خواهیم درباره کار به این بزرگی مرتب سخنرانی کنیم و ما حتماً باید عمل کنیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز