خبرگزاری کار ایران

نورانی‌نژاد در گفت‌و‌گو با ایلنا:

تحریم‌ها، شیوع کرونا و میزان تزریق واکسن بر سرنوشت انتخابات تاثیرگذار خواهد بود/ باید به سراغ مذاکره با آمریکا برویم

تحریم‌ها، شیوع کرونا و میزان تزریق واکسن بر سرنوشت انتخابات تاثیرگذار خواهد بود/ باید به سراغ مذاکره با آمریکا برویم
کد خبر : ۱۰۵۳۳۷۲

سخنگوی حزب اتحاد ملت گفت: حل یا تداوم تحریم‌ها و کنترل کرونا و توزیع و تزریق واکسن، در میزان مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار است.

حسین نورانی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در ارزیابی عملکرد دولت و مجلس در سال گذشته، اظهار کرد: در سال ۹۹ جهان با بحران بزرگ کرونا مواجه شد و کشور ما نیز از کشورهایی بود که مرگ و میر بالایی ناشی از این ویروس داشت؛ دولت هم توانمندی مالی لازم را برای قرنطینه نداشت و در مجموع هم حاکمیت و هم مردم با این بحران فراگیر جهانی مواجه شدند و سال سختی را پشت‌سر گذاشتند. 

وی افزود: همچنین ما با تحریم‌ها نیز مواجه بودیم که البته کنار رفتن ترامپ از ریاست جمهوری آمریکا نویدبخش این شد که با دیپلماسی فعال از این تحریم‌های سخت خارج شویم و با توجه به دو تجربه متفاوت دوره اوباما و ترامپ، مطالبه حل اساسی مسائل فیمابین ایران و آمریکا فراگیر شود؛ اساسا برآورد من این است که سیاست خارجی تنش‌زدا از موضوعات اصلی باشد که در انتخابات ۱۴۰۰ مورد توجه بخش بزرگی از جامعه قرار خواهد گرفت چون عملا نقش مهم این عامل در معیشت و آرامش مردم درک شده است. 

سخنگوی حزب اتحاد ملت بیان کرد: در واقع باید گفت راهبردهای پیشین، اگر در زمان خودش هم موجه بود که همان هم جای بحث و بررسی دارد، قطعاً با تغییراتی که در دولت آمریکا صورت گرفته و نسبت دیگر کشورها با این دولت و توان اجماع‌سازی که دولت بایدن به نسبت دولت ترامپ دارد و این که بالاخره معقول‌تر از دولت پیشین است، ضمن حل و فصل مساله برجام، باید اصل مسائل فیمابین ایران و آمریکا را به نحوی مدیریت کرد و از این تخاصم پرهزینه خارج شد تا به سمت یک توازن در ارتباط با شرق و غرب برویم. مساله‌ای که عدم تحققش موجب سوء استفاده بسیاری از دشمنان و رقبای منطقه‌ای و غیر منطقه‌ای شده است.

نورانی‌نژاد گفت: متاثر از این مسائل و مسائل مدیریتی در اداره کشور به لحاظ اقتصادی نیز سال خوبی را پشت‌سر نگذاشته‌ایم و تورم و کاهش روزانه ارزش پول و قدرت خرید، امان مردم را بریده است. به نظر می‌رسد با توجه به بودجه‌ای که برای سال آینده در نظر گرفته شده، سال ۱۴۰۰ نیز سال خوبی نخواهد بود و احتمالا سالی با افزایش تقدینگی شدید و تورمی بالاتر از سال ۹۹ خواهیم داشت که بسیار نگران‌کننده است و چه بسا تبعات اجتماعی و اعتراض بخش‌های مختلف جامعه را در بر داشته باشد. 

وی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: برای انتخابات چند عامل وجود دارد که می‌تواند در میزان مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار باشد؛ یکی حل یا تداوم تحریم‌هاست و دیگری، میزان کنترل کرونا و توزیع و تزریق واکسن آن است. 

وی به تزریق واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: مردم از طریق اخبار سایر کشورها متوجه خواهند شد که ما در روند تزریق واکسن چقدر عقب هستیم و اگر این مسأله همچنان با تأخیر همراه باشد و با افزایش سفرهایی که در ایام نوروز پیش آمده با موج جدیدی از افزایش شدید کرونا مواجه می‌شویم که بر روی مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ تأثیر منفی خواهد گذاشت. 

وی گفت: پیشرفت ما در تولید واکسن داخلی حائز اهمیت است اما اینکه نتوانسته‌ایم کماکان به میزان قابل قبولی واکسن تهیه و تزریق کنیم یک ضعف بزرگ برای نهادهایی است که در این زمینه مسئولیت دارند و به رغم اینکه کشور ما از کشورهایی است که بالاترین تلفات را داشته است، این تأخیر، ناکارآمدی آزاردهنده‌ای برای مردم محسوب می‌شود. 

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: بر این اساس مشارکت در انتخابات یک مشارکت متوسط خواهد بود به خصوص اینکه انتخابات شوراها نیز با انتخابات ریاست جمهوری همزمان شده است، مگر این که حضور ناگهانی کاندیداهای جذاب و رقابت‌ساز، فضای رخوت کنونی را تغییر دهد. 

نورانی نژاد تأکید کرد: فعلا که چهره‌های مطرح و موج‌ساز اصلاح طلبان رغبتی برای فعالیت در انتخابات نشان نداده‌اند و عده‌ بسیاری از آنها معتقدند که از سد نظارت استصوابی که هیچگاه خارج از تعلقات جناحی نبوده، نمی‌توانند عبور کنند یا تقابل بخش‌های موازی با قدرت دولت چنان است که برای پرهیز از تشدید تنش‌ها کناره می‌گیرند که اینها اتفاقات خوبی برای یک نظام جمهوری نیست. در جمهوری اسلامی بنا نبود که ما به این نقطه برسیم اما متأسفانه با اعمال نظارت استصوابی و تضعیف نهادهای انتخابی توسط نهادهای موازی عملاً شاهد هستیم که هرچه جلوتر می‌رویم، نهاد انتخابات و نهادهای انتخابی در کشور ضعیف و ضعیف‌تر شده‌اند. 

سخنگوی حزب اتحاد ملت گفت: بزرگترین تهدید برای کشور این است که حق حاکمیت ملی به معنای اعمال اراده آزادانه مردم در سرنوشت خود دچار چالش شود. 

وی اظهار کرد: مقدم بر مشارکت بالا در انتخابات، باید به دیگر شاخص‌های یک انتخابات مطلوب همچون آزادی انتخابات پرداخت تا آحاد جامعه در بین کاندیداها کسی که آنها را نمایندگی کند، داشته باشند. حرف‌های موجود در دل جامعه در نگاه کاندیداها وجود داشته باشد. انتخابات، انتخاباتی رقابتی باشد و احزاب و نهادها در آن نقش موثری داشته باشند و در نهایت اینکه همه موضوعات در یک فرآیند سالم انتخاباتی رقم بخورد. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: در کشور ما تجربه نشان داده است که چنین انتخاباتی معمولاً مشارکت مردم را نیز در بر خواهد داشت وگرنه می‌دانیم که در برخی کشورهای به ظاهر جمهوری و دارای انتخابات، انتخابات‌هایی برگزاری می‌شود که بالای ۹۰ درصد مردم در آن شرکت می‌کنند اما هیچ کس به چشم انتخابات واقعی به آنها نگاه نمی‌کند؛ چون شاخص‌‌های مهم دیگری چون آزادی و رقابتی بودن انتخابات، در آنها رعایت نشده است.

انتهای پیام/
خبرنگار : آناهیتا یاوری
ارسال نظر
پیشنهاد امروز