خبرگزاری کار ایران

استاد دانشگاه آکسفورد در گفت‌وگو با ایلنا:

توافق هسته‌ای، اولویت سیاست خارجی «جو بایدن» است/ محافظه‌کاران در تهران و واشنگتن، در تمایل به عدم احیای برجام هم نظر هستند

توافق هسته‌ای، اولویت سیاست خارجی «جو بایدن» است/ محافظه‌کاران در تهران و واشنگتن، در تمایل به عدم احیای برجام هم نظر هستند
کد خبر : ۱۰۵۲۱۶۱

یک استاد روابط بین‌الملل تاکید کرد دشواری ایالات متحده و ایران این است که منتقدان محافظه کار در هر دو کشور در تمایل به عدم احیای توافق هسته‌ای،‌ هم نظر هستند.

«ریچارد کاپلان» استاد روابط بین‌الملل دانشگاه آکسفورد است. وی در گفت‌وگو با ایلنا به بیان دیدگاه خود در خصوص تنش‌ در روابط ایران و آمریکا و همچنین آینده «برجام» پرداخت.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که علت عدم بازگشت ایالات متحده به توافق هسته‌ای با ایران چیست، در حالی که «جو بایدن» در رقابت‌های انتخاباتی خود وعده داده بود این امر را محقق کند، گفت: توافق هسته‌ای با ایران یکی از اولویت‌های سیاست خارجی بایدن است. با این حال، دولت اعطای انگیزه‌های یک‌جانبه به ایران از جمله لغو تحریم‌ها را رد کرده است. در عوض، «مطابقت با انطباق» به عنوان ایده‌ای  که ایالات متحده و ایران اقدامات متقابل برای بازگشت به توافق هسته‌ای را انجام دهند را پیشنهاد داده است.

 وی افزود: دشواری ایالات متحده و ایران این است که منتقدان محافظه کار در هر دو کشور در تمایل به عدم احیای توافق هسته‌ای،‌ هم نظر هستند. اگرچه ممکن است خواسته معقولی باشد که ایالات متحده ابتدا به تعهدات خود برگردد اما از نظر سیاسی انجام این کار برای دولت بایدن غیرممکن است. به همین دلیل است که بایدن «انطباق برای انطباق» را پیشنهاد می‌کند.

کاپلان گفت: دولت بایدن توسط منتقدان جمهوری‌خواه و تندرو در کنگره آمریکا محدود شده است. وی نمی‌خواهد مقابل مخالفان محافظه‌کار بازی کند؛ به همین دلیل مشوق‌های یک جانبه‌ای به ایران ارائه نمی‌دهد.

وی همچنین با رد احتمال درگیری نظامی میان ایران و آمریکا گفت: بایدن به وضوح طرفدار دیپلماسی است. من هیچ جایی برای جنگ با ایران در سیاست خارجی بایدن، به ویژه پس از تجارب ایالات متحده در افغانستان و عراق، نمی‌بینم.

وی ادامه داد: پیش‌بینی در مورد آینده روابط آمریکا و ایران دشوار است. می‌توان تصور کرد که روابط ممکن است بهبود یابد و یک توافقنامه تجدید برجام یا توافق هسته‌ای جانشین وجود داشته باشد. همچنین می‌توان تصور کرد که روابط بهبود نیافته و ایران به کاهش تعهدات خود در قالب برجام ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز