خبرگزاری کار ایران

میرزاده در گفت‌وگو با ایلنا:

برخی از نامزدهای انتخاباتی به جای برنامه‌های واقع‌بینانه، برنامه‌ آسمانی می‌نویسند/ نیروهای وزین کشور زودتر از موعد قانونی اعلام کاندیداتوری نمی‌کنند

برخی از نامزدهای انتخاباتی به جای برنامه‌های واقع‌بینانه، برنامه‌ آسمانی می‌نویسند/ نیروهای وزین کشور زودتر از موعد قانونی اعلام کاندیداتوری نمی‌کنند
کد خبر : ۱۰۵۱۸۷۸

یک نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مردم دیگر به شعار رای نمی‌دهند بلکه آنان به برنامه نامزدها رای می‌دهند.

میرحمایت میرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که قرار است امسال در کشور برگزار شود، گفت: معتقدم در حال حاضر هرگونه اظهارنظر سخت و قابل تطبیق با واقعیت‌های موجود جامعه نیست و باید تا هنگامی که حضور نامزدها قطعی نشده است، دست نگه داشت.

وی با بیان اینکه اگر به سوابق گذشته انتخابات مراجعه کنیم در هر انتخابات باتوجه به زمانه‌اش  مشکلات خاصی وجود داشته است، اظهار داشت: هر انتخاباتی که در کشور برگزار شد، ویژگی‌های خاص خودش را داشت و مشارکت مردم در آن بالا یا پایین بوده است به طور مثال چهره‌هایی که خودشان را به عنوان نامزدهای انتخاباتی مطرح کردند، باعث تغییر شرایط شد‌ه‌اند و یا برنامه‌ها و شعارهایی که ارائه دادند باعث مشارکت بالای مردم شده است.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گاهی پیش آمده اتفاقاتی در کل دنیا رخ داده و مردم ماهم به این جمع‌بندی رسیده‌اند  که اگر حرفی داریم باید پای صندوق بزنیم اما اگر بخواهیم از شرایط کنونی صحبت کنیم ، قدری نگرانی وجود دارد که  نسبت به  انتخابات قبل بیشتر است.

وی با اشاره به برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه که باعث می‌شود در این دوره از انتخابات نگرانی بیشتری داشته باشیم انتخابات سال ۹۸ و مشارکت اندکی بود که در آن دوره از انتخابات رخ داد.

نماینده گرمی در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: انتخاباتی که در سال ۹۸ برگزار شد، نشان‌دهنده این نیست که مردم راضی باشند؛ روشن فکران و کسانی که پیگیر انتخابات هستند، متوجه شدند که این مشارکت پایین حتی برای خود مردم بسیار خوشحال‌کننده نیست و این طور هم فکر نمی‌کنند که دردها و انتقادات‌شان منعکس شده است و می‌خواهند اتفاقی بیفتد.

وی با بیان این که مردم به صلاحشان است در  انتخابات مشارکت داشته باشند و هر حرفی دارند باید پای صندوق‌ها بزنند، عنوان کرد: من احساس می‌کنم در حال حاضر پیش بینی خیلی سخت است و نمی‌شود اسفند سال ۹۸  را ملاک قرار داد و گفت با این وضعیت ممکن است مشارکت در این دوره از انتخابات از آن دوره پایین‌تر باشد، ضمن این که نکته ظریفی هم در این انتخابات وجود دارد که این است که با انتخابات سال‌های قبل متفاوت است که یکی به خاطر همزمانی انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان، میان دوره‌ای مجلس و شورای شهر است که خود  همین  متغیرها و پارامترها اثرگذار باعث  می‌شود هر فرد به خاطر یکی از آنها پای صندوق رأی بیاید و مشارکت صورت می گیرد.

این فعال سیاسی با بیان این‌که در این دوره از انتخابات  ۴ صندوق وجود دارد، گفت: به دلیل آنکه انتخابات اسفند ماه سال ۹۸ فقط در خصوص مجلس شورای اسلامی بود در فصل  زمستان قرار داشتیم و از سوی دیگر هم این که بسیاری  از کاندیداها رد صلاحیت شدند می‌توان نتیجه گرفت مجموع شرایط باعث شد مردم گلایه داشته باشند لذا معتقدم در حال حاضر باید محتاطانه تر واقعیت‌ها را بررسی کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که این روزها شاهد هستیم عده‌ای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرده‌اند ارزیابی شما از افراد چیست، گفت: اصولا نیروهای بسیار وزین زود اعلام کاندیداتوری نمی کنند زیرا این دست از افراد بیش از هر کس دیگری پایبند به قانون، اصول و مقررات هستند و به خودشان اجازه نمی‌دهند پیش از زمان قانونی اعلام کنند در انتخابات شرکت می‌کنند بنابراین دست نگه می‌دارند تا زمان ثبت نام فرا برسد آن وقت بگویند در میدان انتخاب حاضر  هستند.

میرزاده تاکید کرد: نکته مهم در امر انتخابات این است که احزاب فعال‌تر عمل کنند، این احزاب باشند که بگویند چه کسی را کاندیدا خواهند کرد و  تشکل‌های موجود چه کاری قرار است انجام دهند.

وی ادامه داد: نامزدهای انتخاباتی باید از طریق احزاب و تشکل‌ها به مردم معرفی شوند و بگویند چه فعالیت اجتماعی و سیاسی می‌کنند.

این فعال سیاسی با بیان این که باید اجازه داده شود همه در عرصه انتخابات حضور داشته باشند، اظهار داشت: باید اجازه دهیم یک جناح، حزب و یا گروهی که عقبه قابل توجهی دارند و به تفکرات مردم نزدیک  هستند، افرد خودشان را مطرح و در انتخابات شرکت کنند.

وی با اشاره به این که تنها چیزی که نباید مهم باشد اشخاص است، گفت: معتقدم چهره افراد و این‌که قبلا چه کاره‌هاییی انجام داده‌اند و کجا بودند  برای ما مهم نیست بلکه مهم برنامه است.

نماینده مردم گرمی در مجلس دهم ادامه داد: اگر کسی می‌خواهد وارد میدان انتخابات شود باید برنامه  ارائه دهد تا ببینیم چه برنامه‌ا‌ی برای به ساحل رساندن این کشتی طوفان زده دارد، الفبای برنامه را مطالعه کرده است یا خیر!

وی تاکید کرد: مردم آگاه شده‌اند و از این به بعد  به برنامه رأی می‌دهند نه به اشخاص؛ چرا که واقعا خسته شدند از این که آقا یا خانم فلانی  که قبلا مسئولیت داشته‌اند بدون برنامه برای کشور وارد انتخابات شوند.

این فعال سیاسی تصریح کرد: مردم باید تحقیقات صورت بگیرد تا ببینند اولاً شخصی که قبلا  مسئولیت داشته است، واقعا موفق بوده یا خیر، دوماً این شخص در موفقیت نهاد و تشکیلاتش چقدر موثر بوده است.

وی ادامه داد: قصدم از بیان این مطالب این است که باید بپذیریم گاهی نتیجه‌گیری با یافته‌های ذهنیمان  بی حاصل است حال  یک بار به یافته های علمی اتکا کنیم.

میرزاده خاطرنشان کرد: باید بپذیریم که اگر کشورهای توسعه یافته موفق هستند با یافته‌های علمی حکومت می‌کنند و تصمیم می‌گیرند. این کشورها اول تحقیقات لازم را انجام می‌دهند بعد تصمیماتشان  را که مبتنی بر یافته‌های پژوهشی است، عملی می‌کنند.

وی ادامه داد: در مقابل برنامه کسی که هیچ اعتقادی به برنامه مکتوب، مدون و زمینی نداشته باشد که بتوان آن را با خطکش اندازه گرفت و یک سال بعد برایش ارزیابی انجام داد راه به هیچ جایی نمی‌برد.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:  باید برنامه‌ای وجود داشته باشد تا با مقتضیات و امکانات موجود پس از یک سال سنجید که چقدر موفق بوده است. برنامه باید با در نظر گرفتن اسناد بالا دستی باشد چرا که رئیس جمهور که نمی خواهد قانون اساسی و اسناد بالادستی که مصوبات مجلس را دارند، کنار بگذارد وی مسئول اجرای آنان است لذا برنامه هم که می نویسد باید استنادات بالادستی داشته باشد.

وی گفت: بعضی‌ها برنامه‌های آسمانی می‌نویسند و در آسمان‌ها پرواز می‌کنند و امکانات، شرایط، قوانین و مقررات، فرهنگ حاکم و کشور و مقتضیات کشورداری را در نظر نمی گیرند و حرف هایی می زنند که ممکن است افراد عادی خوششان بیاید ولی حداقل در محافل علمی، روشن فکری و دانشگاهی‌ قطعا اینها نقد می شود و مشخص است کدام برنامه قابلیت اجرایی دارد یا ندارد.

این فعال سیاسی گفت: قانون اساسی در اصل سوم درباره رفع تبعیض نوشته است، از همین رو باید دید کسی که می‌خواهد رئیس جمهور شود میداند که مردم از کمبود‌ها و تبعیض‌ها  در رنج هستند و در تصمیم‌گیری‌ها چه اتفاقی می‌افتد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز