وحید هروآبادی در گفتوگو با ایلنا:
شورای نگهبان با رد صلاحیت احمدی نژاد هزینه خودش را بالا میبرد/ انتخابات ۱۴۰۰ میتواند نقطه برگشت به مطالبات مردم باشد
کنشگر مدنی منتسب به جریان احمدی نژاد به تحلیل فضای پیش روی انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و نقش مردم و سیاسیون را مورد بررسی قرار داد.
وحید هروآبادی کنشگر سیاسی نزدیک به جریان احمدینژاد در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره فضا و شرایط انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اظهار داشت: ما معتقد هستیم هیچ کس به جز مردم مشروعیتی برای تعیین سرنوشت اجتماعی آنها ندارد و منحصراً مردم هستند که باید حاکمان را با اراده خودشان انتخاب کنند. اکنون در میان چهرههایی که برای انتخابات اعلام آمادگی کرده یا در معرض آن هستند، منحصراً آقای احمدینژاد است که به وضوح مطالبه مردمی برای حضورش وجود دارد!
وی با اشاره به افزایش مطالبات مردمی برای حضور احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده خاطر نشان کرد: اگر این مطالبات افزایش یابد آقای احمدینژاد تکلیف شرعی و انسانی دارد که کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شود و از دست او خارج است به طوری که اگر شرکت نکند مذموم است که مطالبات مردم را به گوشهای گذارده و به مسائل و موقعیت سیاسی خودش فکر کند.
هروآبادی درباره اینکه احمدی نژاد یک بار رد صلاحیت شده و اکنون ممکن است دوباره رد شود، گفت: در قانون اساسی جایگاهی برای شورای نگهبان در انتخابات دیده شده است؛ چهار نهاد دادگستری، وزارت اطلاعات، ثبت احوال و نیروی انتظامی هستند که در انتخابات قابل رجوع هستند و هیچ نهادی پیش بینی نشده که استعلامی از این ارگانها جمعآوری کرده و به وزارت کشور بدهد، بنابراین این وظیفه شورای نگهبان است که از این نهادها استعلام بگیرد اما بیشتر از این شورای نگهبان حق ندارد چیزی را علیه آقای احمدینژاد و هرکس دیگری را اعمال کند.
این کنشگر جریان بهار یادآور شد: با توجه به اینکه کشور باید بر اساس قانون اداره شود، قانون میگوید این چهار نهاد حق اعمال سلیقه ندارند. اما اینکه شورای نگهبان در برخورد با آقای احمدینژاد چه کار خواهند کرد این است که امیدوارم مطالبات مردم را جدی بگیرند.
وی با بیان اینکه اصلاً احتمال این را نمیدهم و دوست ندارم هم این احتمال را بدهم که شورای نگهبان خودش را در این قامت ببیند که مقابل مطالبات مردم بایستد، ادامه داد: مقابل مطالبه مردم ایستادن مفهومش این است که ما صلاحیت تشخیص بر سرنوشت اجتماعی شما را داریم اما خودتان ندارید. این حرف در دنیای امروز و چه بسا در دنیای صد سال پیش نیز قابل قبول نیست.
هِروآبادی درباره اینکه آیا احمدی نژاد هزینه رد صلاحیت خود را بالا میبرد، گفت: من اصلا دوست ندارم این گونه فکر کنم که این اتفاق میافتد؛ اما آقای احمدی نژاد کاری را بر خلاف مرزهای قانونی معاصر انجام نمیدهد. قانونی که ما اکنون در دست داریم ابعاد گستردهای را برای ابراز نارضایتی دارد اما با توجه به تجربه گذشته، آقای احمدی نژاد فراتر از قانون عمل نمیکند. هرچند قانون خیلی موسع است اما اگر شورای نگهبان این خطای فاحش را نه فقط در مورد احمدینژاد بلکه در مورد کاندیداهایی که حضورشان مطالبه مردمی دارد، انجام دهد، بالاترین هزینه را خودشان برای خودشان تراشیدهاند و امیدوار هستم چنین کاری نکنند.
وی درباره اینکه با توجه به فضای مطرح شده آیا احمدی نژاد در انتخابات شرکت خواهد کرد، اظهار داشت: این موضوع را حتی مشاور رسانهای آقای احمدی نژاد هم نمیتواند تایید کند، اما اگر مطالبات بالا رود، من به عنوان یک ناظر بیرونی اگر آقای احمدینژاد به این مطالبات نه بگوید واقعاً از ایشان ناامید میشوم چرا که با این مطالبات تکلیفی به دوشش میآید.
این کنشگر سیاسی و اجتماعی درباره چرخش ۱۸۰ درجهای عبدالرضا داوری مشاور رسانهای احمدی نژاد و سخنان او علیه جریان بهار و توئیتهایش علیه شخص احمدی نژاد اظهار داشت: من به آقای داوری علاقه دارم و از همین جا اعلام میکنم آغوش من و جریان آقای احمدینژاد به روی او و همه کسانی که با جریان بهار دارای زاویه بودهاند، باز است.
وی خاطرنشان کرد: اما مجموعهای از کنشها آنقدر متعارض و متناقض است که دیگر حالت تغییر نگاه ندارد، چون ایشان با توجه به توئیتهایی که منتشر میکند احتمال تایید صلاحیت آقای احمدی نژاد را کم میبیند و از سویی احساس میکند آینده سیاسی را باید برای خودش در قدرت دست و پا کند. بنابراین با برچسب سازیهایی مثل «فرقه» یا «ولی خدا دانستن» اعضا و استفاده از این عبارات تباه سعی میکنند آقای احمدی نژاد و جریان را تخریب کنند و از آن طرف با چراغ سبز نشان دادن به افرادی مثل «سعید محمد» و «ضرغامی» تلاش میکند برای خودش یک چارچوبی را پیش بینی کند.
هروآبادی با بیان اینکه امیدوارم آقای داوری این مسیر را کنار بگذارد، افزود: بیشتر از اینکه نسبت به موقعیت آقای داوری حالت تهاجمی داشته باشم تاسف و غصه میخورم که به چنین موقعیتی رسیده است. امیدوار هستم مثل همه کسانی که گاهی بازگشتهاند ایشان هم بازگردند نه به جریان، بلکه به بینشی معقول از جامعه بازگردد یا حداقل آن بینش معقول را ادامه دهد.
وی با بیان اینکه انتخابات ۱۴۰۰ میتواند نقطه برگشت به مطالبات مردم و حرکت بر روی خط مردم و تثبیت موقعیت مردم ایران باشد، گفت: کسانی که آگاه هستند، سطح حضور مردم در انتخابات مجلس را دیدهاند و اینکه آن انتخابات به دلیل مسائل قومیتی شهری و استانی چقدر بیشتر از شوراهای شهر میتوانست مردم را پای صندوقها بیاورد، اما به آن شکل سامان یافت، میدانند امید به اینکه همزمانی شورای شهر و ریاست جمهوری مردم رای میدهند، اشتباه است.
این فعال مدنی ادامه داد: انتخابات مجلس را دیدهایم، از آن دوره به این طرف شیوع کرونا، فشار به جامعه مدنی و اتفاقهای دیگر و همچنین تورم گرانی و وضعیت نابسامان اقتصادی را دیدهایم که اگر واقعاً تصمیم درستی برای این موضوع گرفته نشود به طوریکه مردم واقعاً حس نکنند که ساختار اجازه میدهد خودشان انتخاب کنند و جمعبندی برسند که بناست ۳ نفر بیایند با هم رقابت کنند و ظرف سه سال، هر سه تای آنها رئیس قوه شوند، مطمئناً انتخابات با مشارکت پایین و شکننده روبرو خواهد شد و در شرایط فعلی وضعیت ما را بدتر از آن خواهد کرد.
وی تصریح کرد: کسانی که امروز در رأس قدرت یا در رسانهها هستند به رفتارهای تاکتیکی کادر حاکم بر آمریکا و بایدن توجه نکنند. آنها نشان میدهند که در حال عقبنشینی هستند در حالی که سیاست آنها این است که تا زمان انتخابات، سیاستمداران ایران را غره و مغرور نگه دارند تا انتخابات آنگونه که خوشان میخواهند با رای منفی و پایین یا کاندیداهای غیر مستقل برگزار شود تا به انتخابات ضربه بزنند. بنابراین باید هوشیار باشند و اجازه دهند که ملت وارد صحنه شوند. ورود ملت به صحنه مستلزم این است که کاندیداهایی از همه جریانها و گروهها که علاقه دارند آنها را در جایگاه انتخابات ببینند، در صحنه حضور بیایند.