خبرگزاری کار ایران

روحانی در جلسه هیات دولت:

پیامبر در امور دنیوی نظر مردم را در نظر می‌گرفت/ نظر مردم در کارهای مهم را اصل بدانیم/ برای بازگشت به تعهدات برجامی، کل در برابر کل و یا جزء در برابر جزء آماده‌ایم/ عدم تشکیل «وزارت بازرگانی» باعث شده یک مشت دلال و سودجو زندگی مردم را مختل کنند

پیامبر در امور دنیوی نظر مردم را در نظر می‌گرفت/ نظر مردم در کارهای مهم را اصل بدانیم/  برای بازگشت به تعهدات برجامی، کل در برابر کل و یا جزء در برابر جزء آماده‌ایم/ عدم تشکیل «وزارت بازرگانی» باعث شده یک مشت دلال و سودجو زندگی مردم را مختل کنند
کد خبر : ۱۰۴۹۹۴۶

رئیس جمهور با اشاره به شرایط زیست پیامبر اسلام و رسالت او در تکمیل اخلاق، به تشریح مسائل و امور روز کشور پرداخت.

به گزار خبرنگار ایلنا، حسن روحانی در جلسه روز چهارشنبه (۲۰اسفندماه ۹۹) هیات دولت با بیان اینکه پیامبر مردم را با فرمان یا اجبار هدایت نکرد و از جانب خداوند بر مردم اجباری نداشت تا فرامین حق را اجرا کند، بلکه مردم را به بهترین میهمانی فرا خوانند و دعوت کنند.

وی یا تاکید بر امن بودن اسلام گفت: ایمان اگر به ظلم آلوده نشود امن می‌شود، اسلام با خواندن و با علم و قلم شروع شد و خرافه و  زن ستیزی مخالفت کرد. پیامبر اسلام هیچ هیچگاه هیچ پیمانی را نشکست.

رئیس جمهور با بیان اینکه پیغمبر اگر در امور دنیوی به آرای مردم احترام می‌گذاشت و نظر آنها را بر نظر خودش ارجح می‌دانست، یادآور شد: البته وظایف دینی و سرجای خودش بود اما در مدیریت و اداره کشور از نظرات مردم استفاده می‌کرد. پیغمبر می‌گوید من آمده‌ام که اخلاق را تکمیل کنم برای این که  به هم احترام بگذاریم و در جامعه اسلامی یکدیگر را برادر به بدانیم و به همسایه را احترام به کنیم.

وی افزود: اگر در جامعه فحش، اهانت، تهمت و تکه پرانی باشند و به یکدیگر و ظلم و ستم کنیم و زندگی، آبروی و حیثیت مردم بی اهمیت باشد، ما هنوز در پله های اول راه هستیم. انقلاب اسلامی برای این نبود که ما شعار دهیم که چنین و چنان می‌کنیم. انقلاب اسلامی برای اخلاق و اینکه یکدیگر را یاری کنیم آمد. اگر ما به است پیامبران به تعبیر امام مبعث به عنوان مهمترین روز و مهمترین حادثه تاریخ است که امروز باید مارا مبعوث کند و روح ما را برانگیزد، همانطور که آن پیامبر بزرگ جامعه را مبعوث کرد و به حرکت درآورد.

رئیس جمهور با بیان اینکه هنوز هم درد و مشکلات جامعه با نگاه به بعثت پیامبر قابل حل است نه  نگاه غربی و نگاه شرقی، افزود:  نگاهی که از جانب پیامبر بود می‌تواند ما را متحول و یکپارچه کند در کارهای مهم نظر مردم را اصل بدانیم، همانطور که پیغمبر نظر مردم را اصل می‌دانست و حتی زمانی که نظرش با نظر مردم در امور زندگی یکی نبود نظر آنها را به شخص خودش ارجح می‌دانست.

وی تصریح کرد: اگر نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی بود که خود را خادم مردم و اداری کشور را از مال مردم دانست و انتخابات را به عنوان شاهراه اصلی برای اداره کشور پذیرفت و با انتخاب مردم کسی که منتخب می‌شود به نظام و نظر مردم احترام گذاشت، می‌توانیم به راحتی از همه مشکلات و پیچ و خم‌هایی که امروز پیش روی ما است عبور کنیم و بگذریم.

روحانی در ادامه اظهار داشت: رئیس‌جمهور گفت: اگر نظام جمهوری اسلامی خود را خادم مردم و اداره کشور را از آن مردم دانست و انتخابات را بعنوان راه اصلی برای مدیریت کشور پذیرفت و به نظر مردم احترام گذاشت، به راحتی می‌توانیم از پیچ و خم‌ها بگذریم. هرکجا مردم با نظام بودند و هرکجا نظام و مردم یک راه را انتخاب کردند پیروز شدند. هرکجا بین نظر نظام و مردم فاصله ایجاد شد، همه شکست خوردند.

وی با بیان اینکه امروز روزی است که جنگ اقتصادی را پشت سر گذاشتیم، تصریح کرد: اگر متحد و یکصدا باشیم، می‌توانیم پیروزی را لمس کنیم. پیروزی دور نیست، نزدیک است. طراحان شکست ایران و طراحان به زانو درآوردن ملت ایران امروز به شکست خودشان به صراحت اعتراف کردند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه پیروزی ملت ایران نزدیک است، افزود: وقتی ما در برابر یک ابر قدرت سه ساله ایستادیم و امروز حاکمان جدید می‌گویند راه ۴ سال قبل غلط بوده است، پس ملت ایران به بزرگترین برتری تاریخی دست یافته است؛ حتما سپیده نزدیک است. اگر خدای ناکرده به نظر مردم توجه نکردیم و دربرابر خواست آنها متواضع نبودیم و بال فروتنی را دربرابر مردم پهن نکردیم، پیروزی از آن ما نخواهد بود. اگر منافع مردم را کنار بگذاریم و فکر کنیم انتخابات چه خواهد شد، به آن انتخاباتی که می‌خواهیم نمی‌رسیم.

وی ادامه داد: رهبر انقلاب با صراحت فرمودند که اگر آن‌هایی که پیمان را شکستند برگردند ما هم به پیمان برمی‌گردیم. رهبر انقلاب به صراحت گفتند اگر در برابر قانون تسلیم شوند ما یک ساعت ادامه تحریم را مجاز نمی‌دانیم و تحریم باید برداشته شود. تحریم خواست صهیونیست است و ما نباید بگذاریم خواست صهیونیست و ارتجاع اجرایی شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز با تدبیر می‌توانیم مسیر پیش رو را طی کنیم، گفت: تاریخ ایران نشان داد که تدبیر ایرانیان در روز سخت مشکلات را حل کرده است. امروز هم این چنین است. ما آماده‌ایم و در برابر کاخ سفید اعلام کردیم که برگردید به قانون و خجالت نکشید، برگردید به مقررات و امروز و فردا نکنید و بدانید با بازگشت شما، ما بلافاصله به کلیه تعهداتمان برمی‌گردیم.

روحانی گفت: ما تا روز آخر پای این پیمان خواهیم ایستاد، آن وقت روزگار بهتری را تجریه می‌کنیم و می‌بینیم شرایط به گونه‌ای است که به نفع همه مردم منطقه خواهد بود. امیداوریم آنهایی که دیروز قانون شکن بودند و امروز می‌گویند می‌خواهیم به قانون عمل کنیم، در عمل نشان دهند که در پی قانون هستند و نمی‌خواهند تروریسم اقتصادی را ادامه دهند و بدانند که از روز ۲۰ ژانویه هر روز که می‌گذرد نشان می‌دهد که شما به قانون‌شکنی ادامه می‌دهید.

وی ادامه داد: همه شرایط برای اینکه همه هفت کشور به تعهدات قبل برگردند، آماده است به جز اینکه آمریکا باید در راهی که خودش آن را شکسته است، پیشقدم باشد. برای بازگشت به تعهدات کل در برابر کل و یا جزء در برابر جزء هم آماده‌ایم. این شما هستید که می‌توانید مسیر درست و صحیح را انتخاب کنید.

رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فراسیدن بازار شب بعد و اهمیت آن برای مردم، طی سخنانی گفت: نکته دیگر مساله بازار شب عید است، شب عید برای مردم ما یک شب فرخنده ملی است. به عنوان شبی که مردم در زندگی ظاهری و روحی‌شان خانه تکانی انجام می‌دهند. نوروز یعنی روز را نو کنیم؛ اگر برگردیم به دعوا و کینه پارسال روز نو نشده است. نورروز را به معنای واقعی نوروز را روز نو بگیریم و وارد سال جدید شویم.

وی افزود: ما باید زمینه را برای مردم فراهم کنیم و نگذاریم که یک مشت دلال و سودجو زندگی مردم را مختل کنند. البته بخشی از مشکلات ما اکنون این است که وزیر بازرگانی نداریم، اگر می‌داشتیم روز دیگری می‌شد، امروز کسی را نداریم که مسئول خرید و اجناس باشد. یک وزیر داریم به فکر کشاورزی خودش است یک وزیر هم به فکر صنعت خودش است، این‌ها بخش تولید هستند و ما به وزیری در حوزه توزیع نیاز داریم.

رئیس دولت یازدهم و دوازدهم در ادامه بیان داشت: دولت در پایان دولت یازدهم با یک لایحه دو فوریتی که به مجلس فرستاد به صراحت اعلام کرد که وزارت بازرگانی می‌خواهد؛ اما این لایحه در مجلس قبل ماند و ماند در آخر عمر مجلس مطرح و تصویب شد و رفت به شورای نگهبان که یک ایراد جزئی به آن وارد شد، این ایراد می‌توانست ظرف چند ثانیه برطرف شود اما نشد و در این مجلس هم که اصلا مطرح نمی‌شود.

وی ادامه داد: حتی من در ابتدای دولت دوازدهم وزرا را معرفی نکردم که بدانیم چه تعداد وزیر باید معرفی کنم، به اعتقاد من وزارت صمت و کشاورزی مسئولیت سنگینی در برابر مردم دارد و نمی‌توانیم بگوییم چون مجلس تصویب نکرد، دست روی دست بگذاریم.

روحانی با اشاره به انتظار مردم از مسئولان دولتی، بیان کرد: من می‌دانم که این وزارتخانه‌ها شبانه‌روز کار می‌کنند اما معیار آن این است که مردم بگویند تلاش‌های شما کافی است. من فکر می‌کنم مردم اکنون رضایت ندارند؛ البته مردم از تحریم و اثرات آن اطلاع دارند، از تصویب نکردن مجلس هم خبر دارند اما از ما تلاش بیشتر می‌خواهند و می‌خواهند که دست دلال‌ها را باز نگذارید. مردم می‌دانند قیمت میوه در باغ چند است و در مغاز چند؛ این فاصله میان باغ و مغازه مگر چند درصد باید باشد؟ من از همه اعم از تعزیرات و وزارت صمت خواهش می‌کنم به صحنه بیایند و بازار شب عید مناسب سازی شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال بازارچه‌‌های مرزی را تصمیم گرفتیم که فعال کنیم، استاندارهای مرزی هم باید در این حوزه فعالیت کنند؛ همچنین بخش باقی مانده از دولت الکترونیک باید تکمیل شود تا مشخص باشد کالا که خریداری شده، روی دریاها به سمت ایران می‌آید و بعد در بندر ترخیص شده و به انبار رفته که البته زنجیره اینجا قطع می‌شود اما خلاصه حرف من این است که همه باید تلاش خود را چند برابر کنند.

رئیس قوه مجریه در پایان به فعالیت‌های دولت برای تامین اقلام مورد نیاز شب عید اشاره کرد و اظهار داشت: مردم عزیز ما بدانند که ما برای کالای اساسی در شرایط سخت ۱۰ میلیارد دلار ارز تامین کردیم و پرداخت شده است. در این شرایط سخت ما ارز را تامین کردیم تا محصول خریده و تهیه شود اما مشکل ما در بحث توزیع است که باید مدیریت شود. امیدوارم مردم روزهای بهتری را شاهد باشند و شب عید بهتری داشته باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز