درویشیان:
راهاندازی واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل پیگیری میشود/ برخورد با مقصران تعطیلی کارخانهها
رییس سازمان بازرسی کل کشور در جریان بیست و دومین سفر استانی رییس قوهقضاییه به استان کهگیلویه وبویراحمد از واحدهای تولیدی سامان باتری و سردخانه ۵ هزار تنی سپیدار طلایی در شهرک صنعتی شماره ۳ یاسوج بازدید و در نشستی با فعالان اقتصادی استان شرکت کرد.
به گزارش ایلنا، حسن درویشیان در جریان بازدید از واحد تولیدی سامان باتریکارا گفت: یکی از اهداف سفرهای استانی بررسی مشکلات واحدهای تولیدی نیمهفعال و راکد است. واحدهای تولیدی سرمایه ملی است و فعال شدن آنها باعث افزایش اشتغال و بهرهوری خواهد شد.
عضو شورایعالی قوهقضاییه همچنین درباره واحد تولیدی سامان باتریکارا گفت: جای تعجب است که یک واحد تولیدی که از سال ۸۱ شروع شده در همه این سالها راکد باشد و سودی به حال اقتصاد و اشتغال نداشته باشد.
وی تأکید کرد: نباید تحریمها را بهانه کرد چراکه این واحد باید سالها قبل از تحریمها به مدار تولید اضافه میشد.
درویشیان با تأکید بر اینکه اجازه نخواهیم داد که با سهلانگاریها، پول بیتالمال هدر رود، افزود: با برنامهریزیهای انجامشده تعداد زیادی از واحدهای راکد در کشور به چرخه تولید بازگشتند و در استان کهگیلویه وبویراحمد نیز پیگیر راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی تعطیل و نیمهتعطیل خواهیم بود.
وی افزود: در پایان این سفر با بررسی کارشناسانه به علت این تعطیلیها خواهیم پرداخت و چنانچه متوجه قصوری از سوی هر فرد یا نهادی شویم، بدون اغماض برخورد خواهیم کرد.
عضو شورایعالی قوهقضاییه ادامه داد: آیا در این چند سال مکاتبهای با نهادهای مربوطه از جمله معاونت علمی ریاستجمهوری یا شرکتهای دانشبنیان انجامشده است؟! بدون شک شرکتهای دانشبنیان داخلی به راحتی قادر به تأمین دانش فنی برای راهاندازی کارخانه تولید باتری در یاسوج خواهند بود.
رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تملک این واحد تولیدی از سوی بانک، از مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و همچنین بانک کشاورزی خواست تا مستندات این طرح را ارائه کنند.
وی تصریح کرد: بیش از ۵ هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعال است و اتفاقاً در زمینه باتری هم وزارت دفاع و هم بخش خصوصی فعالیتهای زیادی داشته و پیشرفتهای خوبی داشتیم و تعجب میکنم در استانی که بیش از هرجایی به تولید و اشتغال نیاز دارد، ۵ سال یک طرح در تملک بانک است و اتفاقی نمیافتد.
درویشیان همچنین بیان کرد: باید در راستای جهش تولید، واحدهای راکد حمایت شوند و به چرخه تولید بازگردند.
وی درباره سردخانه سپیدار طلایی هم گفت: سردخانه نیمهکاره از دیگر واحدهایی است که سالها پیش باید بهرهبرداری میشد اما نیمهتمام ماند.
عضو شورایعالی قوهقضاییه با اشاره به ظرفیت تولید محصولات کشاورزی استان گفت: راهاندازی این سردخانه از نیازهای ضروری است و باید پیگیری شود.
وی عدم تعهد برخی از سرمایه گذاران واحدها را منجر به تملک واحد توسط بانک دانست و افزود: تلاش میکنیم تا انجا که امکان دارد به مالک برگردد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: اگر امکان برگشت نیست بانکها میبایست آن را فعال کنند و نباید سرمایه ملی راکد بماند.
این مقام قضائی ادامه داد: هرگونه کوتاهی و قصوری از ناحیه متولیان دستگاههای اجرایی باشد حتما به عنوان ترک فعل برخورد خواهد شد.
سیاست قوهقضاییه برخورد شدید و بدون اغماض با هرگونه کارشکنی است
همچنین رییس سازمان بازرسی کل کشور در نشستی با مدیران اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد که در محل بازرسیکل استان انجام شد، مبارزه با فساد را رویکرد اصلی و مهم قوهقضاییه خواند و گفت: دشمنان سالهاست با اعمال فشار اقتصادی دنبال این هستند جمهوری اسلامی را در رسیدن به اهداف متوقف کنند. برای مقابله با توطئههای دشمن راهی جز اقتصاد مقاومتی، تولید ملی و حمایت از کارآفرینان نیست.
عضو شورایعالی قوهقضاییه با بیان اینکه «سیاست قوهقضاییه برخورد شدید و بدون اغماض با هرگونه کارشکنی، سواستفاده و فساد در حوزههای اقتصادی و مالی است» تصریح کرد: اگر امروز برخی نابسامانیها را شاهد هستیم یکی از علل آن فساد اقتصادی است. همه مردم اذعان دارند که قوهقضاییه پرچمدار مبارزه با فساد است.
درویشیان با بیان اینکه سازمان بازرسی به شناسایی موانع تولید و اشتغال پرداخته است، تصریح کرد: برخی موانع به اصلاح قانون نیاز دارند که با ظرفیتهای قانونی سازمان بازرسی در این حوزه نیز پیگیر خواهیم بود. در کارگروه رفع موانع تولید نیز مقررات دست و پاگیر مطرح و مصوباتی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: مشکلات بیندستگاهی، مدیریتی و برداشتهای متفاوت و سلیقهای از قانون را نیز با جلسات و هماهنگیها رفع خواهیم کرد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور به واحدهای راکد اشاره کرد و افزود: واقعیت آن است که تعداد قابلتوجهی از واحدهای تولیدی به تملک بانکها درآمدند که با پیگیریهای قوهقضاییه و سازمان بازرسی یا از تعطیلی آنها جلوگیری شد و یا مجدد به چرخه تولید برگشتند.