روحانی در جلسه هیأت دولت:
در دولت مجدداً بودجه را بررسی و به نظرات کمیسیون تلفیق هم توجه کردیم/ ترامپ هشت مرتبه درخواست ملاقات با ما را فرستاد و ما همه درخواستها را رد کردیم/ معتقدیم راه همان اقتصاد مقاومتی است
رئیس جمهور گفت: ما در دولت مجدداً بودجه را بررسی کردیم و به نظرات کمیسیون تلفیق هم توجه کردیم و با هماهنگی رئیس مجلس قرار شد مجلس و دولت با هم بنشینند تا این اصلاحیه مورد قبول دولت و مجلس قرار بگیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی در جلسه هیأت دولت ضمن تشکر از مردم برای حضورشان در مراسم ۲۲ بهمن، اظهار کرد: با وجود اینکه مراسم امسال به دلیل شرایط کرونایی، متفاوت برگزار شد اما مردم حضور حماسی خود و عشق به امام و انقلاب را به جهانیان نشان دادند.
رئیس جمهور افزود: در ۱۹ دی ماه قیام مردم قم و کشتار مردم انجام شد و اگر قیام ۲۹ بهمن نبود قیام مردم قم منقطع میشد. کاری که تبریز انجام داد اتصال حرکت انقلاب بود؛ قیام تبریزیها یک موج بزرگی را در نهضت اسلامی ایجاد کرد. اگر قیام مردم تبریز نبود شاید انقلاب به هدف مهم خود در ۲۲ بهمن دست نمییافت، همیشه حرکت تبریز برای ما تاریخ ساز و سرنوشتساز بوده است.
وی با بیان اینکه از مجلس برای تصویب اصلاحیه بودجه تشکر میکنم، گفت: بودجه یکی از لوایح مهم سالانه دولتها است و امسال ویژگیهای خودش را دارد. بسیار مهم است که بودجه را به سامان برسانیم. در قدم اول بودجه به مجلس رفت و در تلفیق بحثهای زیادی در آن صورت گرفت و تغییرات غیر قابل قبولی در بودجه ایجاد شد و خوشبختانه نظر دولت را مجلس تائید کرد. دولت اعلام کرد من تغییرات را قبول ندارم و مجلس هم گفت قبول ندارم و گزارش کمیسیون تلفیق را رد کرد.
روحانی اظهار کرد: ما در دولت مجدداً بودجه را بررسی کردیم و به نظرات کمیسیون تلفیق هم توجه کردیم و با هماهنگی رئیس مجلس قرار شد مجلس و دولت با هم بنشینند تا این اصلاحیه مورد قبول دولت و مجلس قرار بگیرد.
رئیس دولت در خصوص برجام و توافق با آمریکا نیز گفت: هشت مرتبه ترامپ درخواست ملاقات با ما را فرستاد و ما همه درخواستها را رد کردیم. همچنین رئیس جمهور فرانسه آقای مکرون به من زنگ زد و گفت شما قبول کنید که یک ملاقات با ترامپ داشته باشید و من رد کردم. چندین رئیس جمهور به هتل محل اقامت من در نیویورک آمدند و گفتند که ترامپ میگوید دو کلمه درباره موشک و منطقه به برجام اضافه کنیم و من گفتم به هیج عنوان یک کلمه اضافه و کم به برجام نخواهد شد.
وی ادامه داد: من تأکید کردم که ما مذکرهای نداریم و تنها در خصوص موشک، مسأله دفاعی و مسأله منطقه گفتگو خواهیم کرد و با آمریکا هیچ گونه بحثی نداریم.
رئیس دولت دوازدهم تأکید کرد: اروپا بداند اگر ما مسأله موشک و منطقه را به برجام اضافه میکردیم، ترامپ همان اول بازگشته بود. پیام آورنده نیز خودتان بودید پس بنابراین در برجام آنچه که مورد نظر شما درباره سلاح، منطقه و دفاع ایران اضافه نخواهد شد؛ همین برجامی که هست را یا می پذیرید یا نمی پذیرید.
وی اضافه کرد: در سال ۹۸ که به نیویورک رفتم، هتل محل اقامت من به مرکز اصلی ملاقاتهای سازمان ملل تبدیل شده بود؛ همه رفتوآمدها و رسانهها در هتل محل اقامات ما مستقر شده بودند. تمامی مقامات اروپایی که در نیویورک بودند با من مذاکره کردند و همه اصرارشان این بود که جلسه ۵+۱ در نیویورک تشکیل شود.
وی اظهار کرد: عدهای از سران دنیا برای جلسه ۵+۱ به آنجا آمده بودند که این جلسه در سطح سران تشکیل شود بنابراین حرف ما کاملاً روشن است و ما از ابتدا از سال ۹۲ تا امروز منطق و مسیر خود را تغییر ندادیم البته برای برجام بسیار با یکدیگر بحث کردیم اما آنچه پذیرفته شده چیزی نیست که قابل تغییر باشد؛ ما برای برجام مذاکره نخواهیم کرد. برجام باید اجرا شود و برای نحوه اجرای آن می توان رایزنی کرد.
رئیس دولت تدبیر و امید در ادامه سخنان خود با اشاره به قانون مصوب مجلس درخصوص لغو تحریمها، اظهار داشت: قانونی که مجلس شورای اسلامی راجع به مساله هستهای تصویب کرده فارغ از اینکه نظر دولت چیست و دولت نظر خود را آن روز اعلام کرده، اما چون قانون شده است دولت قانون را اجرا خواهد کرد در چارچوب آیین نامه ای که مصوب شده عمل خواهد کرد. یکی از مواد این قانون در بند ۶ می گوید که از ۵ اسفند ما از پروتکل الحاقی که داوطلبانه قبول کرده بودیم خارج می شویم و بین ما و آژانس آنچه اجرا میشود بر اساس پادمان خواهد بود. اجرای این قانون هیچ مساله مهمی به وجود نمیآورد اینکه تبلیغات خارجی شروع کردهاند که بازرسان آژانس را بیرون میکنند؛ نهتنها بیرون نمیکنیم بلکه مدیرکل آژانس هم بخواهد میتواند بیاید، کمااینکه قصد سفر به تهران را دارد و ماهم در این رابطه مذاکره میکنیم.
وی افزود: بحث این نیست که بازرسان را بیرون میکنیم، اگر کسی بگوید بازرس را بیرون میکنیم این در دنیا به معنای رفتن به سمت سلاح است. بازرسان آژانس اینجا هستند و بازرسی می کنند و ما مشکلی نداریم و این در چارچوب پادمان خواهد بود؛ اما پروتکل الحاقی یک مرحله ای فراتر از آن است، بیش از ۹۰ کشور در دنیا دارند این را اجرا می کنند، پروتکل الحاقی یک چارچوبهایی است که به آنچه که قبلا بوده الحاق شده است. پادمان اجرا میشود و ما مشکلی با این مساله نداریم.
روحانی با اشاره به بدعهدی اروپاییها بیان کرد: اما سخن اصلی این است که ما از اردیبهشت سال ۱۳۹۷ که آمریکا از برجام خارج شد و اروپایی ها از ما درخواست کردند که ما مهلتی به آنها بدهیم یک مهلت چند هفته ای دادیم در این مدت هربار تماس گرفتند و گفتند که این مهلت تمدید شود و میخواهیم به چارچوب برسیم. ما هم برای اینکه اتمام حجت شود و بدانند ما می خواهیم همکاری کنیم و مشکلات حل شود این مهلت را یکسال تمدید کردیم. در این حالا یا نتوانستند یا نخواستند، اما مشکل برطرف نشد.
وی افزود: البته در بحث سیاسی خوب همراهی کردند و ترامپ ۷ بار شکست خورد، یکبار در شورای امنیت در سال ۹۷ شکست خورد، در سال ۹۸ آمد در شورای امنیت کاری کند که بخشی از قطعنامه ۲۲۳۱ اجرا نشود و تحریم تسلیحاتی لغو نشود، خودش ماند و یک جزیره کسی به او رای نداد این یک بیاعتنایی عجیب تاریخی به آمریکا بود. مدتی بعد بحث اسنپ بک را مطرح کرد این بار نه اینکه رای ندادند بلکه اصلا قبول نکردند مطرح شود. در اینجا آمریکا سه بار در شورای امنیت شکست خورد که در تاریخ نمونه ندارد، اگر نمونه دارید بیاورید. همچنین در دادگاه بین المللی لاهه، دادگاه حکم موقت و قرار صادر کرده که آمریکا نمی تواند تحریم های دارویی را اعمال کند، از سوی دیگر آمریکاییها اعتراض به صلاحیت دادگاه برای رسیدگی به این مساله داشتند که در آن هم شکست خوردند یعنی دو شکست در دادگاه لاهه هم نصیب آنها شد.
رئیس جمهور ادامه داد: یک بار هم شورای حکام هم شکست خوردند، در همراه کردن اروپا هم شکست خورد. در واقع همه هدف آمریکا این بود که در ایران کاری کند که ما را مستاصل کند و ما حرف او را بپذیریم و گفت اگر این ها تسلیم نشوند فروپاشی صورت میگیرد اما نه تسلیم شدیم نه فروپاشی صورت گرفت. این هم با مقاومت مردم و هدایت های رهبری صورت گرفت البته به مردم سخت گذشت و فشار آمد و خب این در جنگ طبیعی است، جنگ آسیبها و زخمی دارد اما آمریکا در این کارزار شکست خورد.
وی افزود: حتی همین گروه که اکنون هستند بارها میگفتند که فشار حداکثری شکست خورده است، امروز مشکل این است که به جای اینکه دنیا بیاید درباره قانون مجلس شورای اسلامی حرف بزند که این ها فرار به جلو است، یک مشکل بیشتر وجود ندارد و آن تحریم ظالمانه و غلط است. من دیشب که با یکی از مقامات اروپایی تماس تلفنی داشتیم به او گفتم که مشکل تحریم ظالمانه است. هر لحظه تحریم را بردارند چند ساعت بعد از آن ما به همه تعهدات مان برمیگردیم، یعنی طی چند ساعت راستیآزمایی میکنیم و برمیگردیم. این را بالاترین مقام ایران مقام معظم رهبری اعلام کرده اند. اگر آمریکا یک قدم بردارد ما هم یک قدم برمیداریم، اگر همه باهم ما همانطور. در واقع یعنی اگر تدریجی بخواهد اهلا و سهلا، اگر مجموعه اقدامات به صورت یکجا بخواهد اهلاً و سهلاً و نمیخواهند اهلاً و سهلاً.
رئیس جمهور در ادامه ضمن بیان اینکه مسیر ما درست است، خطاب به مردم اظهار داشت: مردم ما بدانند مسیر را درست انتخاب کردیم و شک نداشته باشند ما آمریکا را شکست دادیم، آمریکا ناچار است برگردد. ما باید همه باهم این راه را به نهایت برسانیم، اکنون نزدیک قله هستیم، اگر پست سر را بنگریم خسته کننده است اما دیدن قله نشاطبخش است؛ ما اهل لجبازی نیستیم و آماده همکاری هستیم. به محض اینکه ببنیم تحریمها برداشته شده و ۵+۱ به تعهدات خود عمل میکند، ما هم عمل میکنیم.
روحانی با تاکید بر اجرای اقتصاد مقاومتی، گفت: نکته آخر در سخنان امروز من اقتصاد مقاومتی است که امروز روز آن است. اولین بار در سال ۹۳-۹۴ بود که درآمد نفتی ما ۳۱ میلیارد دلار شد، دیدند که این تاثیری در اقتصاد ما نداشت و این حاصل اقتصاد مقاومتی بود. از آن بالاتر این سه سال اخیر است. ما معتقدیم راه همان اقتصاد مقاومتی است یعنی درونزا بودن، برونگرا بودن و مردمی بودن؛ اینها سه پایه اقتصاد مقاومتی است. ما باید اقتصاد را به مردم واگذار کرده، از تولید داخلی حمایت کنیم و با دنیا هم در تعامل باشیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: برای رسیدن به آن هدف نهایی راهی جز دوستی، اتحاد و همدلی وجود ندارد باید بدانیم که تضاد، تقابل و انسداد ما را به شکست میرساند. نیاز است که برادرانه کنار هم باشیم و خدای نکرده میان ما بددلی و بدزبانی نباشد. من مطمئنم پیروزی نهایی از آن ماست همان طور که در تبریز پیروز شدیم ملت ما پیروز نهایی خواهد بود.