سفیر ایران در ژاپن:
ایران نقش بی بدیلی در تامین ثبات و امنیت منطقه و جهان دارد
سفیر ایران در ژاپن گفت: جمهوری اسلامی ایران نقش بی بدیلی در تامین ثبات و امنیت منطقه و جهان با جانفشانی قهرمانانه در صف مقدم مبارزه با پدیدههای شوم تروریسم، افراطگرایی و قاچاق مواد مخدر و پرداخت بهای سنگین معنوی و مادی ایفاءکرده است.
به گزارش ایلنا، به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در ادامه سلسله نشست های تخصصی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن، سمینار مجازی"ایران امروز" روز شنبه با پیام تصویری وزیر امور خارجه با شرکت علاقه مندان ژاپنی و جمعی از ایرانیان مقیم در فضای مجازی برگزار شد.
در این برنامه که پیام تصویری محمد جواد ظریف با زیرنویس ژاپنی به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پخش شد، سفیر ایران در ژاپن ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و تقدیر از رایزنی فرهنگی برای برپایی این برنامه گفت: ۴۲ سال پیش به دنبال یکی از مردمی ترین قیام های معاصر جهان، انقلاب اسلامی ایران با جانفشانیهای مردم و تحت رهبری بزرگ مرد تاریخ، حضرت امام خمینی (ره) به پیروزی رسید و استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی سه خواسته اصلی ملت ایران، برآمده از شعارهای مردم در جریان انقلاب اسلامی بود محقق شد که در طول بیش از چهار دهه گذشته، دولت و ملت ایران برای تحقق آنها ایثار و فداکاری های فراوانی کرده است.
رحمانی موحد افزود: نهضت مردمی ایران، منشأ دگرگونیهای عظیم و شگرفی در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی بوده است به رغم شرایط دشوار ناشی از جنگ تحمیلی، تحریمها و تروریسم اقتصادی، همچنان به صورت بالنده به مسیر خود ادامه داده و توانسته به دستاوردهای بزرگی در عرصههای مختلف به ویژه در زمینه علم و نوآوری دست یابد. جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ سیاستی مستقل و برخاسته از استقلال، تعامل سازنده با جهان را مبتنی بر نفی هرگونه ظلم پذیری و فشار حداکثری در سرلوحه سیاستهای خود قرار داده و در این مسیر یک سیاست خارجی مستقل، فعال و مبتکرانه منطبق بر سه اصل عزّت، حکمت و مصلحت و در عین حال استوار بر دو ستون مستحکم و خدشه ناپذیر عدم مداخله در امور دیگران و عدم اجازه به مداخله دیگران در امور داخلی کشور را در پیش گرفته است.
وی با تاکید بر این که جوانان سه نسل انقلاب تاکنون، پرچمدار توفیقات و پیشرفتهای ایران در عرصههای گوناگون فرهنگی، اقتصادی، علمی و فن آوری بودهاند، افزود: جمهوری اسلامی ایران در کنار نفی سلطه جویی و سلطه پذیری با احترام به قوانین و موازین بین المللی و توجه به اصل حاکمیت ملی کشورها به سرنوشت مشترک برای کل جامعه بشری معتقد بوده و نقش بی بدیلی در تامین ثبات و امنیت منطقه و جهان با جانفشانی قهرمانانه در صف مقدم مبارزه با پدیدههای شوم تروریسم، افراطگرایی و قاچاق مواد مخدر و پرداخت بهای سنگین معنوی و مادی ایفاءکرده است.
سفیر ایران در ژاپن اظهار داشت: در همین راستا یاد و خاطره قهرمان ملی و فراملی مبارزه با تروریسم و افراطگرایی، شهید قاسم سلیمانی و همه شهدایی که جان خود را در این راه فدای تامین صلح و امنیت در منطقه و جهان کردند، گرامی میداریم. ایران امروز در سایه استقلال و خودباوری انقلاب اسلامی و به رغم تمامی فشارهای خارجی، دستاوردها و توفیقات فراوانی در زمینههای، اجتماعی، فرهنگی، هنری، علمی، پژوهشی، صنعتی، دفاعی و فن آوری به دست آورده که حاصل مقاومت کم نظیر ملت و تلاش شبانه روزی متخصصین ایرانی بوده است.
رحمانی موحد با اشاره به برخی آمار و ارقام پیشرفتها و موفقیتهای ایران گفت: پیشرفتهای غرور آفرین در صدها زمینه برتر از جمله هوا ـ فضا، هستهای، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، صنایع دفاعی، کوانتوم، شبیه سازی و ژنتیک، طب و دارو، پیوند اعضا و تولید کیت های تشخیص کووید ۱۹ و واکسن آن در سطح جهانی و ... برگ زرین و سند افتخاری برای مردم پر افتخار ایران است که رمز موفقیت آنها استقلال، مقاومت و خودباوری بوده است.
در این نشست دیوسالار رایزن فرهنگی کشورمان در ژاپن نیز در سخنانی با تاکید بر پیشرفتها و توسعه ایران امروز گفت: انقلاب اسلامی ایران و حرکت مردم ایران برای این که بتوانند حق تعیین سرنوشت و امور کشور خود را در دست بگیرند یکی از مهمترین و مردمی ترین رخدادها و تحولات تاریخ معاصر ایران و جهان بوده که با نفی هر گونه دخالت خارجی در امورات کشور محقق گردیده و تا به امروز ادامه دارد و پیشرفتهای بی نظیری در حوزههای مختلف علمی، فناوری، تکنولوژی و رشد و توسعه کشور به ارمغان آورده که همگی آنان توسط مردم ایران به دست آمده است.
دیوسالار به تلاش برخی رسانهها برای ایجاد ایران هراسی اشاره کرد و افزود: واقعیتهای امروز ایران با آنچه برخی از رسانهها بیان میکنند متفاوت است. وظیفه رسانه این است که واقعیتها را به درستی بیان کند ولی شاهد هستیم که برخی از آنان به ابزار سیاسی مبدل شده و در مورد ایران تلاش میکنند تا واقعیتها را نادیده گرفته و غیر واقعی به مردم جهان معرفی کنند اما بسیاری از محققان، اندیشمندان، ایران شناسان و دوستان ژاپنی که به ایران سفر کردهاند و یا در مورد آن اطلاعات جامعی دارند اذعان میکنند که ایران یکی از کشورهای توسعه یافته، پیشرفته و با مردمی بسیار خونگرم و صمیمی است که در کنار یکدیگر در تلاش هستند کشور خود را بسازند و شما برخی از این دیدگاهها را از طرف سخنرانان ژاپنی در این جلسه دریافت کردید.
در این نشست، حجت الاسلام ساوادا اسلام شناس ژاپنی و مترجم قرآن کریم به زبان ژاپنی هم در سخنانی با تاکید بر این که در خصوص ایران امروز صحبت خواهد کرد، گفت: جمعیت ایران پیش از انقلاب حدود ۳۵ میلیون نفر بود و امروز بیش از ۸۳ میلیون نفر است و این در حالی است که نرخ سواد قبل از انقلاب کمتر از ۴۰ درصد بود، اما امروز به بیش از ۸۵ درصد رسیده و همه کودکان باید به مدرسه بروند و نکته مهم این است که خانواده های ایرانی نسبت به آموزش فرزندان خود به شدت علاقه دارند و مردم ایران از علوم و فنآموری استقبال میکنند و بسیاری از آنان برای علوم انسانی اهمیت قائل هستند.
وی به توسعه ارتباطات و فناوریهای هوشمند در ایران اشاره کرد و تاکید کرد: در این کشور بسیاری از فناوریها رشد و توسعه داشته است و خانوادههای ایرانی به ارتباط میان خود و رفت و آمد با یکدیگر بسیار علاقه دارند و از این فناوریها نیز در توسعه این ارتباطات بهره میگیرند.
در این نشست و توسط هیتوشی موریشیما نیز اطلاعاتی در خصوص پیشرفتها و توسعه کشور با ارائه اطلاعات و ارقام مختلف در قالب پاورپوینت با معرفی و استفاده از کتاب صعود چهل ساله ارائه کرد و سپس تصاویری از برخی نمادهای توسعه ای در ایران و به ویژه تهران همچون تونل توحید، پل طبیعت و ... را معرفی کرد.
در بخش دیگری از این برنامه، سه تن از ژاپنیهای علاقه مند و مرتبط با ایران، برداشتها و یافتههای خود را با میهمانان به اشتراک گذاشتند.
شیگنوبو موریاما هنرمند ژاپنی و رییس اسبق انجمن هنر زیبای گونئن گفت: متاسفانه پس از ۱۱ سپتامبر بسیار تلاش شد تا نسبت به ایران تصویر غیر واقعی ایجاد شود و من برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ نمایشگاهی را در ایران برگزار کردم و بسیاری از دوستان من نگران بودند و تصور میکردند که ایران کشور خطرناکی است اما این گونه نبود و نیست.
وی افزود: زمانی که به ایران رسیدم همه مردم با لبخند و صمیمیت از من استقبال میکردند و از آن روز تاکنون روابط نزدیکی با آنان دارم و باید تاکید کنم که پس از جنگ جهانی دوم و توسعه و پیشرفت ژاپن، ایران بسیار نقش داشت و کشتی نیشومارو نماد همکاری این دو کشور در آن زمان بود.
در این نشست کازوئو سوگیئورا پزشک متخصص با ادای احترام به شهید قاسم سلیمانی به وجود اشتراکات فراوان فرهنگی میان ایران و ژاپن اشاره کرد و گفت: ایران کشور دوم من هست و بسیار به مردم ایران علاقه دارم و مجددا شهادت سردار سلیمانی را به همه ایرانیان تسلیت می گویم.
وی به ارتباطات بیش از ۳۰ ساله خود با ایرانیان اشاره کرد و گفت: از حدود ۳۰ سال قبل که ایرانیان به ژاپن میآمدند با آنان آشنا شدم و به عنوان پزشک کمک میکردم و متوجه شدم که ایرانیها و ژاپنیها بسیار به هم نزدیک هستند و دل مهربان و پر از محبت دارند.
در ادامه نیز کیکو چیکائوچی که سفرهای متعددی را به ایران داشته و در برخی روزنامهها و رسانههای ژاپنی در خصوص ایران مطالبی را منتشر کرده است، برخی تجربیات خود به ویژه اشتراکات فرهنگی دو کشور را ارائه و تاکید کرد همواره برای توسعه روابط دو کشور فعالیت خواهد داشت.
در خلال این برنامه همچنین نماهنگها و تصاویری از سرودهای حماسی و انقلابی و حرکت مردم ایران به نمایش درآمد.