ایلنا بررسی میکند؛
آزمون مجلس توئیتری در دنیای واقعی/ سلیمی: هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان، ماجرای سیلی به سرباز راهور را پیگیری میکند
نمایندگانی که در زمان تبلیغات انتخابات خود را خادم ملت معرفی میکنند نشان دادند هنگامی که بر کرسیهای سبز بهارستان نشستند، مست قدرت زیر گوش ولی نعمتهای خود میزنند!
به گزارش خبرنگار ایلنا، مجلس یازدهم با شعار خدمت به مردم و رفع مشکلات معیشتی، در یک انتخابات بدون رونق و با رای اقلیت روی کار آمد؛ مجلسی که دو واژه «پاک دستی» و «انقلابیگری» را در دایره لغات خود قرار داد و نمایندگانش بیش از هر مسئول دیگری خودشان را دلسوز مردم میدانند، اما در خیابان سیلی به گوش سرباز وظیفه راهور ناجا که مامور اجرای قانون است میزنند!
فضای مجازی؛ بیداری جامعه
عصر روز یکشنبه فیلمی با عنوان «سیلی نماینده مجلس به گوش سرباز وظیفه» در فضای مجازی دست به دست شد؛ سرباز در آن فیلم با صراحت میگوید اجازه نداده است که نماینده بدون داشتن مجوز از خط ویژه عبور کند اما نماینده مجلس که خود قانونگذار است و بیش از هرشخص دیگری باید بر روی اجرای قانون نظارت داشته باشد، به صورت سرباز به دلیل حُسن اجرای قانون سیلی زده است!
مردم که مدتهاست نسبت به بعضی از تبعیضهای موجود گله دارند؛ هم در صحنه حادثه و هم در شبکههای اجتماعی که البته این روزها عدهای به دنبال محدود کردن آن هستند به حمایت از سرباز راهور پرداختند. طولی نکشید که هشتگهای «عنابستانی»، «سیلی به سرباز» و «عنابستانی استعفاء» در عرض چند به ساعت به پر بازدیدترینهای توئیتر فارسی و سایر شبکههای اجتماعی تبدیل شد.
آن چیزی که برای افکار عمومی از عصر روز یکشنبه تا به امروز مطرح شده این است که مگر نمایندگان مجلس یازدهم خود را انقلابی و مردمی معرفی نمیکنند، پس چرا بیش از سایر ادوار نمایندگان مجلس طلبکارانه با مردم برخورد میکنند؟ چرا مجلسی که میگوید برای حمایت از قشر مستضعف به روی کار آمده است همان ابتدای کار ودیعه مسکن پانصد میلیونی و خودرو دنا پلاس که در فیلم منتشر شده از عنابستانی هم خودنمایی میکند دریافت کرده است؟مگر قرار نبود در این دوره مجلس یازدهم به گفته اعضایش بار از دوش ملت بردارند چرا در این چند وقت فقط و فقط از پشت تریبون به دولت تاختند و حتی قانون و لایحه در جهت منافع مردم مصوب نکردند!
مجلس توئیتری
در این میان نمایندگان مجلس یازدهم که حضور گسترده در شبکههای اجتماعی فیلتر شده دارند و از پاسخ دادن صریح به رسانهها شانه خالی میکنند نیز شروع به فعالیت کردند که اغلب توئیتهایشان رنگ و بوی دفاع از این نماینده را میداد، عدهای فیلم منتشر شده را تقطیع شده خواندند و بعضی دیگر هم کل ماجرا را مشکوک دانستند!
البته نا گفته نماند در میان نمایندگان بودند کسانی که طرف در مقابل بزرگان مجلس طرف سرباز وظیفه را گرفتند و خواهان برخورد با نماینده خاطی شدند.
سیل توئیتها
امیرحسین قاضیزاده هاشمی نائیب رئیس اول مجلس شوراهای در همان ساعتهای اولیه ماجرا با ادبیاتی که در شبکههای اجتماعی بازخوردی کمتر از سیلی نماینده سبزوار نداشت در حساب شخصی توئیترش نوشت:
درگیری نماینده مجلس با سرباز راهور را در هئیت نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی میکنیم و با مقصر قطعا برخورد قانونی خواهیم کرد. پس از بررسیها، سخنگوی هیئت نظارت نتایج را اعلام خواهد کرد.حفظ حقوق مردم برای ما مسئله اساسی است و همه حتی نمایندگان مجلس در برابر قانون مساوی هستند»
و یا محمدباقر قالیباف که ریاست مجلس یازدهم را بر عهده دارد پس از مطالبه گری عمومی درخصوص برخورد مجلس با نماینده خاطی در حساب کاربری توئیتر خود از پیگیری موضوع خبر داد، او بیان کرد:
در برابر قانون همه مساوی هستند.مجلس به کسانی که به وظیفۀ قانونی خود عمل میکنند افتخار میکند و اولین مدافع حقوق آنهاست. در حادثۀ اخیر،به محض شنیدن اولین گزارشها،دستور بررسی دقیق ماوقع صادر شد؛درصورت احراز تخلف،هیئت نظارت بر نمایندگان بدون مسامحه بررسی وبرخورد قانونی خواهد کرد.
البته در این میان واکنش سید مصطفی میر سلیم نماینده تهران در نوع خودش جالب بود، او درگیری نماینده خطار کار با سرباز راهوار را مشکوک خواند و از هیأت نظارت بر نمایندگان درخواست کرد که با دقت موضوع را بررسی کند. او در یک توئیت نوشت:
جریان عنابستانی مشکوک به نظر میرسد و هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان باید با دقت رسیدگی کند، مبادا در ورای این جریان افرادی میخواهند مجلس را بدنام کنند
روحالله نجابت نماینده شیراز اما به دور از نگاه بزرگان مجلس که سعی در سرپوش گذاشتن به ماجرا داشتند، خطاب به عنابستانی عنوان کرد:
شما به یک جوان سیلی نزدید، به اعتبار مجلس و امید مردم سیلی زدید! مجلس با کسی عقد اخوت نبسته و پشت مظلوم میایستد.
خودروی نماینده مجلس مجوز تردد درخط ویژه را ندارد
در کنار تائید و تکذیبها، بیم و امیدها برای حمایت از سرباز وظیفهای که به وظیفهاش عمل کرده بود اظهارات رئیس نیرو انتظامی کشور آب پاکی را نه تنها بر روی دست عنابستانی بلکه بر روی دست سایر نمایندگان هم ریخت، او در یک نشست با اشاره به ماجرای اتفاق افتاده گفت: نماینده مذکور مجوزی برای تردد در خط ویژه نداشته است. خودروهای امدادی، انتظامی و کسانی که مجوز دارند می توانند در مسیر خطوط ویژه تردد کنند.
به گفته فرمانده نیرو انتظامی پرونده در جریان است و به زودی نتیجه آن مشخص خواهد شد.
هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان پیگیر ماجرا سیلی به سرباز راهور میشود
علیرضا سلیمی در گفتوگو با ایلنا، درباره رسیدگی به پرونده درگیری نماینده مجلس و سرباز راهور گفت:هیات نظارت بر رفتار نمایندگان اینگونه امور را رصد میکند و اقدام خاص خودش را انجام می دهد.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد:اتفاقاً یکی از اموری که در همین مجلس در حال تجدید نظر و بازبینی است قانون نظارت بر رفتار نمایندگان چرا که با توجه به تجربیات دوره های قبل به نظر می رسد این قانون باید تکمیل و اصلاح شود.
وی خاطر نشان کرد: قانون مذکور در کمیته کمیسیون مربوطه کارش تمام شده آیین نامهاش نوشته شده که در حال بررسی است.
سلیمی یادآور شد: از این دست اتفاقات گاهی رخ می دهد و در همه اصناف نیز میتوانیم شاهد باشیم مثلاً خدایی ناکرده یک روحانی اقداماتی انجام می دهد آیا باید عمل او را به همه جامعه روحانیت نسبت دهیم؟ خیر نباید این کار را کنیم باید شخصی که خط و خطا را انجام داده است مؤاخذه کنیم.
وی افزود: خوشبختانه برای این خطاها قانون داریم و در هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان آن را بررسی می کنیم، ساز و کار هیئت در مجلس شفاف شده و انشاالله از این طریق موضوع پیگیری می شود.
حال باید دید مجلس یازدهم که در ۲۴۳ روزی که به روی کار آمده است با چالش جدی روبه رو نبوده است، با این آزمون بزرگ که مطالبه افکار عمومی پیگیری حق و طرفداری از سرباز وظیفه است چگونه برخورد میکند؛ مسئله را پشت درهای بسته بدون پاسخگویی مسکوت میگذارد یا به حمایت از سرباز راهور ناجا میپردازد؟