خبرگزاری کار ایران

رئیس جمهور در جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات:

شفافیت و مبارزه با فساد از آثار مهم دولت الکترونیکی است/رونمایی از سامانه جامع رفاه ایرانیان

شفافیت و مبارزه با فساد از آثار مهم دولت الکترونیکی است/رونمایی از سامانه جامع رفاه ایرانیان
کد خبر : ۱۰۱۹۹۷۲

رئیس جمهور با بیان اینکه تلاش و اهتمام دولت از ابتدا این بوده است که مردم خدمات دولتی مورد نیاز خود را هرچه سریعتر و آسان تر دریافت کنند، گفت: توسعه دولت الکترونیکی به تحقق این هدف کمک می کند و شفافیت و مبارزه با فساد از آثار مهم دولت الکترونیکی است.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی روز دوشنبه در نوزدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات، تصریح کرد: همه مقرراتی که در این شورای اجرایی تصویب می‌شود برای این است که مردم فعالیت‌های خود را راحت‌تر انجام دهند ،دریافت خدمات از دولت آسان‌تر و سریع‌تر انجام شود و نیاز به مراجعه حضوری و ارتباط چهره به چهره نباشد.

روحانی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده درمورد سلامت الکترونیک، سامانه مالیاتی و همچنین سامانه جامع رفاه ایرانیان در جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات و با بیان اینکه موضوع سلامت مردم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: در موضوع سلامت الکترونیک بحث این است که مردم خدمات مربوط به سلامت و بهداشت را بهتر و آسان‌تر دریافت کنند و با الکترونیکی شدن بخش سلامت پزشکان، داروخانه ها و مراکز پاراکلینیکی نیز می‌توانند خدمات خود را بهتر و سریعتر ارائه دهند.

روحانی با اشاره به رونمایی از سامانه جامع رفاه ایرانیان در این جلسه و آغاز فعالیت این سامانه با هدف گذر از یارانه همگانی به یارانه هدفمند و هوشمند، تصریح کرد: یارانه و کمک‌های حمایتی و معیشتی به صورت‌های مختلف به اقشار ضعیف و نیازمند جامعه ارائه می‌شود به طوری که امروز ۶۰ میلیون نفر در کشور از یارانه و حمایت معیشتی برخورداند.

رئیس جمهور همچنین به پرداخت کمک معیشتی به حدود ۳۵ میلیون نفر در ۴ ماه پایانی سال با تصویب دولت و مجلس بخاطر آسیب‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: در دوران کرونا همچنین با تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا کمک‌ها و تسهیلاتی به اصناف و مشاغل آسیب دیده از کرونا پرداخت شده است.

روحانی در ادامه، مالیات را از دیگر مباحث مطرح شده در جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات عنوان کرد و با تاکید بر اهمیت موضوع مالیات در کشور، افزود: در این دولت بار تامین منابع مورد نیاز برای اداره کشور از دوش نفت برداشته و بر دوش مالیات و عوارض گذاشته شده است  و این موضوع مهمی است که اداره کشور از طریق مالیاتی که خود مردم پرداخت می‌کنند انجام شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه درآمد نفت باید برای توسعه زیرساخت‌ها و به صورت بین نسلی هزینه شود، افزود: پرداخت مالیات یک وظیفه ملی و یک ارزش اخلاقی است که در اداره کشور بسیار مهم است و براساس گزارش ها، خوشبختانه در سال جاری وضع درآمد مالیاتی خوب بوده است.

روحانی ادامه داد: با اقدامات انجام شده در حوزه پرداخت الکترونیکی مالیات، شرایط به گونه‌ای فراهم شده که ۷۰ درصد مالیات دهندگان می‌توانند مالیات خود از طریق سامانه پرداخت کنند و دیگر نیازی به مراجعه حضوری آنان نیست.

رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت دولت الکترونیکی در مبارزه با فساد، تصریح کرد: مبارزه با فساد از طریق شفافیت امکان‌پذیر است و با الکترونیکی شدن فعالیت‌ها، مشکلات در بخش‌های مختلف رفع خواهد شد.

روحانی همچنین راه اندازی سامانه جامع تجارت را از دیگر اقدامات انجام شده در همین راستا عنوان کرد و افزود: سامانه جامع تجارت در تاریخ ۱۳۹۹.۹.۹ راه اندازی شد که بخش‌های مهمی همچون گمرکات، انبارها، ثبت سفارش کالا، دریافت ارز از بانک مرکزی، صادرات و واردات و بخش توزیع کالا را در برمی گیرد.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت تکمیل این سامانه تا پایان سال ، اظهار داشت: امنیت غذایی و زندگی مردم بسیار مهم است و با استفاده از سامانه جامع تجارت، مردم و مسئولان از بابت روند تامین و توزیع کالا و خدمات اطمینان خواهند داشت و اطلاعات مربوط به آن در اختیار همه خواهد بود.

در نوزدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات به ریاست رئیس جمهور از سامانه جامع رفاه ایرانیان با هدف گذر از یارانه همگانی به یارانه هدفمند و هوشمند رونمایی شد.

استفاده از داده های ثبتی مبنا، برای تصمیم سازی و تصمیم گیری مدیران در نظام اقتصادی کشور با تشکیل شناسنامه اقصادی افراد و خانوار و توسعه و تکمیل داده‌های تصمیم گیری به منظور تسهیل اخذ خدمات و اجرای قوانین حمایتی کشور، از ویژگی‌های این سامانه است.

با استقرار سامانه جامع رفاه ایرانیان، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های صندوق های بازنشستگی و بخش غیر دولتی نسبت به توسعه و تکمیل پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان به نحوی که پایگاه مرجع حمایت‌های دولت از اقشار آسیب‌پذیر و استحقاق سنجی باشد، اقدام نماید.

در این جلسه همچنین به منظور تحقق و استقرار سلامت الکترونیکی، برنامه زمان‌بندی اجرایی تکمیل طرح سلامت الکترونیکی به تصویب رسید که براساس آن مراکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی باید برای خدمات مورد نیاز بیمار مانند نسخه نویسی  و نسخه پیچی الکترونیکی به صورت برخط اقدام نمایند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز