در صحن علنی امروز مجلس انجام شد؛
مخالفت نمایندگان با حذف معیار مدیر و مدبر بودن داوطلب ریاست جمهوری
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد حذف معیارهای مدیر و مدبر بودن از طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در جلسه صحن علنی امروز (چهارشنبه ۱۰ دی) مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلیکشور و شوراها پیرامون طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری(ارجاعی از صحن علنی) نمایندگان مجلس با پیشنهاد مهرداد گودرزوند چگینی مبنی بر حذف ماده ۴ که اصلاحیه کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مبنی بر معیارهای مدیر و مدبر بود، با ۵۴ رای موافق، ۱۲۴ رای مخالف و ۱۰رای ممتنع مخالفت کردند.
بر اساس آنچه که در اصلاحیه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس برای بند ۴ آمده است، معیارهای تشخیص مدیر بودن نامزدها به شرح ذیل درج شده است: داوطلبی به عنوان مدیر طبق اصل ۱۱۵ قانون اساسی شناخته میشود که از شایستگیهای لازم و مهارت درزمینه مدیریت کلان کشور برخوردار بوده و با شناخت کافی از منابع انسانی و مادی کشور به استفاده از ظرفیتها و رسیدن به اهداف جمهوری اسلامی را داشته و از تجربه و سابق موفق در مدیریت کلان موضوع ماده ۳۵ این قانون نیز بهره مند باشد.
همچنین در تبصره این ماده نیز آمده است: توانایی مبارزه با فقر و فساد و تبعیض، شایسته گزینی، داشتن روحیه کار جهادی و گروهی، حساسیت نسبت به برخورد تا تخلفات دربیت المال، برخورداری از روحیه نقدپذیری، پاسخگویی به تشخیص شورای نگهبان از جمله ویژگیهای داوطلب ریاست جمهوری ایران محسوب میشود.
در معیارهای مدیر اصلاحی کمیسیون شوراها و امور وداخلی مجلی موضوع اصل ۱۱۵ قانون اساسی نیز آمده است: داوطلبی به عنوان مدبر شناخته می شود که از توانایی لازم برای شناسایی به موقع مسائل و ضرورتهای مهم کشور برخوردار بوده و با پیش بینی تهدیدها و فرصتهای کشور توان اتخاذ راهکاری مهم را داشته باشد.