مالکی در آئین افتتاحیه کلینیک معاضدت حقوق شهروندی:
تاکنون حتی یک ریال از دولت برای کمکهای معاضدتی، بودجه دریافت نکردهایم/ دو هزار و ۶۲۰ وکیل معاضدتی با دفتر مرکزی کانون وکلای دادگستری مرکز همکاری دارند
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: تعداد دو هزار و ۶۲۰ وکیل معاضدتی با دفتر مرکزی کانون وکلای دادگستری مرکز همکاری دارند و روزانه حدود ۱۵ پرونده معاضدتی در این دفتر پذیرش میشود و به صورت رایگان خدمات آنها انجام میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جلیل مالکی در آیین افتتاحیه کلینیک معاضدت حقوق شهروندی اظهار کرد: کانون وکلای دادگستری در طول صد سال حیات خود بیوقفه بخش عمدهای از فعالیتهای خود را در اختیار کمک معاضدتی به افراد اختصاص داده و کانون وکلا پا به پای افزایش و مشکلات مردم خدمات خود را گسترش داده است.
وی افزود: تعداد دو هزار و ۶۲۰ وکیل معاضدتی با دفتر مرکزی کانون وکلای دادگستری مرکز همکاری دارند و روزانه حدود ۱۵ پرونده معاضدتی در این دفتر پذیرش میشود و به صورت رایگان خدمات آنها انجام میشود.
مالکی اضافه کرد: ۷۰ مشاوره تلفنی به صورت روزانه به افراد داده میشود. همچنین روزانه ۶۰۰ مورد کمک معاضدتی چهره به چهره در مجتمع های قضایی ارائه توسط وکلای ما ارائه میشود و با شیوع کرونا یک لحظه هم در این ارائه خدمت وقفه نیافتاد و تعداد ۵۰ نفر از همکاران ما به کرونا مبتلا شدند.
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: خرسندیم که امروز در کنار کمکهای معاضدتی که در طول صد سال ارائه شده، امروز فصل جدیدی در ارائه خدمات معاضدتی کانون وکلای دادگستری مرکز تحت عنوان کلینیک معاضدت حقوق شهروندی آغاز میشود.
وی با بیان اینکه این کلینیک در شش بخش خدمات تخصصی خدمات خود را به اقشار آسیبپذیر ارائه میکند، گفت: بخش اول مربوط به حقوق زنان است و به دعاوی زنان پرداخته خواهد شد؛ بخش دوم به حقوق کودکان اختصاص دارد و به نحو ویژه به آسیب کودکان کار و آسیبدیده پرداخته خواهد شد؛ بخش سوم مربوط به معلولان است و در راستای ماده ۳۲ قانون حمایت از حقوق معاولان این بخش راهاندازی شد. بخش چهارم، بخش تخصصی معاضدتی خشونتهای خانگی است و برای اولین بار بابی باز شد که کمکهای تخصصی در این خصوص انجام دهیم. بخش پنجم نیز بخش تخصصی معاضدتی انجمنهای مردمنهاد است و بخش آخر بخش تخصصی معاضدتی محیط زیست است و به فعالان حقوق محیط زیست میپردازد که در این زمینه مشکلات فراوانی داریم که امیدواریم با ارائه خدمات این بخش به این مشکلات رسیدگی شود.
مالکی تأکید کرد: متأسفانه تاکنون حتی یک ریال از دولت برای کمکهای معاضدتی بودجه دریافت نکردهایم و تنها رقم بودجهای که در سال ۹۸ به معاضدت تخصیص یافت، دو میلیارد تومان بود که به قوه قضاییه دادند اما متأسفانه قوه قضاییه حتی این دو میلیارد را هم در اختیار ما قرار نداد، در سال ۹۹ نیز ۱۰ میلیارد تومان اختصاص یافت که متأسفانه یک ریال هم به دست ما نرسیده است؛ یعنی این خدمات با ایثارگری همکاران ما در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: البته ارائه این خدمات در رسانه ملی انعکاسی ندارد و به نظر من هیچ نهادی به اندازه کانون وکلا به جامعه کمک نکرده است و به اطلاع مردم نمیرسد.