خبرگزاری کار ایران

روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا:

امروز فقط ۱۲ شهرستان وضعیت قرمز دارند/ خیلی‌ها می‌خواستند به اعتماد مردم ضربه بزنند/ خطر «عادی انگاری» ابتدا شیوع و بعد مرگ و میر در پی خواهد داشت

امروز فقط ۱۲ شهرستان وضعیت قرمز دارند/ خیلی‌ها می‌خواستند به اعتماد مردم ضربه بزنند/ خطر «عادی انگاری» ابتدا شیوع و بعد مرگ و میر در پی خواهد داشت
کد خبر : ۱۰۰۸۹۶۲

رئیس‌جمهور گفت: فقط ۱۲ شهرستان است که وضعیت قرمز دارند و بقیه استان‌ها و شهرستان‌ها نارنجی و زرد هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان این که حدود ۱۰ماه است که مردم عزیز ما با  ویروس خطرناک مواجه شده اند، گفت: در این ۱۰ ماه تقریبا اقدامات بسیار خوبی در مجموعه دولت انجام گرفته است.

رئیس جمهور یادآور شد : در هفته‌های اخیر شاهد افزایش بیماری بودیم اما با اقداماتی که در اواخر آبان و آذر صورت گرفت امروز شاهد این هستیم که روند این بیماری در اکثریت استان‌ها به جز موارد محدودی رو به افزایش است.

وی ادامه داد: در گزارش امروز مشاهده کردیم فقط ۱۲ شهرستان است که وضعیت قرمز دارد و بقیه استان‌ها و شهرستان‌ها نارنجی و زرد هستند که این شهرستان‌ها انشاالله با تلاش استاندارها و همه عزیزانی که در این زمینه تلاش می‌کنند به وضعیت متعادل خواهند رسید. 

رئیس قوع مجریه بیان کرد: اعتماد مردم باعث شد که ما موافق شویم؛ خیلی‌ها خواستند اخلال در این موضوع ایجاد کنند، مردم را ناامید کنند اما ستاد ملی مبارزه با کرونا با مسئولیت پذیری جلو رفت و امروز مشکلی نداریم که حل و فصل نشود.

وی افزود: کنار مردم اقدامات به موقع قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، نیروی انتظامی، سازمان بسیج، اتحادیه‌های صنفی، موسسه‌های مردم نهاد و هلال احمر دست به دست یکدیگر دادند و اقدامات بسیار گسترده‌ای را در هفته‌های اخیر انجام دادند  و این موفقیت بزرگی است.

روحانی ادامه داد:  ما به کانال ۵۰۰ نفر فوتی در روز رسیده بودیم که البته امروز به کانال ۲۰۰ فوتی رسیده‌ایم که امیدواریم با تلاش همه مردم این عدد باز هم در هفته‌های آینده کاهشی باشد. همواره این موضوع باید مورد تاکید ما، صدا و سیما و رسانه‌ها باشد و آن خطر عادی انگاری است. هر زمان گمان کنیم که کرونا مسئله مهمی نیست ابتدا شیوع  مجدد خواهیم داشت و بعد از ان مرگ و میر در پی خواهد آمد که این بسیار خطرناک خواهد بود. 

وی گفت: آزموده را آزمودن خطاست؛ در این مدت دیدیم که هر وقت ازدحام وتردد داشتیم و اجتماعات بدون مراعات پروتکل‌های بهداشتی زیاد شد، بلافاصله با پیک شیوع مواجه شده‌ایم اکنون باید در بخش‌های مختلف مراقبت کنیم به ویژه اینکه در این بیماری تنها بحث پزشکی مطرح نیست بلکه مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی نیز مطرح است. 

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: بیماری کرونا باعث شده است که رشد اقتصادی دنیا به طور متوسط به -۳ درصد برسد. به اشتغال ضربه سختی وارد شده است. همچنین ورزش، گردشگری و آموزش صدمه دیده است. حادثه بسیار عجیب و بی‌نظیری است. سلامت موضوع اول است اما تنها موضوع نیست، بلکه اقتصاد مسائل اجتماعی و آموزش نیز از مسائل بعدی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه از ابتدای آغاز شیوع ویروس در کشور نه تردید کردم نه تعلل، تصریح کرد: ما باید خوشحال باشیم که از آغاز بیماری نه تردید کردیم، نه تعلل کردیم. به محض اینکه در چهارشنبه ۳۰ بهمن سال گذشته ۲ مورد مبتلا به کووید۱۹ تایید شد و وزیر بهداشت این مساله را در جلسه هیات دولت اعلام کرد، من همانجا گفتم که بلافاصله به مردم اطلاع دهید. علیرغم اینکه شب انتخابات بود و کار برای ما سخت می‌شد اما به مردم اعلام کرد.

وی با اشاره به رفتار مقامات برخی کشورها در مواجهه با این ویروس، ابراز داشت: تفاوت مهم ما با سایر کشور ها این بود که حادثه را پذیرفتیم در حالی که برخی کشورها منکر آن بودند، در کشوری مانند آمریکا آن آقایی که رئیس جمهور بود و البته هنوز هم چند هفته‌ای حضورش باقیمانده از همان ابتدا ویروس را انکار کرد و آن را یک سرماخوردگی و چندعطسه ساده برشمرد و گفت که یک ویروس عادی است. اما الحمدلله در ایران هیچ گاه انکار درکار نبود و بلافاصله پاسخ به‌هنگام. اگر ما در اجرای یک مساله را تاخیر ایجاد کنیم نتیجه می‌توانست بسیار بد باشد.

روحانی ادامه داد: البته در همان روزهای اول در برخی استان‌ها به‌هم ریختگی ایجاد شد اما بلافاصله در ۶ اسفند اعلام کردیم که جز در مواردی که ستاد ملی اعلام می‌کند، در باقی موارد همه چیز به روال عادی است. همچنین گفته شد که در این خصوص فقط یکجا دستور می‌دهد و جای دیگر حق دستور ندارد که البته این بر مبنای مصوبه شورای عالی امنیت ملی بود که به تایید مقام معظم رهبری رسید.

وی با بیان اینکه استراتژی ما از ابتدا مشخص بود، گفت: از همان ابتدا همه امکانات بسیج شد و یک آمادگی عظیمی در کشور هم برای درمان بیمار و هم برای پروتکل های بهداشتی، پروتکل‌های بهداشتی اعلام و به‌روزرسانی شد یعنی هرجا تغییری نیاز بود به مردم اعلام کردیم همانند استفاده از دستکش که از یکجایی به کلی حذف شد از پروتکل‌ها اما فاصله اجتماعی، عدم تردد و عدم تجمع همواره وجود داشت و ما همواره اطلاع رسانی کردیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه مبنای ما از ابتدای شیوع ویروس علم‌گرایی بوده است، بیان داشت: هیچ وقت دنبال پندارگرایی و حرف هایی که زده می شد ماند برخی خرافات، هیچگاه به دنبال آن ها نبودیم. نه دولت نه وزارت بهداشت و همیشه بر مینای متخصصین به روشنی و به خوبی اعلام کردند و تقریبا حرف متخصصین ما با حرف دنیا تقریبا همسان بود، پس ما پندارگرایی نکردیم و علم گرایی را در دستور قرار دادیم. خوشبختانه اعتماد سیاسی و اعتماد اجتماعی در کشور ما به خوبی حفظ شد، یعنی ما بحران اعتماد پیدا نکردیم که حالا به دستورات متخصصین عمل شود یا نه، یعنی مردم ما تردید نکردند به محض اینکه گفته شد سفر نروید نرفتند، ۱۳ به در برگزار نشود نرفتند، در فروردین مغازه ها بسته شد، واقعا با ستاد ملی همکاری کردند. البته یکسری رسانه بیگانه ضدایرانی یک کارهایی کردند اما ناموفق بودند مانند همیشه. 

وی افزود: من باید تشکر کنم از توانمندی کادر درمان ما و شرکت های دانش بنیان ما، تولیدی‌های ما به خوبی آنچه نیاز بود را تامین کردند. ما در ماسک معطل نشدیم و خیلی سریع توانستیم به خوبی آن را تامین کنیم، در زمینه تجهیزات هم مانند سی تی اسکن، اکسیژن، ونتیلاتور و همه امکانات به خوبی و فوری تجهیز شد. ما توانستیم در یک زمان کوتاهی ۲۰۰۰ تخت ویژه را اضافه کنیم، این کار آسان نیست، همه به صحنه آمدند و ما توانستیم این بحران را مدیریت کنیم.

روحانی گفت: چند نکته هم حائز اهمیت است که نخست در مراکز تجمعی مانند سربازخانه، خانه سالمندان و زندان‌ها، پروتکل‌های بهداشتی باید بیش از حد معمول رعایت شود به گونه‌ای که ما مطمئن شویم این مراکز عاری از ویروس است. نکته دوم اینکه ما در نظر بگیریم که یک عامل و یک دستورالعمل کافی نیست و هرکدام از دستورالعمل‌ها تأثیراتی دارند.

وی ادامه داد: امروز فصل زمستان است و مردم در محیط‌های بسته هستند و ممکن است تهویه هوا مناسب نباشد و در این شرایط ممکن است مشکلات زیادی پیش بیاید. همه مردم در این مدت تلاش‌های بسیاری کردند و خوشبختانه آمار امروز ما آمار خوشحال کننده‌ای است و این به دلیل تلاس‌های همه متخصصان و همه ناظران است.

روحانی گفت: برای واکسن هر اقدامی که لازم بوده انجام شده و انجام خواهد شد، برای ساخت واکسن در داخل تلاش‌ها در حال انجام است و دولت آماده هر گونه کمک به شرکت‌های دانش بنیان است. برای خرید واکسن نیز با توجه به اینکه هنوز WHO واکسنی را رسماً تأیید نکرده اما واکسن‌هایی که وزارت بهداشت مؤثر می‌داند را دستور دادیم که واکسن‌ها خریداری و تهیه شود، هماهنگی لازم نیز با بانک مرکزی انجام شده و واکسن‌ها را وارد خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: کسانی که از کادر درمان و پر ریسک هستند از این واکسن‌ها استفاده کنند تا پس از آن شرایط بهتری فراهم ‌شود و واکسن‌های بیشتری در اختیارمان قرار می‌گیرد؛ امیدواریم با کمک هم از این مسایل عبور خواهیم کرد تا سلامت مردم و شرایط اقتصادی، آموزشی و فرهنگی مردم بهتر تأمین شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز