مدیرکل صلح و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه ایران:
هرگونه تعامل با رژیم جعلی و غیر قانونی صهیونیستی خیانت به مسلمانان و ناقض اصول بنیادین سازمان همکاری اسلامی است
مدیرکل صلح و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه ایران گفت:هرگونه تعامل با رژیم جعلی و غیر قانونی صهیونیستی که حیات آن آکنده از۶۰ سال جنایت، کشتار، شکنجه و آواره گی هزاران فلسطینی است، خیانت به مسلمانان و ناقض اصول بنیادین سازمان همکاری اسلامی تلقی می شود و ضربه جدی بر وحدت و اتحاد کشورهای عضو سازمان و امت اسلامی وارد می سازد.
به گزارش ایلنا، چهل و هفتمین نشست شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار "متحد در مقابل تروریسم برای صلح و توسعه"، با حضور۵۱ هیأت نمایندگی از کشورهای عضو در تاریخ ۷ آذر ماه ۱۳۹۹ در نیامی پایتخت کشور نیجر گشایش یافت.
در جریان این نشست رضا نجفی مدیرکل صلح و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه ایران که در راس هیاتی در این نشست حضور دارد، با ایراد سخنرانی مواضع کشورمان را درخصوص مهمترین موضوعات منطقه ای و بین المللی و موارد مندرج در دستور کار نشست تبیین کرد.
نجفی در سخنان خود با قدردانی و حمایت از موضع واحد امت اسلامی در محکومیت توهین به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص) که با اهانت نشریه فرانسوی موجب جریحه دار شدن احساسات مسلمانان جهان شد، اظهار داشت: "مسلمانان قربانیان اصلی فرقه نفرت (وهابیون) هستند. نفرتی که قدرتهای استعماری آن را بنا نهادند و از سوی مزدوران آنها منتشر شد. توهین به مسلمانان و مقدسات آنها می باید بعنوان جنایت های زشت افراط گرایان که با فرصت طلبی و سو استفاده از آزادی بیان آشکار کردند مورد نظر قرار گیرد".
وی با تأکید بر موضوع فلسطین و حمایت از مردم آن در قبال جنایت های رژیم صهیونیستی بعنوان بنیادی ترین مسئله جهان اسلام، جامعه بین الملل را متعهد به تقویت تلاش ها برای احقاق حقوق مسلم فلسطینیان شامل حق بازگشت آوارگان و تأسیس یک کشور مستقل در تمامی سرزمینهای فلسطین اشغالی به پایتختی قدس شریف توصیف کرد.
نجفی با اظهار نگرانی جدی نسبت به تصمیم برخی کشورهای عضو به عادی سازی و برقراری روابط با رژیم صهیونیستی، گفت: "هرگونه تعامل با رژیم جعلی و غیر قانونی صهیونیستی که حیات آن آکنده از۶۰ سال جنایت، کشتار، شکنجه و آواره گی هزاران فلسطینی است، خیانت به مسلمانان و ناقض اصول بنیادین سازمان همکاری اسلامی تلقی می شود و ضربه جدی بر وحدت و اتحاد کشورهای عضو سازمان و امت اسلامی وارد می سازد".
نماینده کشورمان با محکومیت اقدامات یکجانبه گرایی آمریکا شامل تروریسم اقتصادی علیه کشورهای در حال توسعه بعنوان ابزار سیاست خارجی این کشور که در شرایط دشوار حاضر بویژه در وضعیت شیوع بیماری کرونا که هرگونه دسترسی ملتها به نیازمندی های پزشکی را محدود کرده و امر مقابله با این بیماری همه گیر را با مضیقه مواجه کرده است، اظهار کرد :ما بطور جدی نگران تداوم اینگونه اعمال و اقدامات غیر قانونی دولت آمریکا هستیم که در صدر آن نقض تعهدات این کشور در قبال برنامه جامع هسته ای قرار دارد.
وی ادامه داد: این اقدامات می تواند منجر به پیامدهای نا گوار برای صلح و امنیت بین المللی و توسعه در سطح جهان شود. دنیا اکنون نظاره گر است که آیا رهبران جدید آمریکا روش مخرب، ضد قانونی و قلدرمأبانه رژیم در حال رفتن را کنار خواهند گذاشت و چند جانبه گرایی؛ همکاری و احترام به قانون را برخواهند گزید یا خیر..! فارغ از هرگونه تغییر در رویکرد دولت آمریکا، کشورهای اسلامی می باید بطور جمعی مصمم به حفظ وحدت خود بمنظور حل و فصل مشکلات باشند.
نجفی تصریح کرد: وابستگی به بیگانگان امنیت را برای آن دسته از کشورهایی که سرنوشت خود را به تکیه بر آنان گره زده اند به ارمغان نخواهد آورد و موجب نا امیدی و سرگشتگی آنها خواهد شد. ما همگان را به در پیش گرفتن گفت وگو بعنوان تنها راه سازنده و پر حاصل برای رفع اختلافات فرا می خوانیم ما با هم آینده ای بهتر برای منطقه خود رقم خواهیم زد. جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از بنیان گذاران سازمان همکاری اسلامی معتقد بر اصول این سازمان بوده و روابط دوستی و برادری میان کشورهای اسلامی را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار داده است و همواره مبتکر و مدافع صلح و امنیت در خلیج فارس، یمن، سوریه، عراق، لبنان و در قبال دیگر موضوعات منطقه ای بوده است."
وی در پایان سخنان خود اظهار کرد : تعداد کمی از اعضای سازمان با آشکارسازی روابط سری خود با رژیم صهیونیستی به امت اسلامی خیانت کردند. روز گذشته هم یکی از دانشمندان ایرانی بوسیله تروریستهای مزدور اسرائیل ترور شد که ممکن است با خیانت این کشورها مرتبط باشد. ما قویا این اقدام بزدلانه تروریستی را محکوم میکنیم و یادآوری می کنیم که زمان بزن در رو تمام شده است.
چهل و هفتمین نشست شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی بمدت دو روز ادامه خواهد داشت و طی آن ریاست نشست بمدت یکسال به کشور نیجر واگذار خواهد شد.
در اجلاس وزرای امور خارجه، علاوه بر انجام بحث های عمومی و ایراد سخنرانی از سوی رؤسای هیأت ها، پیش نویس قطعنامه های مندرج در دستور کار نشست مورد تصویب قرار خواهد گرفت، همچنین در این نشست موضوع انتخاب دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی که از اهمیت بالایی برخوردار است مورد بحث و تصمیم گری قرار خواهد گرفت.