عزیزی در گفتوگو با ایلنا:
اصولگرایان نگران ایجاد دوقطبی «مذاکره-مقاومت» در انتخابات آینده هستند/دولت اصولگرا با آمریکا مذاکره میکند
دبیرکل جبهه جهادگران ایران اسلامی، گفت: در جریان اصولگرایی کسی مخالف مذاکره با آمریکا نیست، اما مبنا و شیوه مذاکره ما با جریانهای دیگر متفاوت است.
وهاب عزیزی فعال سیاسی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا ، درخصوص احتمال مذاکره اصولگرایان با دولت بایدن، این اتفاق را محتمل دانست و گفت: هیج جریان سیاسی نمیتواند باب مذاکره را برای همیشه ببندد به این دلیل که مذاکره و گفتوگو از ملزومات اساسی حکمرانی و سیاستورزی است. البته مذاکره در انحصار یک جریان نیست ولی جناحهای مختلف در ساختار و چارچوب مذاکره با یکدیگر متفاوت هستند. از این رو قطعا محتوا و شیوه مذاکره اصولگرایان با اصلاحطلبان یکسان نخواهد بود.
دبیرکل جبهه جهادگران ایران اسلامی درباره حملاتی که به ظریف صورت میگیرد و یا موضعگیری هایی که در مخالفت با مساله مذاکره مطرح میشود، اظهار داشت: علت اینگونه واکنشها و اظهار نظرها با محتوای مخالفت با مذاکره که در رسانههای نزدیک به اصولگرایان مطرح میشود یک نوع تاکتیک انتخاباتی و ملاحظات سیاسی درون جریانی است که برای حفظ بخشی از طرفداران سنتی بیان میشود.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه مساله مذاکره در روند و نتیجه انتخابات ۱۴۰۰ تاثیرگذار است، تصریح کرد: با توجه به اینکه شکلگیری دوگانه مذاکره-مقابله در سرنوشت انتخابات ۱۴۰۰ تاثیر جدی خواهد داشت، اصولگرایان نگران ایجاد چنین دوگانهای هستند، لذا سعی میکنند مانع از تولد دوگانه مذاکره-مقابله در انتخابات شوند.
وی افزود: شانس پیروزی اصولگرایان در سرد بودن فضای انتخابات و کاهش مشارکت است، آنها در چنین فضایی با استفاده از سبد رای سنتی خود که براساس تکلیف در انتخابات حاضر میشوند، پیروز انتخابات خواهند بود. در مقابل اصلاحطلبان نیز با بهرهگیری از قدرت رسانهای خود قادر خواهند بود که با برجستهسازی و پررنگ کردن مساله مذاکره با دولت جدید آمریکا، فضای انتخابات را به سود خود تغییر دهند.
این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه همه مشکلات ناشی از تحریمها نیست، اظهار کرد: ارتباط دادن تمام مشکلات امروز کشور به مساله مذاکره درست نیست. بخش قابل توجهی از مشکلات نیز به دلیل سوءمدیریت داخلی است که البته مختص چندسال اخیر هم نیست و پیش از این نیز وجود داشت. ما نیاز داریم در ساختار مدیریت اجرایی کشور یک بازنگری اساسی انجام دهیم. مقام معظم رهبری هم همواره در آغاز بهکار دولتها توصیههای لازم را به هر دولت انجام میدهند اما متاسفانه در پایان کار میبینیم که درجا زدهایم و بازهم مشکلات در جای خود باقی هستند.
وی راهحال خروج از شرایط کنونی را تثبیت مدیریت اجرایی دانست و گفت: برای اصلاح شرایط داخلی که در ایجاد مشکلات امروز نقش دارند نیاز به برداشتن چند گام اساسی داریم. نخست تثبیت مدیریت اجرایی کشور، کنترل مجلس شورای اسلامی و اصلاح قانون احزاب و تشکلها است که زمینه تقویت نهادهای مردمی را ایجاد کند. تا زمانی که مدیران اجرایی و نمایندگان مجلس و شوراها به مردم پاسخگو نباشند ما همچنان شاهد بینظمی و اعمال سلیقههای شخصی خواهیم بود و تنها راه پاسخگو کردن مسئولین، تشکیل احزاب و تشکلهای مردمنهاد است.
عزیزی اظهار کرد: البته منظور از حزب هم در اینجا احزاب مستقل است که توسط نخبگان مردم تشکیل شود نه احزابی که توسط مافیای قدرت و ثروت تشکیل شده یا احزاب دولتی که تشکل های بیخاصیتی هستند و برای تقسیم قدرت فعالیت میکنند. در مجموع اگر احزاب و سازمان های مردمنهاد قوی تشکیل شود که نظارت دقیق داشته باشد و مسئولین و مقامات در دولت، مجلس و شوراها موظف به پاسخگویی باشند، تا حدود زیادی شاهد رفع مشکلات مدیریتی داخلی خواهیم بود.