خبرگزاری کار ایران

کمالی در گفت‌و‌گو با ایلنا:

نحوه تعامل دولت بعدی با دنیا برای مردم از اهمیت زیادی برخوردار است/ میزان مشارکت مردم در انتخابات به رفتار مجموعه نظام سیاسی کشور بستگی دارد

نحوه تعامل دولت بعدی با دنیا برای مردم از اهمیت زیادی برخوردار است/ میزان مشارکت مردم در انتخابات به رفتار مجموعه نظام سیاسی کشور بستگی دارد
کد خبر : ۱۰۰۰۸۱۹

دبیرکل حزب اسلامی کار میزان مشارکت مردم در انتخابات را به رفتار مجموعه نظام سیاسی کشور وابسته دانست و گفت: اگر شورای نگهبان از ممیزی و گزینش دست بردارد و وارد اثرگذاری‌های گزینش نشود و کاندیداهای مورد توجه اصلاح طلبان را رد صلاحیت نکند و امکان رقابت را فراهم کند در این صورت اصلاح طلبان سعی خواهند کرد در عرصه حضور جدی پیدا کنند.

حسین کمالی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در خصوص فعالیت اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، اظهار کرد: اصلاح طلبان در تعیین آنچه که پیش روی آنهاست، دچار تردید هستند که چه سیاستی را باید اتخاذ کنند. اصلاح طلبان منتظر هستند که سیاست‌های کلی نظام برای انتخابات مشخص شود که آیا قصد دارد انتخاباتی به معنای واقعی پر شور و با مشارکت بالا برگزار شود یا اینکه تنها میخواهد انتخاباتی برگزار  شود که تنها نفرات خاصی شانس حضور داشته و میزان مشارکت در انتخابات اهمیتی ندارد. 

رئیس کمیته سیاسی شورای هماهنگی اصلاح طلبان گفت: اصلاح طلبان به طور طبیعی سعی می‌کنند در جامعه نقش داشته باشند و نظام سیاسی را برای باقی ماندن، اصلاح کنند و با انگیزه اصلاح در صحنه سیاسی کشور حضور دارند. اگر امکان اصلاح وجود نداشته باشد و امکان ایجاد تغییرات در نظام سیاسی کشور فراهم نشود و احساس کنند که نمی‌توانند در صحنه حضور داشته و موثر باشند، طبیعتاً پیام مجموعه نظام سیاسی به اصلاح طلبان این خواهد بودکه حضورتان مفید و‌ مؤثر نخواهد بود.

وی افزود: اگر شورای نگهبان از ممیزی و گزینش دست بردارد و وارد اثرگذاری‌های گزینشی نشود و کاندیداهای مورد توجه اصلاح طلبان را رد صلاحیت نکند و امکان رقابت فراهم شود، در این صورت اصلاح طلبان سعی خواهند کرد در عرصه حضور پیدا کنند.

دبیرکل حزب اسلامی کار با رد این ادعا که اصلاح طلبان اقبال عمومی و سرمایه اجتماعی خود را  از دست داده‌اند، اظهار کرد: فکر می‌کنم تعداد افرادی که امروز نسبت به مجموعه اصولگرایی کشور و جریان محافظه کاری منتقد بوده و نتیجه عملکرد آنها را شرایط فعلی می‌دانند بیشتر از کسانی است که از اصلاح طلبان رنجش دارند.

نایب رئیس خانه احزاب اظهار کرد: در حال حاضر اگر امکان برگزاری یک انتخابات رقابتی فراهم شود و مردم مطمئن باشند که آرای آنهااثرگذار خواهد بود در صحنه انتخابات حضور پیدا می‌کنند و از این رو شانس اصلاح طلبان را در این زمینه کم نمی‌بینم و فکر می‌کنم مثل بسیاری از اوقاتی که رییس قوه مجریه از جریان خط امام یا اصلاح طلبان برگزیده شده است، در این مورد هم این احتمال بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط سیاسی که در سطح بین‌الملل اتفاق می‌افتد و گشایش‌هایی که در عرصه سیاسی بین‌المللی احتمال دارد صورت بگیرد، نحوه تعامل دولت بعدی با دنیا برای مردم از اهمیت زیادی برخوردار است.

کمالی در خصوص جلسات شورای هماهنگی اصلاح طلبان نیز گفت: شورای هماهنگی هیچ جلسه‌ای را از دست نداده و تمامی جلسات به صورت منظم تشکیل شده است و گفت‌و‌گو در زمینه مسائل سیاسی کشور در جریان است. احزاب و گروه‌ها به صورت منظم و مرتب در جلسات شرکت می‌کنند و وقایع ملی و بین‌المللی را رصد می‌کنند و برای هرگونه اقدامی در آینده تصمیم منسجم و یک پارچه‌ خواهند گرفت. بنابراین برنامه‌‌های جریان اصلاحات به این صورت در شورای هماهنگی در حال  ساماندهی است و کمیته سیاسی این شورا نظرات صاحبنظران را در بخش‌های مختلف به صورت دعوت از آنها شنیده و احزاب و گروه‌ها نسبت به نظراتی که صاحبنظران در زمینه‌های مختلف دادند، اظهار نظر کردند. امروز نیز در مراحل نهایی جمع‌بندی نظرات و تصمیم‌گیری راجع به برنامه‌های یک ساله و پنج ساله آینده اصلاحات هستیم و کار به صورت جدی دنبال می‌شود.

دبیرکل حزب اسلامی کار اضافه کرد: همین موضوع باعث شده است که جریان اصولگرا از آینده انتخابات نگران شود و سعی می‌کنند که برنامه‌های جدیدی داشته باشند تا صحنه را از دست ندهند.

نمایندهٔ مردم تهران در ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به میزان مشارکت مردم در انتخابات نیز گفت: اگر رفتاری مشابه انتخابات سال ۹۸ باشد، شاهد مشارکت یک یا دو درصدی خواهیم بود اما اگر مجموعه نظام سیاسی کشور به دنبال افزایش میزان مشارکت مردم در انتخابات باشد و روشی متفاوت از سال ۹۸ در نظر‌ بگیرد و مردم نیز احساس کنند که در تعیین سرنوشت کشور اثرگذار هستند، قطعا با حضور پرشور خود در میدان اعمال نظر خواهند کرد و انتخابات رونق بیشتری خواهد داشت.

دبیر کل حزب اسلامی کار افزود: در انتخابات گذشته شاهد بودیم که مردم احساس کردند رأیشان تأثیرگذار نیست و در انتخابات شرکت نکردند بنابراین میزان مشارکت مردم در انتخابات به رفتار مجموعه نظام سیاسی کشور و نقش شورای نگهبان بستگی دارد.

وزیر اسبق کار درباره پارلمان اصلاحات نیز گفت: پارلمان اصلاحات یا مجمع عمومی اصلاح طلبان طرحی است که حدود هشت سال است که در دستور کار قرار دارد. ممکن است در آینده مجدداً در دستور کار قرار بگیرد اما برای چند ماه آینده طبیعتاً با شورای هماهنگی کارها پیش خواهد رفت. مجمع عالی اصلاح طلبان یک کار گسترده ملی و‌ زمانبر است و نمی‌توان آن را جایگزین شورای عالی سیاستگذاری یا شورای هماهنگی کرد.

انتهای پیام/
آناهیتا یاوری
ارسال نظر
پیشنهاد امروز