خبرگزاری کار ایران

موسوی‌لاری در گفت‌وگو با ایلنا:

گرایشی به بهانه صیانت از اسلام، جمهوریت را زیر سوال می‌برد

گرایشی به بهانه صیانت از اسلام، جمهوریت را زیر سوال می‌برد
کد خبر : ۲۴۹۰۳۸

مسئله‌ای که باید در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بر آن تکیه کرد، این است که مردم ما دیگر به قبل از سال ۵۷ باز نخواهند گشت / اسلامیت نظام نباید زیر سوال برود و به هیچ‌ عنوان نباید حتی یک قدم از ارزش‌های اسلامی‌ عقب‌نشینی کنیم، به همان نسبت هم نباید اراده مردم تحت تاثیر مسائل و شرایط خاص نادیده گرفته شود.

وزیر کشور دولت اصلاحات تاکید کرد: اینکه ما نباید رای مردم را تزئینی و تشریفاتی ببینیم. متاسفانه یک گرایش در جریان اصولگرا همیشه به بهانه صیانت از اسلامیت نظام، جمهوریت را زیر سوال می‌برد.

حجت‌الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا٬ با اشاره به سی‌و‌ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد: اگر نگاهی گذرا به اهداف انقلاب داشته باشیم، متوجه خواهیم شد از سال ۵۷ تاکنون ملت ما از نظر نوع توجه به مسائل سیاسی خیلی متفاوت‌تر از گذشته شده است، به گونه‌ای که امروز مردم ما به کمتر از مشارکت سیاسی در سرنوشت خودشان رضایت نمی‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه مساله مردم‌سالاری و اتکای نظام به رای مردم به عنوان یک اصل برای همه افراد مورد تاکید است، گفت: قاعدتا بحثاستقلال و آزادی که از ارکان اصلی شعارهای انقلاب اسلامی بوده است، همچنان جزء خواسته‌های اصلی مردم است. یعنی مردم امروز همچنان که می‌خواهند کشور از استقلال ملی برخوردار باشد، می‌خواهند هر شهروند ایرانی آزادی عمل داشته باشد، بتواند انتخاب کند و سرنوشت خود را تعیین کند.

وزیر کشور دولت اصلاحات یادآور شد: فکر می‌کنم نتیجه آموزه‌های حضرت امام و مدرسه‌ای که برای ما باز کردند این است که امروز در هر شهر و روستا می‌بینیم که افراد و شهروندان نظام هنوز دو شعار استقلال و آزادی را در کنار هم می‌بینند.

حجت‌الاسلام موسوی‌لاری با بیان اینکه مردم ما همچنان جمهوری اسلامی را ترکیبی از جمهوریت و اسلامیت می‌دانند، خاطرنشان کرد: برخلاف نظر برخی اصولگرایان که جمهوریت نظام را امری تشریفاتی می‌دانند، نباید فراموش کرد که اصل جمهوریت در ضمیر و نهاد همه ایرانیان به عنوان ساختاری برای حکومت تعریف شده است و دیگر نمی‌توان این اصل را از آنها گرفت.

وی افزود: ما راه طولانی و دشواری را طی کردیم تا به این نقطه برسیم. امروز نظامی که برای همه ما مطرح است، نظامی است که می‌خواهد جمهوریت مردم را با گرایش اسلامی برپا کند، این آموزه‌ اصلی حضرت امام(ره) است. برای همین به دوستان اصولگرا در سالگرد پیروزی انقلاب یادآور می‌شویم که جمهوریت و اسلامیت در تعارض با یکدیگر نیستند که بخواهیم با تکیه بر اسلامیت اصل جمهوریت را نادیده بگیریم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه جمهوریت و اسلامیت برای نظام ما مکمل هم و در کنار هم تعریف می‌شوند، گفت: جمهوریت و اسلامیت دو رکنی هستند که این نظام را شکل دادند و نمی‌توان این دو را از هم جدا کرد، فکر می‌کنم هر جا که این دو رکن دچار آسیب شود، نظام ما نیز دچار آسیب شده است.

وی ادامه داد: همانطور که می‌گوییم اسلامیت نظام نباید زیر سوال برود و به هیچ‌ عنوان نباید حتی یک قدم از ارزش‌های اسلامی‌ عقب‌نشینی کنیم، به همان نسبت هم نباید اراده مردم تحت تاثیر مسائل و شرایط خاص نادیده گرفته شود.

حجت‌الاسلام موسوی‌لاری با بیان اینکه ما نباید رای مردم را تزئینی و تشریفاتی ببینیم، تاکید کرد: متاسفانه یک گرایش در جریان اصولگرا همیشه به بهانه صیانت از اسلامیت نظام، جمهوریت را زیر سوال می‌برد، در حالیکه همان کسی که به زعم خود گمان می‌کند به خاطر اسلامیت باید جمهوریت را کنار گذاشت، در واقع اسلامیت نظام را هم از بین می‌برد؛ چراکه اسلامیت نظام توسط جمهور مردم حفاظت می‌شود نه بوسیله یک شخص یا مجموعه‌ای از گروه‌های سیاسی.

وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: معتقدم مساله‌ای که باید در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بر آن تکیه کرد، این است که مردم ما دیگر به قبل از سال ۵۷ باز نخواهند گشت. مردم ما اسلامیت و جمهوریت را با هم می خواهند. مردم‌سالاری همراه با توجه به مسائل دینی همواره جزو خواسته‌های مردم ما است. مردم‌سالاری در انتخابات، در بحثرسانه‌ها، مجلس و در همه جا باید رعایت شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز