دکتر عارف در کنفرانس مدیریت خدمات:
چرا باید نظام هزینه بی اخلاقی یک نفر را متحمل شود
برای موفقیت در تمام فعالیتهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هیچ راهی جز پذیرش اخلاق و حاکمیت آن نداریم. این مضوع نیاز به فرهنگ سازی و کار فراوان دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اگر اخلاق را مبنای فعالیتهای سیاسی قرار میدادیم؛ با اتفاقات دهه اخیر به ویژه انتخابات مواجه نمیشدیم، تاکید کرد: نباید برای دور کردن رقیب خود به تهمت، شایعه و دروغ روی آوریم.
به گزارش ایلنا٬ امید، دکتر محمدرضا عارف در کنفرانس «مدیریت خدمات با تاکید بر اخلاق حرفهای و فرهنگ خدمت» به هزینههایی که نظام به دلیل بیاخلاقی و بداخلاقی حتی یک نفر متحمل میشود، اشاره کرد و افزود: اخلاق باید پایه و مبنای همه فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قرار گیرد؛ تا به رشد و توسعه پایدار دست یابیم. چرا باید نظام هزینه بیاخلاقی یک نفر را متحمل شود.
وی با طرح این پرسش که در عرصه رقابتهای سیاسی تا چه میزان به اصل اخلاق پایبند هستیم اظهار کرد: نباید برای دور کردن رقیب خود به تهمت، شایعه و دروغ روی آوریم.
رییس بیناد امید ایرانیان با بیان اینکه پذیرش اصل و مدیریت اخلاق، نیازمند باور و اراده جدی است که باید توسط نخبگان دانشگاهی آغاز شود، مشکل و نگرانی اصلی کشور را بیاخلاقی دانست و گفت: اگر توجه به موضوع اخلاق را در بین مدیران ارشد نداشته باشیم، گرفتار مسایل نامطلوب اجتماعی خواهیم شد.
رییس بنیاد امید ایرانیان همچنین، از مدیریت، اخلاق و فرهنگ خدمت به عنوان مهمترین چالشهای کشورمان نام برد و گفت: ضروریترین، زیربناییترین و در عین حال چالشیترین جنبه مدیریتی که باید در کشور مدنظر قرار گیرد؛ «اخلاق در مدیریت» است. اخلاق کیلدواژه تعالی، پیشرفت و نجات کشور برای برون رفت از بحرانها، سوءمدیریت و بیتدبیریها است.
وی با بیان اینکه بیاخلاقی دامن بسیاری از حوزهها در کشور را فرا گرفته است، ادامه داد: در سطح مدیریتی، بازگشت به اخلاق و محوریت قرار دادن آن یکی از ضروریتهای قرار گرفتن در مسیر پشرفت، تعالی و تحقق آرمانهای انقلاب است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر سرلوحه قرار گرفتن فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر به عنوان مهمترین سند اخلاقی، خاطرنشان کرد: برای موفقیت در تمام فعالیتهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هیچ راهی جز پذیرش اخلاق و حاکمیت آن نداریم. این مضوع نیاز به فرهنگ سازی و کار فراوان دارد.
عارف، با یادآوری نامگذاری امسال با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» توجه متوازن به فرهنگ و اقتصاد را ضروری دانست و افزود: باید پذیرفت که موفقیتهای مدیریتی، اقتصادی و فرهنگی در راستای اسناد بالا دستی کشور جز با ایجاد یک باور جدی و یک عزم ملی محقق نخواهد شد.
عارف ادامه داد: نمیشود در پشت درهای بسته در جوامع مدیریتی، دانشگاهی، اقتصادی و فرهنگی کشور برنامه تدوین کرد و بعد انتظار داشت در جامعه اجرایی شود. حضور مردم، و مشارکت نخبگان و مردم لازم است تا شرایط امروز را اصلاح کنیم و کشور را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دهیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدیریت مبتنی بر اخلاق(اخلاق حرفهای) را ضامن اثربخشی و سلامت رویکردهای مدیریتی خواند و تصریح کرد: استقرار اخلاق حرفهای در سطوح مختلف مدیریتی از مدیران ارشد گرفته تا میانی و اجرایی، پیش نیاز توسعه مدیریت کشور است؛ این مهم در سطوح مدیریتی بالای کشور از اهمیت بیشتری برخورد است و باید از مدیران ارشد آغاز و اصلاح شود.
عارف افزود: اخلاق فقط یک ویژگی فضیلت بخش نیست، بلکه الزام و زیرساختی برای ارتقای قابلیت، توانمندی و پاسخگوییها است.
وی ادامه داد: حتی اگر از جنبههای افتصادی و سودآورترین روش کسب و کار به اخلاق توجه کنیم، اخلاق در مدیریت یک الزام و اصل برای ماندگاری و استمرار موفقیت است.
عارف اضافه کرد: برای پیشرفت و توسعه پایدار و فراگیر نیازمند تدوین و تعهد به اخلاق حرفهای در همه شئونات جامعه از جمله خانواده، کسب و کار، فرهنگ، سیاست، اقتصاد، علم و دانشگاه هستیم.
رییس بنیاد امید ایرانیان، با بیان اینکه اخلاق باید با توجه به عقبه فرهنگی انقلاب مد نظر قرار گیرد، گفت: نگاه فرهنگی امام خمینی(ره) از جمله فرمایش ایشان درباره صدور انقلاب رمز ماندگاری نظام شد.
عارف افزود: نباید دنبال سیاست اخلاق مدارانه باشیم، بلکه باید سیاست را مبتنی بر اخلاق بدانیم تا ادای وظیفه، تکلیف و مردم مطرح باشند.
وی، مدیریت زمان را یکی از مهمترین چالشها، مشکلات و آفت مدیریت دانست و گفت: استادان مدیریت باید این مساله را به طور جدی دنبال کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه کاربرد علم در تمامی زمینهها به مدیریت ختم میشود، گفت: دانشجویان باید مواردی از پیام اخیر مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکا که مخاطب اصلی آن دانشجویان و استادان دانشگاه هستند، تبیین کنند.
وی همچنین با انتقاد از کم کاری جامعه داشنگاهی در برابر تبیین درباره نظربه «گفتوگوی تمدنها» که توسط آقای خاتمی مطرح شد و نیز موضوع «جهان عاری از خشونت و افراطیگری» که در مقابل تندرویها و فعالیت گروههای تکفیری، توسط رئیس جمهور کشورمان در سازمان ملل ارایه شد، تاکید کرد: دانشگاهیان به ویژه دانشجویان و استادان مدیریت باید به چنین مسایلی از جمله چگونگی عملیاتی کردن پیام مقام معظم رهبری بپردازند.
رییس بنیاد امید ایرانیان گفت: نباید به ارزشهای انقلاب و نظام نگاه سیاسی داشته باشیم و آن را با مسایل جناحی، گروهی و باندی که آفت اخلاقی کشورمان محسوب میشود درگیر کنیم؛ تلاش برخی گروههای سیاسی در وعدههای دروغین و بالابردن توقعات و هزینهها بدون کمک کردن به افزایش ثروت ملی از معضلات کشور است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از دانشگاهیان خواست که موضوع پذیرش اخلاق به عنوان ضرورت رویکردهای مدیریتی و اقتصادی و تبیین نقش اخلاق در مدیریت و ایجاد باور عمومی به این اصل را مورد بحثو بررسی قرار دهند.