آیتالله صافی در دیدار معاون فرهنگی قوه قضائیه:
حقوقدانان بزرگ دنیا به جایگاه اصول قضایی اسلام معترفاند
اصول قضایی اسلام بالاترین اصول قضایی است که حتّی برخی حقوقدانان بزرگ دنیا به آن اعتراف کردهاند. ما در این امر از مراجعه به دیگران بینیازیم و تعالیم غنیّ اسلام در امر قضاوت بی نظیر است.
آیتالله صافی گلپایگانی اصول قضایی اسلام را بینظیر خواند و گفت: اصول قضایی اسلام بالاترین اصول قضایی است که حتی برخی حقوقدانان بزرگ دنیا به آن اعتراف کردهاند.
به گزارش ایلنا آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی در دیدار حجتالاسلام هادی صادقیt معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به اهمیت مسئله قضاوت گفت: یکی از مطالبی که همه حکومتها باید به آن توجّه داشته باشند تا نظامشان مرتّب و بر سیر صحیح باشد، مسئله قضاست؛ آن هم قضاوت بر اساس احکام خداوند و دستورات پیامبر و اهل البیت علیهم السلام. چنین قضاوتی است که موجب میشود نظامها پایدار باشد و هر حکومت و نظامی که قضاوت آن بر خلاف تعالیم نورانی اسلام باشد، پایدار نخواهد بود.
وی اصول قضایی اسلام را بینظیر خواند و افزود: اصول قضایی اسلام بالاترین اصول قضایی است که حتّی برخی حقوقدانان بزرگ دنیا به آن اعتراف کردهاند. ما در این امر از مراجعه به دیگران بینیازیم و تعالیم غنیّ اسلام در امر قضاوت بی نظیر است.
آیتالله صافی گلپایگانی در قسمتی از سخنان خود با اشاره به اهتمام علمای سلف به امر قضا گفت: در گذشته با اینکه حکومت اسلامی نبود، علمای بزرگ خودشان در شهر خودشان قضاوت میکردند و حکومت و مردم تسلیم حکم آنها میشدند، مثلاً مرحوم آقای والد ما در گلپایگان امر قضاوت را بر عهده داشت و مردم و حاکم آنجا مطیع حکم ایشان بودند.
وی افزود: علمای ما زحمات بسیاری در تدوین کتب قضا و استخراج فروع مختلف آن از آیات و روایات متحمّل شدهاند که لازم است قدر آن را بدانیم و باید حوزههای علمیه در حفظ آثار آن بزرگواران و مطالعه کتب قضا و فروعات آن اهتمام بیشتری داشته باشند.
این مرجع تقلید ضمن اشاره به لزوم افزایش مایه علمی متصدّیان قضاوت بیان کرد: امر قضاوت بسیار دشوار است. واقعاً ورود به این کار خوف دارد و بنده هم از ورود به این امر مهمّ خوف دارم. اگر بخواهیم عدالت واقعی بر مبنای آیات قرآن و دستورات اسلام را اجرا کنیم، باید در زمینه افزایش مایه علمی و فقهی متصدّیان قضاوت توجه بیشتری داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قضیهای تاریخی در صدر اسلام، درباره جایگاه قضاوت در بین مردم افزود: مردم، جایگاه قضاوت بر اساس عدالت را بسیار مهم میدانند.
آیتالله صافی گلپایگانی تصریح کرد: مردم از شما میخواهند که قضاوتها همان طور باشد که پیامبر و امیرالمؤمنین علیهما السلام طبق آن عمل میکردند. کسانی که متصدّی امر قضا هستند باید عالم به سیره آن بزرگواران باشند تا اعتماد مردم هم به قوه قضا بیشتر شود والّا خطراتش بسیار است. مردم نمی خواهند در موارد جزئی، خلافکار مجازات شود و در موارد کلان و بزرگ، هیچ عملی برای اجرای عدالت انجام نگیرد.