زهرا داور در نشست رفع خشونت از نظام بینالملل:
زیادهطلبی دولتها و نبود مسوولیت بینالمللی، مهمترین عوامل بروز خشونت هستند
برتری جویی، قدرت طلبی، سلطه جویی، تبعیض و بی عدالتی، ظلم و ستم و… چه در قلمرو رفتار فردی و چه در عرصه روابط بین الملل و میان دولت از مصادیق بارز اعمال ناشایست قدرت است و زمانی که نابرابری میان کشور ها افزایش می یابد و نظام جهانی با تکیه بر تفکر استبداد، استعمار و استثمار توسط قدرتی حاکم با شعارهایی از جمله: جهانی شدن و وحدت سیاست جهانی، نظم نوین جهانی، مداخله بشر دوستانه و… شکل می گیرد، خشونت حکومتی مصداق می یابد.
یک استاد دانشگاه تاکید کرد: زیاده طلبی دولت ها و نبود مسوولیت بین المللی از مهم ترین عوامل بروز خشونت است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، زهرا داور در نشست رفع خشونت از نظام بینالملل که پیش از ظهر امروز و به همت شاخه زنان بنیاد امید ایرانیان در محل این بنیاد برگزار شد، در مورد ریشه های خشونت در نظام بین الملل به تعریفی از خشونت پرداخت و گفت: خشونت به معنای ' رفتار سیاسی است که دربردارنده عنصر اِعمال ناشایست قدرت ' و از نوع خشونت ' ساختاری و حکومتی ' است.
وی اضافه کرد: برتری جویی، قدرت طلبی، سلطه جویی، تبعیض و بی عدالتی، ظلم و ستم و… چه در قلمرو رفتار فردی و چه در عرصه روابط بین الملل و میان دولت از مصادیق بارز اعمال ناشایست قدرت است و زمانی که نابرابری میان کشور ها افزایش می یابد و نظام جهانی با تکیه بر تفکر استبداد، استعمار و استثمار توسط قدرتی حاکم با شعارهایی از جمله: جهانی شدن و وحدت سیاست جهانی، نظم نوین جهانی، مداخله بشر دوستانه و… شکل می گیرد، خشونت حکومتی مصداق می یابد.
این استاد دانشگاه یادآورشد: آنچه درهر دوی این موارد باید به عنوان عامل مشترک مدنظر قرار گیرد، انسان و رفتارهای او است. زیرا در خشونت حکومتی و ساختاری نیز طراح و مجری انسان است هرچند سیستمی عمل می شود و استراتژی برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها و… به دولت(شخص حقوقی) منتسب است. به بیان بهتر دراین نوع خشونت نیز عاملیت و آمریت انسانی دخیل است.
وی گفت: به همین دلیل است که هم در مفاهیم و منابع مذهبی و هم در اسناد بین المللی، ظلم، ستم، بی عدالتی، سلطه گری و… به انسان منتسب می شود(کان الانسان ظلوماً جهولا). از طرف دیگر در عرصه روابط بین الملل و مراودات سیاسی دولت ها آنچه موجب تنش، درگیری، خشونت و… می شود و قدرت نمایی دولت ها را به دنبال دارد اقتصاد و سیاست است. تجارت اسلحه و تجارت جنگ، قیمومت بر سایر کشورها و…
داور درادامه به تعبیری از نلسون ماندلا در این زمینه پرداخت و اظهار داشت: به تعبیر زیبای نلسون ماندلا: خشونت در سایه فقدان دموکراسی و اقدام به حقوق بشر رشد می کند.
وی در ادامه به عوامل ظهور و بروز خشونت اشاره کرد و گفت: نبود ضمانت اجرایی لازم برای پیشگیری از تجاوزات، خطاها وزیاده طلبی دولت ها و نبود مسئولیت بین المللی آنها، عدم همکاری دولت ها و نهادهای بین المللی در دست یابی به اهداف مندرج درقواعد و اسناد بین المللی، برتری تصمیمات سیاسی بر موازین و مبانی حقوقی به ویژه حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه از مهم ترین این عوامل است.
وی گفت: محور قرار دادن ' کرامت انسانی ' که این اصل محور کلیه حیات اجتماعی و انسانی را بر مبنای صلح، دوستی و عدالت تحکیم می بخشد می تواند هرگونه خشونت، سلطه گری، جنگ، تجاوز و تخریب و… را نفی کند.